Perşembe, Haziran 09, 2011

Anne Yüreği

anne yüreği

-Eray saat 23,00 oldu oğlum hadi gel yatalım, sabah kalkamıyorsun sonra
-Nanam(tamam) anne

dedi ve kalktı yerinden annesinin elini tuttu yatak odasına gittiler, yattılar ve uyudular. Normal şartlarda anne cenge hazırlanır gibi hazırlar kendini.Önce itiraz edecekti onu ikna etmeye çalışacaktı,dil dökecekti hiçbir şey işe yaramayınca da kaptığı gibi kucağına odaya getirecekti. Nanam anne lafını duyunca kal geldi annesine, bir an doğru mu duydum diye tereddüt etti.Maşallah iki gecedir böyle gidiyor yatağa.Büyüyor galiba. Kendi lafına da güldü sonradan sanki çocuğu okula gidiyormuş gibi hissetti annesi de sık söylerdi ona ,o da geceleri uyumayı sevmezdi ya.’Hanımiğnem hadi yat sabah kalkamıyorsun sonra’. Eee babaanneye gittikleri haftalar okullu çocuktan farkı mı vardı ki çocuğunun ,06.30 da ayağa dikiliyor sonuçta.Sabah bazen kalkmamak için adete yalvarıyor annesine onu öyle görünce haliyle üzülüyor annesi.Üzülmemek gerek o da biliyor ama üzülüyor eeee ne yapcan anne yüreği işte.

Dün yazması çok ayıp:) dondurma yediler ailecek. Dondurma azcık annenin ağzının kenarına bulaşmış.Bunu gören tontalak fırsatı kaçırmayarak eliyle gösterdi ayyyy anne diye dalga geçip üstüne üstün kahkahalar attı. Sen önce ağzına, burnuna bak şebelek tüm yüzün dondurma olmuş demedi annesi. Kendisiyle dalga geçenle dalga geçmesi gerekti o da biliyordu ama dalga geçemedi eeee ne yapcan anne yüreği işte.

Onun oğlu işini iyi biliyor.Eğer annesinden bir şey isteyecekse ve o bir şey yasaklı bir şeyse önce gelir annesinin elini öper alnına koyar annemmmmmm der yanacıklarından öper.Sonra karın ağrıları başlar.

-Anne
-efendim oğlum
-annemmm
-efendim oğlum
-anneeeeeeee(kendi çocuğunuzun ennn tatlı ses tonunu düşünün)
-hadi söyle oğlum

Tabii söyler, onu alamazsın sende bunu  biliyorsun Eray der. Annesini yanaklarını yalamak suretiyle ikna etmeyi çalışır.İkna edemeyince de sinir sinirli tişörtünün yakasını silkeler annesine bıktım senden der.Annesinin bu lafa kızması gerek o da biliyor ama kızamaz eee napcan anne yüreği işte.

14 yorum:

Nil dedi ki...

öff be hanımiğnesi. ne inatsın. o kadar "anne " demiş tontalak nasıl anne yüreğidir bu.
yaka silkiyorum senden kara vicdanlı :)

Ayla dedi ki...

Dur arabekse bağlıyorum kendimi:))))

Her zaman ızdırap verdin
Beni bir gün güldürmedin
Merhametin yok mu senin
Kara vicdanlı kara vicdanlı
Aama alacağın olsun senin taktın dilimi ya:)))Ha bu arada aslında 20 fazla dedi anne diye ama bir sayfa olacaktı yazmadım bende gözlerinizi yormak istemedim eee napcan blogların kardeşliği işte.

annesiningülü dedi ki...

bak seninkide büyümüş :) bu aralr hepsinde bi uyum var havadanmı acaba :D ama bu kadar iknaya ben dayanamazdım ;)

Ayla dedi ki...

Bahar büyüyor galiba aslında yazarken tereddüt ettim kendi çocuğuma nazarım değecek diye, Yarın ki blog da başlığı görür gibiyim. Senin dilini koca koca eşşek arıları soksun hanımiğnesi:)))

Belkide havadanDIR düşün artık daha sık pArka gidiyor,pencereler açık çocuklArın beynine temiz hava giriyor, daha sık geziyorlar:)))İstediği keskin bir bıçak ise, onunla oynamak istiyorsa dayanırdın bence Bahar:)))

abide dedi ki...

Öğlen ve akşam uyuturken bizde de küçük çaplı bir kıyamet kopuyor.Uyku vakti geldiğinde sorunsuz uyuyacağı günleri bekliyorum.Bunların hepsi açıkgöz,istediklerini yaptırıncaya kadar pek bir yağcılık yapıyorlar :) Betüşte boynuma sarılır ama ne sarılmak biraz daha kuvveti olsa boğacak beni :)

Ayla dedi ki...

Abide öğlen aynı durum devam ediyor, krizin alası çıkıyor. Tamam sorun değil uyumasın ama 17,30 yastığını alıyor anne eee eeee eeee diyor başını sallıyor:)Yok öyle yağma diyorum uyutmuyorum yoksa 19,00 kalkar gece 03,00 kadar diker bizi havaya.Yahu bir çocuk dakika da kaç kere anne diyebilir.Önce butona ben bastım kusura bakma cevap hakkımı kullanıyorum 100.000 kere:)))O kadar anne der ki istediğini yaptırana kadar canımdan bezdirir beni:))ya neyse

O günler gelecek arkadaşım sadece biraz daha sabır.

Sibelbek dedi ki...

bunlara yukarıdan vahiy gelmiş. "en tatlı halinizi takının bücürler, yalayın yutun annenizi, yaptırın her istediğinizi!" diye herhal. başka türlü olamaz!

annesiningülü dedi ki...

ooo canım ne demek tabiki...nereden aklına gelmiş bıçakla oynamak hay allah.

Ayla dedi ki...

Sibel bencede, yoksa güccücük çocuğun nabza göre şerbet vermesi inanılır gibi değil.Zaten durduk yere el öpülürse devamını yapmasa da anne anlıyor da işte anlamamazlıktan geliyor:))

Ayla dedi ki...

Bahar ahh ahhh:)) Tehlikeli işler=Eray.Tehlikeli tüm materyaller Erayımın ilgi alanına girer. Bıçak, makas, prizler, babasının alet çantası......Bunları aklından çıakrdığı yok ki evlatcağızımın

ASLI dedi ki...

tontalak da pek uyanik mi$ canim.Ayrica ne güzel bir anlatimdir bu böyle

İkiz Annesi dedi ki...

41 kere maşallah tontalak abi olmuş artık:)
Ah bu çocuklar neyi nasıl isteyeceklerini çok iyi biliyorlar:)))

Ayla dedi ki...

Aslı ne güzel bir yorum böyle. beğenmene çok sevindim ,mutlu oldum teşekkür ederim. Ha birde Uyanıklık=tontalak aynı kavramlar

Ayla dedi ki...

Aylin bilmezler mi zeka küpleri onlar:))Bazen inanamıyorum yaptıkların doğru mu gördüm doğru mu duydum diyip duruyorum.Kime nasıl yaklaşacakalarını da çok iyi biliyorlar