Perşembe, Temmuz 07, 2011

Deprem Taraftarın Yüreğinde

Rahmetli dedem toprağı bol olsun çok iyi bir insandı, çok severdim ben onu.Öldüğünde ki şoku ve üzüntümü ben kimselere anlatamam , her ölüm erkendir ya sevdiklerinin yüreğinde neyse bu çok ayrı bir konu. Tek bir kusuru vardı dedemin. Karadenizli ailelerde bu takıntıdır ben bilirim .Babamın iki kızı olduğu için anneme baskı yapardı üçüncü,dördüncü çocuk yapması için yani maksat erkek çocuğu buldurmaktı. Allah razı olsun babamdan hiç öyle takıntıları olmadı, annemi bu konuda hiç üzmedi hatta annem kırılır diye lafını bile etmedi zaten annem çok genç yaşında kalp ameliyatı olması sebebiyle doğum da yasaktı.Ben biliyorum dedem konuştukça bu konuda annem çok üzülürdü.Babam da her mecra da annem iyi hissetsin diye erkek adamın erkek damadı olur derdi. Oldu da

Düşünüyorum da galiba bundan sebep erkek çocuğu yok ama onun erkek çocuğunu aratmayacak kızı vardı dedirtmek içindi herşey. Balığa çıkardım babamla, futbol oynar ,futbol seyrederdim en fanatik bir biçimde.....İlk zamanlar babamın gözüne girebilmek için de herşey ama daha sonra sevdim ben futbolu, zevk almaya başladım artık babam için değil kendim için seyreder olmuştum.Halamlar maaile Galatasaraylı idi, babam ise Samsunsporluyum dese de Fenerbahçeye de özel bir ilgi duyuyordu.O zamanlar ya GS ya Fenerbahçeli olmam gerekir diye düşünüyordum..Halama ve enişteme anne-baba diyordum ya sanki onlara ihanet ederim diye düşünerek hangi takımı tutacağımı bir türlü karar veremiyordum.Bir gün ben artık FB liyim dedim. Hiç kimsenin baskısı yok sadece bir his.Ne bilim kendimi ben oraya ait hissettim.

Evet FB idim ama GS Avrupa da başarı gösterdikçe alkışladım hatta yetmedi tura çıkıp GS bayrağı bile salladım. O nedenle anlamıyorum bazı insanları. FB yabancı bir takımla oynadığı zaman yabancı takımı tutuyoruz inşallah yenilir diyenleri..FB bile olsa ülkemi temsil ediyordu, Türkiye takımı deniliyordu ya o şekilde düşünen zihniyet benim sinirimi bozardı

Son dönem de görüyorum FB den çok nefret edenler var, artık nedenlerini ben oturup da analiz edecek değilim ama şunu biliyorum son dönemde ki FB düşmanlığında en büyük pay da Aziz Yıldırım’ın kişisel hırsları var .Sevmiyorum o adamı, Fenerbahçe’nin başında olduğu müddetçe de sevmedim.

Birkaç gündür şike skandalından ortalık kaynıyor. Tabi ki suçu ispat edilene kadar herkes suçsuzdur da Aziz yıldırım, Şekip Mosturoğlu gibi adamlar elde çok ciddi kanıtlar olmadan böyle bir soruşturmaya dahil edilemez, göz altına alınamazlar. Demek ki ciddi kanıtlar var ortada.Öncelikle suçlu Fenerbahçe değil, suçlu maalesef Fenerbahçe adına yasadışı kararlar veren ve bu yasadışı kararları uygulayan ŞAHISLARDIR.

Evet masa başında maç kazanılmaz. Maç alın teri,bilek gücü, teknikle, yürekle kazanılır. Ben ona inanıyorum. Masa başında dönen tezgahlardan Aykut Kocaman ve futbolcuların haberi olmadığını sadece hissediyorum.Onların görevlerini en iyi şekilde yaptığını ,çok iyi şekilde koştuğu , mücadele ettiğini,çabaladığını ben gördüm.Bakın sadece Aykut Kocaman takımın arkasında durdu, o sadece açıklama yaptı bence o düzgün bir insan. Peki diğerleri , diğerleri nerde. İnsanın aklına geliyor batan gemiyi yoksa önce fareler mi terkediyor. Tamam şahıslar suçlu dedik de sadece şahıslar suçlu onlar ceza alsın diye bir durum olamaz bu saatten sonra olmamalı ,Fenerbahçe için de cezalar gelecek, gelmeli de. Avrupa liglerinde gördük geçen seneler de ikinci lige düşmüştü galiba Juventus idi. Kanun önünde herkes eşit ya o zaman cezası buysa düşmeli. Zaten FB taraftarı böyle bir olaydan sonra istemez öyle bir kupayı ,öyle bir şampiyonluğu.

