Çarşamba, Ağustos 27, 2014

2 ile 1 yer değiştirirse eşittir düdük

Nazar değdi bence. Zaten en çok kendi söylemlerimden değer. Hay koca koca eşek arıları sokasıca dilim.

Kaç gündür anneme, Erol'a ay ne pratiğim ay ne akıllıyım şunu şuna kombinledim bunu bunun üstüne koydum maliyeti bak nasılda azaltıyorum diyerek çağırdım aksiliği. Kızım içinde yaşa di mi coşkuyu.

Buraya taşınmadan önce oturduğum evden kalma fon perdelerim vardı. Pazartesi akşamı sakla samanı gelir zamanı zamanıydı ve ortaya çıkardım. Üst kattaki perde ile yan yana koydum aha da oturma odası perdesi sorununu çözdüm. Tek sorun fon perdelerin kısaltılması lazım ölçüyü aldım doğruca terziye. Yıllardır giderim o terziye hiçbir memnuniyetsizlik yaşamadım.Allah da yaşatmasın.

Lay lay lom tarzında gittim elimdekini verdim bir de dedim ki iki fon bir de tül var. Tülü yapabilir misiniz? Yaparız dedi. Eve doğru yürüyorum birden bir his dürttü beni. Fon neyse de bu tül işi sakat 1/3 pile var terzi bunu yapamaz ben perdeciye gideyim en iyisi. O düşünceyle yattım o düşünceyle kalktım.

Çok çok ama gerçekten çok kararsız bir insan olmama rağmen karar verdikten sonra bu iş bitmiştir. Terzi yollarıma gül dökse bile ben o perdeciye giderim. Beynimin karar mekanizmasının geri dönüş şansı yok. En sevmediğim huyumdur bu benim. Düşünüyorum da belki de bu yüzden çok kararsızım. Geri dönemediğim için en doğru kararı verdiğime inana kadar bekliyorum. Beklediğime değiyor mu peki yani hep doğru mu oluyor verdiğim karar. Yoooooo

Neyse sabah kalktım, evde koşturdum biraz saat 09.00 olmasını bekliyorken kadınlar geldi. Kahvaltı etmemişler birlikte kahvaltı ettik. Saat 09.30 olunca annem nasılsa evde diyerek yollara attım kendimi. Buldum tadilat yapan bir perdeci. Anlattım uzun uzadıya durumu. Olacağı varmış demek ben hep iğne takarım ne kadar kesilecekse. Lakin akşam annem nasılsa ölçüsü var ne gerek var dedi. Dinlemem ben kimseyi de dinleyesim geldi.

Çıktım yürüyorum telefon geldi arayan perdeci çıkalı 5 dakika olmamış. Ayla hanım ölçüyü almaya unuttum dedi. 213 cm dedim kapattık. Oradan terziye gittim diğer fon perdeleri aldım. Allah razı olsun her zaman ki gibi güzel yapmış. Sonra eve döndüm gün nasıl geçti anlamadım.

Saat 16.00 de telefon geldi perdeler hazır dedi gittim almaya orada hiçbirini çıkardım sadece eteklerine baktım fonların o kadar. Eve geldim perdeleri çıkarmaya başladım. Çıkardım bir perdeyi düdük gibi ne gibisi gerçekten düdük. Haa dedim çok akıllıyım ya adam parçaları da koydum dediydi dedim. İkinciyi çıkardım düdük gibi. Ne oluyor be dedim. Fon perdeleri çıkartınca olay koptu. Sonra bir kağıt ilişti gözüme Aylam hanım-123 cm yazıyor. Tabiii şimşek çatı 213 cm değil 123 cm...

Adamı aradım Ayla hanım 213 cm demediniz 123 cm dediniz dedi. Olur mu dedim sonra da ekledim beyefendi şu an gerçekten çok sinirliyim telefonu kapatayım bir sakinleşeceğim sonra konuşuruz dedim.Son dönemdeki numaram bu. İnsanları kırmamak için en sinirli olduğum anda konuşmuyorum araya bir zaman koyuyorum. Biraz da böyle deneyelim bakalım..

Biraz zaman geçti aldım perdeleri gittim perdeciye. Adama bu böyle olmaz siz böyle olduğunu iddia ediyorsunuz ben şöyle.. Bu akşama kadar devam eder bir çözümü olmalı dedim. O da şunu önerdi bir perde seçin giriş fiyatına dikeyim size. Hesapladık vay anasını sayın seyirciler. Benim camlar geniş ve Fransız cam oldu mu sana güzel bir fiyat..

Adama diyorum ki ama giriş fiyatına dahi olsa fatura bana çıktı bu işte bir haksızlık var. O da diyor ki yeni bir perdeniz olacak işte daha iyi değil mi? Adam benden şimdi haber bekliyor ama içimden aramak hiç gelmiyor..Çünkü ben eski perdelerimi istiyorum. İçime sindiremiyorum bir şeylerin dayatılmasına..Al sana bir bilinmeyen daha...

SORU: 2 ile 1 yer değiştirirse hangi sonuca ulaşırız?
A şıkkı: düdük
B şıkkı :düdük
C şıkkı :düdük
D şıkkı: düdük
E şıkkı : hepsi


2 yorum:

Yunkabu dedi ki...

Offffffffffff :(((((((((((((((((((

Ayla dedi ki...

Ya ahretliğim bir aksiliktir gidiyor bu aralar :(