Perşembe, Eylül 08, 2011

Önce Okul


Annemden ne kadar çok duyardım bir zamanlar bu kelimeleri Aylam önce okul tamam mı? Her şeyin bir sırası var aklın başka yerlere takılmasın önce kendini kurtarmalısın:)Hahayatttt derdim içimden tabii sanki aşk sıra beklerde, önceden bir haber verip ‘huu huuuu Aylam müsaitsen bir iki ay sonra sana geleceğim de’.

İşyerinde önce randevulu müşterilere öncelik veriyoruz ya, randevusuzlar en sona. Düşünüyorum şimdi aile, okul, kariyer.... sıraya girmiş aşk kafasını çıkarıp randevu almaya çalışıyor.(bak bununla ilgili bir hikaye yazmalıyım)Aylam bana da bir müsait bir zaman ayır olma mı? Öğğğ be ne sıkıcı.Aşk bu ya mekan, zaman, sıra tanımalı mı?

Oy be hanımiğnesi kafa nereye gitti demeyin bana sakın.Telaşım var aaa dostlar hiç sormayın.Peki yahuu çok ısrar ettiniz bak şimdi bir çırpıda anlatıp kötü günümde,iyi günümde yanımda olan blogdaşlarımı hiç kırmayayım.

Akşam her zaman ki saatimizde işten çıkıp gözümüzün nuru, canımızın içi, kalbimizin yegane sahibi, umutlarımız, hayallerimiz yani kısaca geleceğimizi almak için babaannenin evine gittik. Kapı önüne inmişti kollarımı açtım yavrımmm diye tam sarılacakken ‘anne ecenin evi ‘deyiverdi.Çok net dedi ya Ecenin evi mi dedim.Hı hııı Ecenin evi dedi. Hemen gözlerim babaannenin gözleri ile randevusuz bir şekilde buluştu. Ece alt komşunun kızı, bugün tüm gün canımı yedi Eceye gidelim diye.... Neyse dedim olur böyle şeyler tamam itiraf ediyorum konuyu pek bi hafife aldım. Yol boyunca yani neredeyse 20 km boyunca anne Ece anne Ece, anne Ece dedi durdu, kollarımı bağladım, kaşlarımı çattım hiç oralı olmadım.O saat bizim tontalağımla günün nasıldı sorma saatiydi yani ben neler yaptığımı anlatıyordum ,Eray kendi lisanında gününün nasıl geçtiğini anlatıyordu Ece yüzünden o vakit heba oldu gitti.Eve girince yine dedi ama bir süre sonra unuttu.Yatma vakti yine Ece kafamıza vurdu diyecektim ama kalbimize mi vurdu diyelim hiç bilemedim bak şimdi

Uyuduk, güzelleştik kalktık her zaman ki gibi 06,30 hazırdık.Eray’ı uyandırma vakti. Baba Eray’ı uyandırdı, gözünü açarken ilk kelime baba Eceye gidiyoruz.Arabaya binene kadar tekrarladı. Ben babaanneye gidiyoruz oğlum desem de ı ıhhh Ece diye tutturdu. Ben tabi şoktayım daha henüz böyle bir olay yaşamamışız.O şaşkınla Erayın anlamayacağını düşünerek Erol’a ne yani şimdi ilk aşk mı? Eray aşık mı olmuş demez miyim. Tabii ben size şoktayım diye yazdım ya halbuki ben şokta falan değilmişim sadece şokta olduğumu zannediyormuşum Eray' Eya aşık Eya aşık 'diyene kadar şokun hasını yaşadım.

Tam da okullu olmamıza 3 gün kala

Ama oğlum önce okul, her şeyin bir sırası var aklın başka yerlere takılmasın önce kendini kurtarmalısın:)

Not: Eya aşık Eya aşık dediği zaman oğlum sen aşık değilsin aşık olduğun zaman ben söylerim diyecek oldum ama Semra kaynanın repliği çalıp cadılığın dibine vurmayalım

Sabah kayınvalidem Eceleri aramış, bugün müsaitseniz biraz size uğrayacağız diye ama Eceler evde yokmuş,Eray çok üzülmüş .Ece kim miydi 2,5 yaşında kayınvalimin alt komşusu güzel mi güzel hanım bir kızımızmış, kayınvalidem dedi ki çok aklı başında, çok usluymuş.

