Pazartesi, Mayıs 07, 2012

Yeni Ay ve Tutulma

Serinin ikinci kitabı Yeni ay.İlk kitap kadar sürükleyici değil çünkü burada derin bir ayrılık acısı var. Bence tutku, coşku ,aşk,mücadele bir romana hareket ve sürükleyicilik katıyor ya o yüzden Alacakaranlık o kadar heyecanlıydı.

Acının normalde de bir insanın hareketlerine duygularına, zihnine yani tüm bedenine ağırlık kattığına inanırım ikinci kitap da ağırlığın,dinginliğin hatta biraz da sıkıcılığın olması bu sebepten.

Yeni Ay da Bella’nın bunalım hallerinin çok uzun tutulduğunu düşünmüştüm birazda sıkılmıştım.Veee kurt adamlar artık sahnedeydi neden bu kadar uzun anlatılmıştı anlamamıştım.Sonra anladım ki(serinin 3 kitabı bitti,dörtte bitmek üzere)aslında bu bir geçiş romanı.

Evet evet bence en iyi tanımla bu benim için geçiş romanı yani hikayedeki can alıcı kurguların temellerinin atıldığı roman.Hikayenin daha sonraki serilerde birbirine bağlanması için kesinlikle bu dinginlik gerekliydi.Bu seriye o kadar bağlanmışım ki Edward’ın yokluğunu bu seride ben bile hissettim.

Yazar: Stephenie Meyer
Çevirmen:Öncü Saraç Tüzüner
Sayfa:440
TUTULMA

Kurt adamlar ve vampirler aynı safta o yüzden ikinci kitaptaki dinginlik yerini mücadale ve heyecana bırakıyor. Nasıl geçti sayfalar anlamadım bile.Sadece büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.Yazar Bella ve Edward’ın aşkına öyle bir inandırmıştı ki Bella’nın Jacob ve Edward arasındaki gel-gitleri karşısında kendimi kandırılmış gibi hissettim.Ne yani bilmem kaç sayfa Bella'nın herşeyi hatta hayatını bile feda etmeye hazır denilen bu aşka mı inanmıştım.Bella’yı  sorguladım....

Kitabın dördüncü kitabı elimde ve bitmek üzere ve şunu söyleyebilirim ki bazen hiçbirşey göründüğü(okunduğu) gibi olmuyor:)Şafak Vaktini okuyunca aslında Bellaya karşı ne kadar ön yargılı olduğumu anladım ve o yüzden son kitabı okumadan Bella’nın gel-gitlerini benim gibi sorgulamayın:)

Yazar: Stephenie Meyer
Çeviren: Eren Abaka
Sayfa :541

 
Ateş ve Buz

Kimi ateştir diyor dünyanın sonu,
Kimisi buz.
Tattığım kadarıyla istekleri
Ateşi tutanlardan yanayım ben.
Ama iki kez yok olacaksa dünya,
Bilirim nefretin ne olduğun
Buzlar da yok olur bu dünya,
Hem de nasıl yok olur,
Diyecek kadar.

Robert Frost

8 yorum:

Esra dedi ki...

Çok oldu ben bu seriyi bitireli, dört kitabı bir hafta on gün gibi bir vakitte bitirmiştim. Ablam dalga geçmişti yeğenimle aynı kitapları okuyorum diye ama ben çok beğenmiş ve sahiden etkilenmiştim hem de :)

Bella'nın aşk acısını anlattığı sayfalar bence çok başarılıydı, ben o acı ve depresyonu gerçekten hissetmiştim okurken, evet tüm bölümler aynı heyecanda değil bence de ki bana sorarsan vampirlerdi hep favorim kurt adamlardan ziyade.

Birşey daha diyeceğim ama sakın gülme, aramızdaki yaş farkına rağmen çok beğeniyorum ben filmdeki Edward'ı yine de :)

Ayla dedi ki...

Esra bence kıtapların yaşı falan olmamalı gelde bunu Erol'a anlatmalı.O da bu kıtapları her elime aldığımda yüzünü buruşturuyor ama inan bana bu seriyi ben çok sevdim.

Evet yazar acıyı iyi yansıtmış bencede o kadar iyi yansıtmış ki acı içime çöreklendi.Mümkün değil hep heyecanlı olması acı da heyecan hem olmaz ki.Benim ikinci kitapda biraz sıkıncıydı deme sebebim Edward'ın boşluğu:))Ben filmdekini değil de kitaptaki Edward'ı çokkkk beğeniyorum..

Esra dedi ki...

Kitaptaki Edward tam hayalimdeki erkek :) Ama bir erkeğin o olgunluğa erişmesi için en az '100' sene yaşaması gerek :)

Nil dedi ki...

Ayla şu anda okumam gereken iki seri oldu. Birincisi senin bahsettiğin seri, ikincisi de Yüzüklerin Efendisi serisi. en kısa zamanda başlamayı düşünüyorum. elimdekileri bitirmeden kitap almayacağım. çok maymun iştahlıyım bu aralar.

Ayla dedi ki...

Esra inan beni çok güldürdün kesinlikle haklısın Edward'ın düşün 100 seneden fazla zamanı vardı bir asır galiba bu olgunluğa erişmek için harika zamandı:)))Allah seni de güldürsün çokca bugün

Ayla dedi ki...

Nilhan prensip gereği okuduğum kadar alırım tek te yani seri ise ilk deneme için tek beğendiysem hepsini sonra dikkatim dağılır evet bencede önce elindeki temizlemeli.

Ahretliğimle konustuk bu sabah bu kadar olmaz ben yüzüklerin efendisini seyretmiştim ama kitaplarını okumamıştım o yüzden dürttü beni onada dedim şu elimdeliker bitsin sıra onlarda.Elimde yeni bir seri var ama söylemem.Bu seneyi böyle geçirmeye karar verdim yani fantastik kitapların büyüsüne bıraktım kendimi.

Nil dedi ki...

okuduktan sonra elbet öğreneceğiz Aylacım. Kardeşim öve öve bitirememişti Yüzükleri

Ayla dedi ki...

Bakalım bende merak ediyorum hoş ben karakterleri az çok filmi seyrettiği için biliyorum ama biliyorum ki okumak çok farklı:))