Pazartesi, Şubat 09, 2015

Sevgili günlük



Kuzum günlük tutmaya başladı. Samsun'da Eren abisini günlük tutarken görmüş o günden beri istiyordu günlük almamızı. Bu hafta sonu aldık. Telefonda teyzesine günlük aldığını söylediğinde teyzesi çok sevindi. Senin için çok güzel bir anı olacak, büyüdüğünde hep birlikte okuruz dedi. Eray da günlük özel bir şeydir asla okutmam dedi. Teyzesinin ki de laf işte.

Cumartesi akşamı bir hevesle yazmaya başladı. Bu benim özel hayatım diye diye bizden köşe bucak kaçarak yazdı. Günlüğüne yazdıktan sonra birkaç saat yanından ayırmadı. Dilinde hep aynı kelime.. Bu benim özel hayatım.

Bu çocuk yakında odasına da almaz bizi. Hoş son zamanda kapıyı vurmadan giremezsin demeye başlamıştı. Hatta ütülediğim çamaşırları çekmecesine yerleştirirken bir hışımla odaya girip sen çekmecemi açmak için benden izin aldın mı annecim diyerek beni azarladı. Hadi oradan dötü boklu diyemedim. O zaman al bu çamaşırları ütüledim, yerlerine yerleştir dedim tam odadan çıkacakken şaka annecim şaka açabilirsin çekmeceyi dedi. Baktı iş ona kalacak..

Evet okudum ilk yazdıklarını. Biraz pişmanım sonuçta bu onun özel hayatı :) Ne yapayım 6.5 yaşında bir çocuk günlüğe ne yazar merak ettim. Bundan sonra yazdıklarını eklemek yok buraya. Ne kadar çok üzüldünüz değil mi?

Yok yok eklemem sonuçta bu çocuğumun özel hayatı...


Türkçe meali şöyle;

 Sevgili günlük,
Bir bir ne yaşadığımı söyleyeyim
Kalktım sonra televizyon seyrettim, sinemaya gittim
yemek yedim, günlük almaya gittim, eve geldik
Bugünlük bu kadar.
 
 
Not: Kuzumun günlük tutmasının birinci günü.. 07/02/2015
Hissiyat: Tarif edilemez, paha biçilemez
 
 

4 yorum:

oytunla hayat dedi ki...

Çok güldüm okurken :)))
Bende bizim paşanın ilk günlük yazdığı zaman okumuştum :)) Vicdan falan yapmadım vallahi :))
Sevgiyle kalın...

Ayla dedi ki...

Şebnem hanım bugünleri de görecekmişiz...

Ben biraz okudum diye kendimi kötü hissediyorum. Annem de muhtemel okumuştu ama kesin bilseydim okuduğunu kıyameti koparırdım..

Cebimdeki renkler dedi ki...

Kıyamam yaw. Ben bile duygulandim, seni düşünemiyorum :) Özel hayatını seviim O'nun ben.

Ayla dedi ki...

Ülker çok düşkün özel hayatına ama itiraf ediyorum yazdıklarını okuyorum şimdilik :( Valla bırakacağım sonra.. Bir de alışkanlık edinmiş bugünlük bu kadar diye cümlesiyle bitiriyor:)