26 yorum:

Sibelbek dedi ki...

ohoooo! sen okul dönemi yandın Ayla. orada daha ne güzel, aklı başında, uslu kızlar tanır tontalak şimdi :)))))

bahriye-krm dedi ki...

ayla, çok iyi geldi bu yazı...hem merakla,hem de tebessümle bir çırpıda okudum...bakalım diğer günler ne getirecek :))

*yok yok sen asla semra kaynana olamazsın :))

Emine dedi ki...

şimdiler aşk meşk işine öyle küçük başlıyor ki şaşırıp kalıyorum :)daha ne isimler duyarız Ece başlangıç olmuş Ayla :)
kaynana potansiyeli de var galiba :D

Ayla dedi ki...

Sibel bu olay olana kadar hiç aklımda yoktu böyle şeyler, sıra bize gelmez zannediyordum ama artık bu düşüncemden hiç emin değilim galiba okulda isimler değişecek:))

Ayla dedi ki...

Bahriye iyi geldiğine sevindim baksana akşam akşam neler geldi başımıza:))İnşallah unutur daha çok erken beaa Bahriye:))

elif-kayra dedi ki...

ilk aşklar unutulmazmış :) ama bir süre sonra unutur bence,hatta utanır bahsedilince...

Ayla dedi ki...

Emine bizim ilgi alanımızda hiç olmayan bir konuydu anlatırlardı yok artık derdim. Sadece şunu merak ediyorum ne düşündüğünü bilebilsem yani ben aşık mı olmuş yani dediğim için mi bilinçsizce Eya aşık aşık dedi yoksa bilinçli mi dedi.Eğer bilinçliyse tutmayın ikinci şok dalgasını yaşayacağım.Bencede çok erken hatta anlatsaydı aileden biri inanmazdım kimselere Eray böyle dedi dediklerinde:))

Kaynana potansiyelini bilemeyeceğim Allah uzun ömürler verip de buralarda olursak eğer ğaylaşacağım yani ÇOK SONRA:))

Ayla dedi ki...

Elif ben ilk platonik aşkı ilkokulda hissetmiştim adı bile aklımda:))Eray çok küçük henüz bencede unutur belkide unutmuştur hatta:))

abide dedi ki...

:)) ilk aşkınız hayırlı olsun canım.Kimse semra kaynananın eline su dökemez bence:)

hypo dedi ki...

eee biz Ece'yi görmedik?
görebilecek miyiz bu sayfalarda?

Ayla dedi ki...

Abide teşekkür ederim Eray namıma:))

Semra kaynana(bu lafıda hiç yazamam pek bir kaba gelir) Semra kayınvalide diyelim o vakit türünün son örneği bence :)))( bu cümlepek bir kibar oldu sanki)

Ayla dedi ki...

Cüneyt henüz bende hiç görmedim, inşallah görmeyi umut ediyorum yani merak ettim aslında

Annesinin onayı olmadan asla yayınlamazdım fotoğrafını galiba biraz zor görünüyor fotoğraf işi:))

ASLI dedi ki...

Haahhaa :)))
Seninde ho$una gitmi$ biraz sanki :)
A$kin ya$i yoktur..

Yunkabu dedi ki...

dolu dolu yasasın Eray kuzum. Askı, sevıncı, basarıyı, ozgurlugu, huzuru, sessızlıgı, coskuyu...

Ayla dedi ki...

Aslı hoşuma gitmesinde ziyade çokkkk şaşırdım :)Eray pek kızlarla oynamazdı varsa yoksa abiler, erkek çocuklar onların peşini bırakmazdı ya ne bilim kız ismi duyunca ayyy birde dakika da bir duyunca maaile şaşırdık.Ece nasıl biri ki Eray'ın dikkatini çekti meraklandım:))

Ayla dedi ki...

