Cuma, Mayıs 06, 2011

Çocuk işte

Bugün karman çorman bir yazı yazasım geldi.Öyle işte.

Anlattım mı size pazartesi babaannemiz oğlun beni sokakta rezil etti rezil dediğini.Paşamın her gün bir vukuatı var hangi birini anlatayım ki ben,bence bende çok haklıyım.Henüz küçük ama öyle şeyler yapıyor ki bir milyon yıl geçse acaba aklıma gelir miydi diyorum. Küçükken bir örtü ile yüzümüzü kapardık Erayyy ceeee yapardık, sahi ya hangi birimiz yapmadık ki.Aman ne gülerdi ne gülerdi tabii artık oğlum büyüdü koca adam oldu biz de bıraktık bu oyunu haliyle. Unuttu dedik her zaman ki yanlışlığımızla.

Babaanne ile torun pazartesi hava almaya dışarıya çıkmışlar, henüz başkalarının hayatlarına saygı duymayı bilmeyen tontalak yolda çarşaflı ve peçeli bir kadın görür.Babaannenin elinde hızlıca kurtulur ve teyzenin yanına gider der ki

-Elleriyle yüzünü kapayıp, açarak abaaa ceeee abaaa ceee der.Sonra yüzündeki peçesini açmasını ister, sinirlenir çünkü oyun ona öyle öğretilmiştir .Abaaa aç aç ceeee, abaaa aç açççç

Allahtan kadın sadece gülmüş.Çocuk işte....

Bu arada pepee diye bir çizgi film varmış , küçük çocuğu olan herkes bilirmiş de bir tek hanımiğnesi bilmezmiş.Eray çok iyi konuşamadığı için bazen derdini anlatmakta güçlük geçiyor.Haftasonları dışarılarda olduğumuz için çizgi film izlemez, akşamları ise fotoğraf çerçevesinden kayusunu izler. Ama bir süredir kayu ile ilgisi yoktu, seyretmek istemiyordu. Bir cumartesi kaldık evde anne pepe aç dedi. Oğlum anlamıyorum seni pepe ne ki dedim. Anne pepe diyor boyuna ben anlamayınca da sinirleniyordu.Sonra hızır gibi annane yetişti yardımımıza ne oluyor burada dedi. Anne pepe aç diyor yine anlatamıyor ne istediğini dedim. Yoo gayet de güzel anlatıyor da sen anlamıyorsun,sen pepeyi bilmiyor musun dedi höğğ diye kaldım orta yerde.

Kime sorarsam aaaa pepeeyi sen bilmiyor musun demezler mi? Hay aksi. Haa birde çufçuflar varmış. Neyse ki geç oldu ama öğrendim.Bu aralar kayuyu boşadık pepeeye nikahlandık anlayacağınız:) Çocuk işte...

Ha bir de dün babaannemiz onu vermiyormuş ,bu yasak diyormuş, o olmaz diyormuş ya tontalakta kazağının yakasını silkelemiş babaannesine offff senden bıktım demiş.Çocuk işte...

Son zamanlarda bir kelime daha eklendi hanemize peki bundan bahsettim mi? Seçim arabaları geçiyor ya bolca müzik çalıyor hani. Eray onlar geçince ayyy anne nay nayyy bırnn bırnn diyor çok seviniyor.Bu kadarcık şey onu mutlu ediyor ya.Çocuk işte.

Bir de babamız yarın üç günlüğüne Özdereye toplantıya gidiyor, biz o yokken evde çok huzursuz oluyoruz söylemiş miydim.Naparsın Hayat işte...

24 yorum:

ASLI dedi ki...

Bu cee oyununu sokakta oynamaya cali$masi harikaymi$...
Sen nasil pepe´yi bilmezsin :)
Benim oglumda pepeyi bo$adi caillou ile evlendi :)

bahriye-krm dedi ki...

kerem'de konuşmaya başladığında net değildi bir çok kelimesi...çok üzülüyordum...o birşeyler söylemek istiyordu ama ben anlamıyordum...ve sonrasın da ağlama krizleri geliyordu :(

ayrıca eray'ın çocuk işte hallerine çok güldüm :)))

Aslısın dedi ki...

çarşaflı kadına yaptığı süper:) onu öğrenmiş ve uyguluyor ne yapsın, çocuk işte:))

Sibelbek dedi ki...

oğlun ne yapacağını biliyor Aylacım, biliyoorrr!

Ayla dedi ki...

Aslı edepsizliğim diz boyu sorma gitsin.Çocuk birde çok güzel anlatıyor birde anlatamıyor diye çamur atıyorum.Ne bilim biz tek kayu izlerdik başka şey izlemezdik haftaiçi onlara alışmış kayudan sıkılmış ama benim bundan haberim yok:))) Neyse öğrendik ha birde keloğlana takılıyoruz.

Ayla dedi ki...

Bahriye aslında bir süre öncesine kadar üzülmüyordum yada ben öyle zannediyordum ama bak itiraf ediyorum aslında ben üzülüyorum.Evet Allaha şükür sağlığı yerinde, sosyal gelişi, fiziksel gelişimi vs vs ama bu başka insan yine de üzülüyor işte

Ayrıca güldürebilmiş olmak güzel:))Daha çok güleriz birlikte inşallah:))

Ayla dedi ki...

