Pazartesi, Mart 08, 2010

Yumurtalı Ekmek-Düşler Tarlası

1

Hafta sonu kahvaltıda değişik ne yapabilirim diye gezerken Mekanımız Mutfakta rastladım bu tarife.Daha önceden yapıp denemiş çok beğenmiştim ama makinem bozuk olduğu için yayınlayamamıştım pazar günü tekrar yapıp yayınlamak istedim. 1 de1.com adresinde aslında detaylı olarak tarif mevcut ama ben elimin altında olmasını istediğim için tekrar yazıyorum.

9 adet tost ekmeği (11 adet kullandım)
½ kangal sucuk
4-5 adet küçük yada 2-3 adet büyük sosis
2 çorba kaşığı yoğurt
3 adet yumurta
150-200 gram kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı margarin (ben 2 yemek kaşığı sıvıyağ kullandım)
Birkaç sap maydanoz Tuz, karabiber, ve kırmızı biber

düşler tarlası 1

3 yumurta çırpıldıktan sonra içine yoğurt konularak tekrar çırpılmaya devam edilir.Yağ eklenerek çırpılır.Tuz ,baharatlar ve maydanoz eklenir.Sonra kaşar, sucuk ve sosis eklenerek tost ekmeklerine sürülür, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış fırına verilir(ben 180 derece fırında 15-20 dakika pişirdim)

2 yorum:

nohut oda dedi ki...

ellerinize sağlık..kahvaltılık tarıflere bayılıyorum..

Ayla dedi ki...

Haftaiçi sabah 07,00 de evden çıktığımız için doğru dürüst kahvaltı edemiyoruz. O yüzden eşimle benim için haftasonu kahvaltıları çok önemli.Blogları gezerken pasta ve kurabiyeler bölümüyle başlıyorum yine kahvaltılıklar bölümünden çıkıyorum:)