Fulyacığım amin inşallah.Çok isterim anasının yapamadığını yapmasını.Başka insanların özgürlük alanlarına girmeden,kim neder yahuu demeden,ahlak çevçevesinde tabii fikren,ruhen dolu dolu yaşamasını...

Nil dedi ki...

Ayla Eray Tibet in yolundan gidiyor. Tibet ile Yaz aşkını duymayan bilmeyen blogger kalmadı sanırım.
Ece nin annesine söyleyiversen bir zahmet blog açsa da görsek gelin adayımızı :)
sen aslında yaşlandığını kabullenemiyorsun. Kayınvalide sıfatını kendine yakıştıramıyorsun di mi?
Benim kızım da tam bir erkek düşmanı. doktorunu bile sevmiyor erkek olduğu için.

Ayla dedi ki...

Nilhanım bazı acı gerçekler karşı tarafın yüzüne patdadanak söylenmez tamam mı? Dur arabekse bağlanıyor

Kırdın kalbimi,gel al gönlümü:)

Kesinlikle var ya yüzde milyon haklısın evet ayan beyan söylemiyorum ama konuşmalarımın şifresi çözülürse eğer yaş almayı* içten içe kafaya takıyorum. kayınvalide kimliğine zamanı gelince kabulleneceğim ise inan meçhull:)

Nilhanım değişecek bu düşmanlık elbet bir gün bitecek demekki daha zamanı var:)Blog açma işine gelirsek kadını bir kere görmedim ama kafaya koydum tanışacağım.

Tibetin dialoglarına bayılıyorum hem bu arada, gitsin gitsin abisinin yolunda gitsin sakınca benim için yok

*Yazdıktan sonra farkettim yaş almak demişim yaşlılık lafını bile kullanmamış anla o derece yani oy ben nirelere gidem

Adsız dedi ki...

genç kaynana :)

Ayla dedi ki...

Nalan bence oğlum unutacak ben bu kimlikten kurtulacağımmmm :))

İkiz Annesi dedi ki...

Aylacım gülümseyerek bir çırpıda okudum demek bizim yakışıklı gönlünü kaptırmış:))
Bu arada amanın diyorum ileriki günlerde kolunda bir güzelle gelince vay kızın haline:))

Ayla dedi ki...

Aylin öyle görünüyor:))

Hem bana gelinceye kadar annane ve babaanne var ki bende diyorum ki vay o kızın haline.O yüzden adaletsiziliği sevmem ben kızda yanayım:))

didem dedi ki...

Ece'ye platonik bir ask sezdim:)) Benim kizimin adi da Ece biliyor musun?

Ayla dedi ki...

Didem şimdilik platanik bakalım zaman nelere gebe:) Evet bilmez miyim blogunu takip ediyorum

Esra dedi ki...

Ayla ben yerim bu aşık tontalağı :) Nooldu peki sonra, karşılık verdi mi Ece, Eraycığımın aşkına :)
Bence de önce okulunu bitirsin ama belki bi adını koyarsınız kızın başını bağlamak adına :P

ya şaka bir yana, düşünüyorum da kıskanırdım ben de başıma gelse galiba :)

Ayla dedi ki...

Esra araya gerçekten okul girdi.Çünkü okula başlamadan önce biraz babaannede biraz annanede kalırdı sonra okul başlayınca sadece annaneye gider oldu ve araya malesef mesafe girdi Eray Eceyi göremez oldu.Bir süre Ece ece diye sayıkladı tontalak ama şu aralar unuttu:))

Kıskançlık mı dıyelim şaşkınlık mı diyelim bilemedim bak şimdi.Şu bir gerçek ki çocuklarımız kaç yaşına gelirse gelsin annenin kalp gözü hep çocuğunu minnicik görecek.Gerçekten bir kızı alıp benimle tanıştırdığında neler hissedeceğim inan ben çok merak ediyorum :))