Pazartesi, Mayıs 21, 2012

Minik Ördekler Sahnede


Cumartesi tontalağımın yıl sonu gösterisi vardı, epey bir süredir hazırlanıyorlardı bu gösteriye.Hatta üç haftadır haftada bir kere servislerle okulun diğer kampüsüne gidip orada pravo bile yaptılar.Cumartesi kalktığında acayip bir huysuzdu tontalak bey hatta eyvah dedirtti bana.Gösteri 18,00 de olduğu için 14,30 gibi uyudu ki uykusuzluktan sebep huysuz olmasın dedik ama hiç farketmedi kalktığında da batsın bu dünya modundaydı. Ördek kıyafetini çok sevdiği halde giymem dedi zor bela ikna ettik.Okula vardığımızda ilk olarak sergiyi gezdik.O kadar güzel çalışmalar vardı ki,işte birkaç örnek

4 yaş proje faaliyetlerinden birkaçı



Diğer sınıflar



Gösteri 18,00 de denildi ama daha böyle organizasyonların saatinde başladığını görmedim. Tontalağı öğretmenlerine teslim ettik,geçtik yerimize ama beyefendi kaçmış kulisten bir baktım ki yanımda ben çıkmayacağım dedi.Yine ikna ettik götürdük kulise:)Önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonra başladı gösteri tabii benim kalbim güm güm yapmayacak diye şartlandırmışım kendimi.4-5-6 yaş sınıfı karo halinde üç şarkıya eşlik ettiler.O kadar eğlenceliydi ki,tontalağım beni çok şaşırttı.Hepsine elinden geldiğince katıldı hele o hareketleri yok muydu.

Sonra 4 yaş grubu ördek dansı yaptı.Çocuğum diye söylemiyorum dans boyunca dansı yapmayan arkadaşlarını kenarda durup komut veren öğretmenine gambazladı. Öğretmenim o yapmıyor ama....Allahtan Zeynep kuzum Eray’ı sürekli hizaya getirmeye çalışıp arkasını topladı.Çok güzeldi hepsi o kadar çok güldüm ki videoyu evde seyrederken karnıma kramp girdi.Dans bitti Zeyneple-Eray ortaya çıkıp selam verip kulise doğru koşmaya başladılar bende kaçıyorlar zannettim diğer iki çocuk gelip selam verene kadar.Selam verme kısmını ben çok sevdim:)Sonra diğer gösteriler başladı.Kına gecesi düzenlediler,oyun hamurundan erkekler çiğ köfte partisi yaptı,balerinler bir kuğu gibi zarifti,efelere bittim,mehter takımının gösterisi çok harikaydı beni şaşırttılar daha neler neler.Evet bazen şaşırdılar,bazen tutuk kaldılar lakin ne olursa olsun medeni cesaretlerinden ötürü tebrik etmek gerek.O kadar çok alkışladım ki çocukları avuç içlerim kıpkırmızıydı bir süre avuç içlerim çok acıdı ne yapayım kaptırmışım kendimi:)


Son olarak tüm anneleri sahneye aldılar hediyeler hazırlamışlar herkesin çocuğu annesine hediye verdi.
Tevekkeli değildi Eray’ım evde sürekli sana vüprüzzz yapacağım demesi:)Kıskanç Erol bey bu duruma acayip bozuldu.Neden sadece anneler çıkıyor siz annesiyseniz bizde babasıyız diyerek suratını sallandırdı. Geceleri deliksiz uyuduğunuz için annelerde bölük pörçük uyuduğu için olabilir mi dedim.Tabiki şakaydı bence Erol haklıydı...

Çok güzel bir akşam geçirdik Allahtan bir muz atmışım çantaya program uzun sürdü.Çok acıkan kuzuma muzu verince dedi ki ‘bana muz verdiğin için teteşür(teşekkür) ederim annecim.Ha bu arada gösteri sonunda dedesinin bir süprizi vardı,Eray karne hediyesini :) erken aldı.Dedesi bisiklet almış o gün Eray'ıma,mutlulukla kullan yeni bisikletini kuzum.


Bir dahaki gösterilerde buluşmak üzere esen kalın:)

18 yorum:

Nil dedi ki...

Ama ama benim gözlerim doldu okurken. :D
bizim üç haftamız var daha gösteriye. oysa geçen sene bu tarihte çoktan yapmışlardı. keşke mayısta olsaydı ve kreşle yollarımızı ayırsaydık.
Aferin gammazcı tontalağa :D çok güldürdü beni çok.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

hepsi çok güzel ya.. minik ördek yavrularım benim.. harikalar.. eminim çok eğlenmişsinizdir izlerken.. videodan da bi kuple yükleseydin keşke..
çok öpüyorum sizi..

