Çarşamba, Ağustos 13, 2014

Moraller bozulmasın

Ergen olduğunda istenecek olan kat

Şöyle gözlerimi kapasam ve açsam ta ta taatammm işte her şey hazır dese biri.Biliyorum ancak rüyalarda olur bu görüntü.

Evde tadilat başladı. Yapılacak çok iş var. Nasıl toparlanacağız hiç bilmiyorum. Yapılacaklar ve yapılanlar listesi

-Üst katta koridor kısmındaki duvar kırıldı. Alan genişletildi. Eçiş-bücüş bir alan beklediğim için gömme dolap yaparız yanına kapı takarız arkasını ardiye olarak kullanırız demiştik. Ama alan derli toplu çıkınca kapı takılmayarak koridora dahil edelim dedik. Lakin bu sefer maliyet yükseldi. Lambiri yapılması lazım üst kattaki diğer odalar da lambiri olduğu için. Yer laminat, izolasyon vs..  aman neyse bu konuyu kapayayım, moraller bozulmasın.



 -Bir dünya moloz çıktı, onlar atılacak.

-Odalar yer değiştirilecek. İşte en sinir olduğum kısımlardan biri. Taşınmak daha temiz ve kolay. Resmen taşınır gibi eşya koliliyorum..

-Çoktan odalar yer değiştirilmeliydi de hep öteledik. Sebep Eray'ın odası ile bizim odamızın farklı katlarda olması küçük beyin doğal olarak ayrı katta yatmak istememesi ve sürekli bizim odada ikamet etmesi.Valla delikanlı olunca isteyecek o katı aha da ben buraya yazıyorum asla vermeyeceğim:) sensiz korkarım diyeceğim. Ohh odası ,yanda oturma odası diğer yanında banyosu...Daraldığında terası.. Çok şey kaçırdı çok şey farkında değil..

-Erayın odası yatak odası olacak, yatak odası oturma odası gibi bir şey olacak, üst kattaki oturma odası Eray'ın odası olacak. Eray'ın odasına bizim dolabın sığması için kapı ileriye alındı.

-Büyük bir klima üst koridora takılacak malum yazın o katta piliç çevirme oluruz.

-Klima taksak bu sefer ısı da, soğuk hava da dağılacak eee ne yapacağız bilin. Araya kapı takılacak. Dün akşam ölçü alındı.Aslında en önemli sebep güvenlik. Çocuk uyku sersemi merdivenlerden Allah korusun uçmasın diye.



-Halılar ayağımıza dolanmasın diye yıkamaya verildi.

-Perde kısmına hiç girmiyorum. Erol henüz o kısmı hiç düşünmedi bende şimdilik morali bozulmasın diye çaktırmıyorum. Odalar değişince perdeler olmayacak ama dediğim gibi şimdilik bilmesine gerek yok bu aramızda sır blog..

-İki tane halı alınması lazım ama bu kısmı da sonra konuşuruz malum moraller bozulmasın..

-Açılan alanın bir kısmına dolap konulması lazım ki yatak-yorgan-yastıklar-çarşaflar bilmem neler derli toplu dursun. Ama bu dolap kısmını da sonra konuşuruz malum moraller bozulmasın..

-Bık bık bık iznim yok diye tüm yaz öttüm. Bugünde artık sinirlerim yay gibi gerilince iyi ki iznim yok dedim. Ustaların başında bir sürü izni var diye kıskandığım, çekemediğim Erol duruyor. Avantaj olarak görülen şeyleri hayat bazen dezavantaja çevirebiliyormuş.

-Bu akşam yatak odası yukarıya taşınacak.Giysi dolabı söküleceği için dolabı boşaltmam lazım sadece diyorum ki ağlamak istiyorum. Bu gece de bana uyku yok.

-Bu işler bitince ciddi bir temizlik bekliyor beni bu kısmı da sonra konuşuruz malum moraller bozulmasın.

Üst katta değişiklik olurken alt kat durur mu fotoğrafı

-Her şey bir yana en çok neyi kafaya taktım biliyor musun? Eray'ın odası derli toplu bir odaydı o odayı değiştirmek hiç istemezdim.

-Daralıyorum, bunalıyorum, yoruluyorum ya bu konuda ama boşa onu da biliyorum..Öyle de böyle de bitecek yeter ki sağlıklar ve huzurlar bozulmasın..


4 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Allah kolaylik versin cok zor isler bunlar!

Ayla dedi ki...

Sağolasınnnn sinirlerim yay gibi gergin sürekli kendime olur olur olur boş ver demekten de sıkıldım:(

Cebimdeki renkler dedi ki...

Eray o üst katı 5 seneye kalmaz ister bence, hatta sen de verirsin. ☺Işte buraya yazıyorum.
Allah kolaylık versin Ayla'cim. Isler bitene kadar canın burnunda olur, yorgunluktan da perişan olursun kabul ama yepyeni bir eviniz olacak işte. Allah içinize sindirsin, huzurla oturun inşallah.

Ayla dedi ki...

Yok yok Ülker kararlıyım vermeyeceğim desem de inanma bugün istese yine o pisliği çeker yine veririm ne yapacaksın anne yüreği işte..

Sağolasın bu arada inşallah güzel olur nedense istediğimiz gibi olmayacak gibi geliyor bana tedirginliğim galiba biraz da ondan.Biraz da ekstralar çıktı:(