Cuma, Nisan 04, 2014

Bebek Oyuncağı

Var galiba bir on gün önce okuldan mesaj geldi. Yarın okulun pdr servisi tarafından okul olgunluğu ve gelişim testi yapılacak dendi. Mesajı okudum ve kapadım ,tontalağa bundan hiç bahsetmedim. Kuzum bu yaşta daha sınav heyecanı, sınav stresi yapmasın dedim :)Ohhh iyi de ettim.

Ertesi gün oldu tontalak eve döndü. Herzaman ki gibi sordum 'günün nasıl geçti'. Çok iyi geçti dedi. Bu konu da bana benzemiş. Günü ya çok iyi geçer ya da çok çok çok kötü. Yavrumda da anasını gibi orta denge kavramı yok gibi. Biliyor musun annecim Saadet hanım bugün bize bir şey yaptı diye devam etti. Bilmiyormuş gibi ' aaa öylemi ne yaptı dedim. Birinci sınıfa hazır mıymışız  değil miymişiz gibi birşeyler dedi. Eee nasıl geçti peki dedim.


'Bebek oyuncaydı neden o kadar kolaydı ki bizi bebek mi sandılar'

dedi.Üç beş gün geçti okuldan arandım. Öğlen tatilinde hemen atlayıp gittim.İşte işin okula yakın olmasının en büyük avantajı bu. Kimseden izin almak zorunda kalmıyorsun.

Gelelim sonuçlara Eray 5 yaş 8 aylık bu arada. Dil gelişimi geçen dönem 6 yaş 10 aylık iken bu dönem 7.5 yaş civarına denk geliyormuş. Dikkat-hız gibi şeyler 6 yaş 6 aylık dedi vs vs vs bu liste uzayıp gider aslında. Benim en çok dikkatimi geçen dönem yapılmayan şekil-uzay yeteneği, parçaları bir araya getirme-tasarım gibi şeylere tekabül eden kısım çekti. O bölüm 9+ yaş imiş. Gerçekten çok şaşırdım. Sesi kulaklarımda çınladı bir ara. 'Bebek oyuncaydı annecim'.

Saadet hanım geçen sene ile bu sene arasında Eray'ın nasıl bir gelişim gösterdiğini güzel sözlerle anlattı. Ben de bazı konulardaki kaygılarımı dile getirdim. Mesela arkadaşlarıyla arası çok sıkı fıkı değildir evet oynar ama ne bileyim işte( Dila hariç itiraf ediyorum oğlum Dila'ya aşık bu konudan sonradan bahsedilecek) Çünkü dedi Saadet hanım Eray farklı düşünme becerileri olan bir çocuk (3 yaş öğretmenini hatırladım o an o da derdi ki farklı düşüncelerin adamı) Arkadaşların yaptığı hareketler ona bebekçe, garip gelebiliyor dedi. Sonra hareketliliğinden, yazın ne yapmamız gerektiğinden vs vs konuştuk. Bir öğle tatilini daha bitirdik.

Bu arada okulumuza kaydımızı da yaptırdık. Biz özel okulda okumasını tercih ettik. 2+2 özel okulda da devlet okulunda da 4 eder ve okuyan çocuk her yerde okur bunun bilincindeyiz. Sadece güvenlik, temizlik, sosyal aktiviteler vs gibi nedenler sebebiyle seçtik. (Aslında bir yanım özel okulu hiç istemiyor üç senede bıktırdılar beni) Yoksa eğitim yönünden tek bir kaygım bile yoktu. Bende devlet okulunda okudum çok da güzel okudum.

 İnşallah Allah sağlıkla o günleri görmeyi nasip eder ve kuzum için hayırlı olur.
 

3 yorum:

annesiningülü dedi ki...

tontalak bey bin tebrik :)

annesiningülü dedi ki...

tontalak bey bin tebrik :)

Ayla dedi ki...

Bahar teşekkür ederiz:)