Ayla dedi ki...

Ahh Nilhan beni orada görseydin bi tit titriyordum heyecandan sanki ben sahne alacağım çok güzel bir hismiş.Nilhan az kaldı sayılır inşallah Ecenin de gösterisi çok güzel geçer annanenin bahçesine bir an önce kavuşur:))

Ayla dedi ki...

Sevgi görüntüler evdeki bilgisayarda kaldı aklımda bu akşam olmadı yarın ekleyeceğim görüntüleri eminim çok güleceksiniz:)o totusunu sallaması yok mu:))İnanılmaz eğlendik hem de sevgiler bizden sana...

Sibelbek dedi ki...

ben gösteriyi seneye izleyeceğim inşallah. şaka maka bizimki okullu olacak artık :) maşallah diyorum tontalağa. çok akıllı bir bıdık o :)))

abide dedi ki...

Çok tatlılar :) Eğer betüş'ü kreşe göndermeye devam etseydik bizimde 16 haziranda olacaktı ama kısmet değilmiş :( Videosunuda bekliyoruz :)

Ayla dedi ki...

Sibel inanılmaz gibi geliyor di mi insana.Tibet mini mini birler olacak inşallah.Bu yasa tepemin tasını attırsa da inşalllah hayırlı olur tüm çocuklar için.

Ayla dedi ki...

Abidecim dediğin gibi kısmet değilmiş sağlıklı olsunlarda bak Betüşün de iyi haberlerini aldık inşallah seneye çok güzel bir gösteri izletirir sizlere.Betüşümü öp yerime hatta gıdısından dolu dolu bir nefes kokla:))

Esra dedi ki...

Ayla sahne ışığı gördüm ben senin tontalakta, nasıl mutlu baksana adama :) Zaten böyle sahneye çıkmam diyenlerden korkacaksın :)

O videoyu biz de izleyebilseydik keşke :(
Bu arada paşam pek yakışmış bisikletin tepesine, kazasız belasız sürüşler diiyorum kendisine :)

bahriye-krm dedi ki...

aylacım izlemiş kadar oldum desem...bir an kendimi izleyiciler arasın da,kerem'i de sahne de hayal bile ettim ve senin avuçlarım kızarana dek alkışladım demeni çok iyi anladım...hem eray'a hem de arkadaşlarına benden de kocaman bir alkış :))
ve karne hediyesi çok çok güzelmiş...kazasız,güzel günler de kullansın ...

Ayla dedi ki...

Esra şiir dinletisinde de böyle yapmıştı yani çıkmam demişti sahneye adım atar atmaz adam kendini kaybetti.Okul müdürünün tesbiti de bu yönde saheneye cıkana kadar yapmam diyor ama adımı attığı anda sahne onu etkisi altına alıyor dedi:)Ne diyelim sanatçı kaprisi işte:))Amin inşallah diyelim.Esra videoyu evden halletmeye çalışcam facebooka koydum ama blogta beceremedim bakalım görüntüler evdeli bilgisayarda kaldı yine deneyeceğim

Ayla dedi ki...

Bahriyeceğim teşekkür ederim medeni cesretlerinden ötürü bir kere alkışlanması lazım hepsini.İnşallah sende göreceksin en kısa zamanda insanın yüreği kanatlanıyor sanki:))

Henüz karne hediyesini kullanmayı bilmiyor tam oalrak çeviremiyor lakin bu haftasonu derslere başlayacaklar babasıyla ee önümüz nasılsa yaz:)Amin inşallah ayrıca

elif-kayra dedi ki...

nasıl da heyecanlandım :))
maşallah tüm miniklere,

Ayla dedi ki...

Elif bende hepsinin yaptıklarını çok beğendim:))

Sibelbek dedi ki...

yok canım, ben anaokuluna vereceğim. ilkokul için gerçekten fazla erken. neyseki 3 ayla kurtarıyoruz, vermek zorunda değiliz yani...

Ayla dedi ki...

Sibel çok sevindim kesinlikle çok erken çünkü.İnşallah mutlu olur okulunda:))

annesiningülü dedi ki...

ördek mi oldu :)
benim lakabım da ördektir ve çok severim, çok yakışmış :)
tontalak sana çok bilmişsin demişmiydim ;)

Ayla dedi ki...

Evet bahar teyzesi ördek oldu teşekkür ederiz.Bana da Erol senelerde ördek dedi:)Tesadüfe bak.Neyse şimdi Ayla diyor:))