Sabahtan beri bakıyorum internete FB –30 puanla başlasın diyorlar, birinci ligde kalması için formül geliştiriyorlar.FB yi çok sevdiğinden değil elbet çabaları kombine biletler, digitürk, lig tv, maç gelirleri,reklamlar vs vs Allah bilir ne dolaplar çevriliyor arka odalarda. Nefret ettim ben bu formüllerden ya neyse

Ben çok üzgünüm bu olayları kaygıyla izliyorum.Kaygım FB nin küme düşmesi ihtimalinden değil yukarı da yazdım eğer yasa bunu gerektiriyorsa düşmeli de. 104 yıllık onurlu bir tarihi olan FB nin başında olan ,onurlu bir takıma bu lekeyi süren zihniyetten ötürü kaygım. Sonuçta bir spor ,bu bir eğlence... Bu nasıl bir hırs ,bu nasıl bir kirlilik böyle. Tamam kabul ediyorum çok büyük rantlar dönüyor da herzaman derim hep de diyeceğim şerefimi, onurumu kaybedeceğime ben paramı kaybedeyim.İnşallah devamı gelir, sadece Fb ile kalmaz da Türk futbolu böyle pisliklerden kurtulur.

Sabah gazete başlık atmış FENERBAHCE’ DE DEPREM diye. Yok anam babam deprem taraftarın yüreciğinde.

Ha bu arada rüşvetin- şikenin-onursuzluğun adı olmuş teşvik primi

Fenerbahçem benim
Biricik sevgilim
Söyle senden başka
Kimim var benim
Seninle ağlarım(ikinci ligde bile)
Seninle gülerim(ikinci ligde bile)
Söyle senden başka
Kimim var benim ...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

şu bir gerçke para+hırs insanı ince çizginin diğer tarafına geçirebiliyor malesef:(
allah kimseyi şaşırtmasın.şuda bir gerçek belkide futbolun olduğu andan itibaren şike vardı ve göz yumulmuştu ve insanlarda bunun rahatlığıyla at koşturdular taki bu olay patlak verene kadar .ben futboldan nefret ederim (babam hasta fenerli ve bunu büyük ciddiyetle yaptığından ögg gelmişti ne zmanki evlendim seyretmez oldum şükür:))
ama yine üzücü, taraftar için ise en kötüsü ölüm sezsizliği içinde bekliyorlar olmaları:(

Sibelbek dedi ki...

Şike her zaman vardı. Sezobigo da yazmış zaten. eskiden teşvik primi adı altında karşı takımın futbolcularına para öderdi büyük takımlar, bunu hepimiz biliyoruz. Artık bu yasa haline gelince el altından gizli yapmaya başladılar. Bunu sadece Fenerbahçe'nin yaptığına inanmıyorum, hepsi yapıyor. Muhtemeldir ki son dönemde birinin bundan ekmeğini kesti fenerbahçe ve o biri şimdi intikam alıyor. temennim dediğin gibi bunun sadece fenerbahçenin cezalandırılmasıyla sınırlı olmaması. her kim varsa bu işlerden rant sağlayan hepsinin ayağı kaydırılsın... ama hiç sanmıyorum, FB düşmanlığı o kadar büyük ki, onu ikinci lige düşürecekler ve olayı bitirecekler...

Ayla dedi ki...

Sezobigo çok güzel ifade etmişsin ölüm sessizliğinde bekledikleri çok doğru.İşte insan ya nefret ediyor ya çok seviyor ya sende de demek nefret boyutuna geldi.Evet şike hep vardı,spor çok da temiz olmadı da neden şimdi, neden Fenerbahçe

Ayla dedi ki...

Sibel kesinlikle haklısın farklı hesaplar dönüyor. Bu vesile ile madem düğmeye basıldı inşallah sadece Fenerbahçe ile kalmaz, tüm şike yapanlar çıkarılsın ortaya.

İkinci lige düşer mi bak ondan emin değilim, ortalık karıştı çok fazla hesap kitap var ortada. Neyse hayırlısı olsun herkes için.