Aslısın ;bir gün bir dilek tut deseler herhalde Erayın beyninde gezelemek isterdim herhalde:)) Kırk yıl düşünsem ben öyle bağlantı kuramazdım.Çocuk işte:))

Ayla dedi ki...

Sibel biliyor olmalı di mi:)Bilsin neyin ne olduğunu ama saygı da göstersin zamanı gelince:))

abide dedi ki...

:) çoçuk işte nerde ne yapacağı hiç belli olmuyor.Pepee'yi bende ilk defa duyuyorum :)Betülde her akşam calliou, poko poko izlemekten sıkılmıştı bu akşam pepee açıyım ona :)

hypo dedi ki...

o büyük oğlana da söyle sıkı giyinsin. buraları çok soğudu.Ve sakın çantasına mayo koydurtma donar bir yerleri:)
Yazı nasıl mı?
Her zaman ki gibi bir harika.
arkası yarınlara benzetiyorum ben senin yazılarını.
Eski radyo günlerinde olurdu saat 10.00'da başlardı.
ama senin yazma saatlerin belli değil arkadaşım:)

Ayla dedi ki...

Aaaaaa abide sen pepeeyi bilmiyor musun?:)))Ben aç bennn inan çok beğendim ayy bir dede yaa diyor ya bayılıyorum bayılıyorrr.Çufçuflar da güzel bakk onu da aç:))

Ayla dedi ki...

Doğru ya sen geçen hafta oradaydın di mi? Kesinlikle dinlemez beni sonuçlarına rağmen girer denize huyunu biliyorum:))sonra gelir hasta olur benim canımı yer.

Teşekkür ederim beğenmene sevindim de iş bana ne zaman izin verirse yazıyorum yoksa anamı aradığım saat gibi ben de yazı yayınlama saatim olsun çok isterdim ama naparsın EKMEK DAVASI İŞTE.

İkiz Annesi dedi ki...

Çok güldüm tontalağın ceee eee oyununa hanım da açıverseymiş canım ne olacak çocuk işte :))

Pepeeyi ve çufçufları nasıl bilmezsin AAA bak bir de Hopisu -Mimocan ve Keloğlan var:))

Ayla dedi ki...

Aylin ben hopisuyu bilmiyorum ama dur ona da bakacağım sonra yine annemde fırça yemeyeyim:))) Öğreniyorum yavas yavas:))

annesiningülü dedi ki...

çarşaflı kadına cee yaparken yanında olsam çok gülerdim. bende onları görünce çekesim geliyor örtüyü :)

Ayla dedi ki...

Bahar babaannemiz çarşaflı değildir ama kapalıdır.Eray o kadar tatli yaptı ki gülmemek için zor tuttum kendimi dedi:))

Ebru dedi ki...

Bence çok hoş:) Çok keyifli geldi bana. Babaanne de dese çocuk bu diye ne vardı sanki. hemen şikayet.

Adsız dedi ki...

peek aaaa boooo:)

hangimiz oynamadı ki?:)
"pepe" nedir?Bak bende bilmiyorum;kızım 7 yaşında ama çizgi film izlemediği için bilmiyorum.

Ayla dedi ki...

Nehir beğenmene sevindim aslında bu sefer babaannesi tebessüm ediyordu bunu söylerken rezil etti diyordu ama dalga geçiyordu:))yüz vermek de istemiyor tontalağa:))

Ayla dedi ki...

Sıradan bir balık,
Bende bu cumartesi öğrendim ama 7 yaşında ise zaten ilgisini çekmez. Erayda pek izlemezdi tek kayusu vardı hayatında bu aralar pek pas vermiyordu kayuya o dikkatimi çekmişti ama ne bilim başka çizgi filme merak sarmış meğersem:)) güzel çizgi film ben sevdim:))

Nil dedi ki...

Tibetin annesi sibelim süpersin

bu arada biz kayyu ile yeni müşerref olduk. henüz pepe ile tanışma şerefine nail olamadık. Ece yeni yeni keşfediyor tv yi. hatta tv den bile izlemiyor pc den bakıyor caillou ya. hadi beni de kınayın pepe yi tanımadığım için :)

Ayla dedi ki...

Nil eğer bizimki gibi olursa önce kayuyu izleyecek izleyecek okadar izleyecek ki artık ezberleyecek sonra pepeeyi keşfedecek:))Bir bak derim güzele benziyor

Nil dedi ki...

ayla eşim bir kaç gün önce face de kayyu yu paylaşmış. izleyin uleeeeeyn diye. günde 15 defa izliyorum bu kel çocuğu. ne buluyor veletler bunda diye dert yanmış :)

Ayla dedi ki...

Nil valla kayunun sırrını bende çözemedim tüm bölümlerini ezbere biliyorum . O zamanlar eray 2 yaşındaydı desem ki tamam 4-5 yaşındaki çocuk anlıyor sonuçta onlara cazip gelebiliyor ama 2 yaşında çocuğun ne dikkatini çekiyor acaba