Pazartesi, Ekim 31, 2011

Ters köşe bir faaliyet


Uyanığız ya hafta sonu evde olmayacağız diye tontalağımın haftalık faaliyetini çarşamba akşamından yaptık. Cuma günü temizliğimizi yaptık saat 23,00 kadar sonra gönül rahatlığı ile ertesi gün yola çıkacaktık.Dur dedim Cumartesi  sabah yola çıkmadan şu karneye bir bakayım oyyy dedim hay bakmaz olaydım. Faaliyet için konu belirtmişler(normalde belirtmezler, kendi halimizde takılırız).
 
Fındık,fıstık kabuğundan yani artık materyallerden faaliyet yapılacak denilmiş yani ters köşeye maaile yattık.Ama biz ama biz güneş yapmıştık, Eray o faaliyeti yaparken çok mutlu olmuştu diye söylendim kendi kendime.Neyse gelince düşünürüz dedim. Geldik pazar akşamı araştırmaya da vakit yok biz ne yapacağız diye kafayı yedim durdum titrek halimle.

Sonra bir fikir geldi aklıma.Daha önce başka faaliyette kullanmak üzere bir ağacın çıktısını almıştım evde duruyordu. Yeşil fon kağıdına o ağacı yapıştırdık.Sonra babayı markete yolladık fıstık aldırdık. Aile katılımı ile o fıstıkları yedik,kabuklarını tabağa biriktirdik.Karadenizli bir aile olmamız sebebiyle fındık her daim evde mevcuttur.Yine aile katılımı ile fındıkları kütür kütür kütlettik fındıkları mideye yolladık, kabuklarını tabağa biriktirdik. Sulu boya ve fırçaları elimize aldık kabukları boyamaya başladık.Babamız kabukları yapıştırdı.Bunların hepsini dişlerim takır takır birbirine vururken yaptık.Eray sıkıldı benimde artık ayakta duracak halim yoktu.Aklımdakilerin hepsini uygulayamadığım için fındıklar kaldı. Eeee o zaman ağacı da guaj boya ile boyayıp faaliyetimizi sonlandıralım dedik.Aklımdakilerini uygulayabilseydik 10 numara bir faaliyet olacaktı ya neyse bu da idare etti:)(bulut yapacaktık mesela, ağacın yanına çiçekler....)

Bir dahaki faaliyetimizde görüşmek ümidiyle efendim kendinize iyi bakın...

Not: Bu hafta verilmesi için düşünülen ve yapılan Güneşi gördük faaliyetimiz kısa süre sonra eklenecek bloga:)Lütfen bizi izlemeye devam edin

Geçen hafta pazartesi okulda Babalarla Kahvaltı programı vardı Erol gitti.Yarın annelerle çay programı var işten izin aldım kısmetse gideceğim.

10 yorum:

g dedi ki...

çok doyurucu bir faaliyet olmuş.

Ayla dedi ki...

Gezgin öncelikle hoşgeldiniz, hayal kurmayı çok seven biri olarak blogunuz ismini çok beğendim.

Bu arada evet ziyadesiyle doyurucu bir faaliyet oldu bizim için:))

annesiningülü dedi ki...

Ayla ne faaliyetli bir okul bulmuşsunuz canım ;)
ben 10 üzerinden 10 verdim ailenize :D

abide dedi ki...

Aylacım bu nasılbir kreş böyle her hafta veliyi çalıştırıyor :) İnsana ayrı bir stres yüklüyor.Ev-İş-Faliyet böyle hayat olmaz valla :))

Sibelbek dedi ki...

valla, yazalım bunları bir köşeye :))) ailece tebrik ediyorum sizi, fikirlerin renkliliğinden mütevellit en çok seni :)))

Ayla dedi ki...

Bahar hiç sorma çocuk merkezli olsun dedim durdum da bu kadarı da fazla ama bazen azıcık sıkılıyorum ne yalan diyeyim mesela bugün izin alırken:)Ya bize gelirler ya biz gideriz komşuculuk oynuyoruz anlayacağın

Ayla dedi ki...

Abide bencede olmaz. Biz yükümüz hafiflesin diye okula gönderdik:)onlar da yükümüzün üzerine yük yükledi.Ben bu işi anlamadım gitti....

Ayla dedi ki...

Sibel teşekkür ederim iş başa düşünce yapılıyormuş onu anladım.Ben anaokulla ilgili en çok bu ödevlerden korkardım kendime haksızlık etmişim yapamam, beceremem demiştim.İş başa düşünce herşey oluyor.Güzel yorumun için tekrar teşekkürler

ASLI dedi ki...

lezzetli bir agac bu.
ellerinize saglik

Ayla dedi ki...

Aslı teşekkür ederim