Salı, Haziran 17, 2014

Atağımız gelmiş

İki çiçek arasında bir böcek

Pazartesi sabahı ben hasta değilim benim yüzmeme engel olamazsın annecim diye bana bağırdı tontalak. Ateşini ölçtüm ateş yok.Durumu da iyi görünüyor ilk gün yaz okuluna babasıyla gönderdim. Gönderdim ama bir de bana sorun içim içimi yedi.

Erol bekledi bir buçuk saat falan. Ayla zaten içeri almıyorlar hiç birşey göremiyorum dedi ve işe geçti. Allahtan yaz okulu Erol'un işine çok yakın. Sabah ilk olarak yüzmüşler. Kendi hazırlanmış benim kuzum.

Saat 11.30.Daha fazla dayanamadım aradım okulu, durumunu merak ettim. Telefona çıkan kişi yüzdüler, şimdi de sahadalar beni birazdan arar mısınız dedi. Aradım. Yüzme bitene kadar gıgını çıkarmamış, yüzme bitince kendimi iyi hissetmiyorum demeye başlamış. Erol hemen okuldan aldı.

Nasılsa doktora gideceğiz Ayla fazla beklemeyelim ben Eray'ı doktora götüreyim, randevu işini sen hallet dedi. Hallettim. Aslında ateş çok yükselmiyor 37.5-38.00 civarı. Ben klima çarptı falan sandım. Doktor kontrol etti, biz telefonda konuştuk. Bu arada Eray doğduğundan beri bensiz doktora gidişinin ikinci seferi.

Atağımız gelmiş. Yani Pfafa. Ateş çok yükselmedi bu sefer ya ondan anlayamadım dedim. Annesi büyüyor hastalık büyüdükçe şiddeti azalıyor dedi. Zaten 7-8 yaş civarı tamamen geçer demişlerdi. Yani inşallah. Tarihlere baktım en son atağını 20 şubatta geçirmiş. Büyüdükçe ateş araları da açılıyor çok şükür.

Reçeteye ilaçları yazdı ama ateş 40-41 lere çıkmadıkça ilacı vermeyeceğiz dedi. Antibiyotik kullanmıyor zaten bu hastalık da işe de yaramıyor. Prednol kullanıyorduk(kortizon). Aslında bu ilaç da tedavi yöntemi değil. Sebebi bilinmiyor o ilaç ateşi kesiyor ve ateş aralığını uzatıyor. Şu an beklemedeyiz. Kendileri çok masum değil. Allahtan bir yıl içinde sadece üç kere kullanmışız.

İlk Pfafa olduğunu öğrendiğimde verdiğim tepkiyi hatırlıyorum da.13 Ağustos 2010 tarihinde Pfafa ocağımıza bomba gibi düştü yazmışım. Ağlamıştım. Bana kızmışlardı. İnsanlarda ne hastalıklar var demişlerdi. Doğruydu da. Allah dermansız hastalık verip de derman aratmasın. Ama bende anneydim ya.

Adını sanını duymadığım bir hastalık, sebebi bilinmeyen bir hastalık, kendiliğinden 4-8 yıl içinde geçeceği söylenen bir hastalık. Bakmayın hastalık seyri şimdi hafif seyredebilir ama 3 yaşında çocuğumun canını okuyordu. Ben anneydim ya.Telaş etmem, kaygılanmam, üzülmem hatta ağlamam ilk öğrendiğimde doğal değil miydi?

Ha birde hangi modeller vardı biliyor musunuz? Ateşle uğraşıyoruz ne ettiniz de çocuğu yine hasta ettiniz diyen insan modeli. Ahh bir bilseler. Ünlü üstad, yazar, çizer Sezen Aksu'nun dediği gibi ben  tontalağımı pamuklara sarmalar sarardım. Gözümden sakınırken onu hasta etmek. Ben anneyim ya onu nasıl hasta ederim.

İlk şok geçtikten sonra tabi ki öğreniyorsun hastalıkla yaşamayı. Önceleri anlamıyorsun. Yahu şimdi ateş soğuk algınlığından mı, Pfafadan mı yoksa başka bir şeyden mi? çok bilirim kağıt kalem elime alıp hesap yaptığımı haaa atağımız gelmiş olmalı dediğimi. Doktor zaten bakınca anlıyor boğazının durumundan. Tahlil vermiyor. Verse ne yazar tahlilde bir şey çıkmıyor ki. Sadece CRP denen şey yüksek çıkıyor o da herhangi bir şeyden yüksek çıkmış olabilir. Alıştık, hastalığı tanıdıkça güçlendik. Ben anneyim bu arada çocuğum için nasıl güçlenmemeyim:)

Şükür şu an durumu iyi. Evde dinleniyor. O ısrarcı hasta değilmiş, yüzmeye gidebilirmiş. Göndermedim. Ben anneyim ya ben daha iyi bilirim:)

Ha bu arada yaz okulunun yarım günlük macerasında Eray'a nomelboy çok zor gelmiş. Oğlum nomelboy ne demek anlamadım ki dedim. Çok da güzel anlattı göstererek.

Nomelboy= voleybol imiş.


15/06/2014 - 37.5-38 civarı dolanan ateş
Teşhis : Pfafa
Doktor reçeteye ilacı olmadı iğneyi (prednol) yazdı. Lakin beklenecek. 39.5-41 olmazsa eğer kullanılmayacak.


Not: Dün sabah etek giydim aynada kendime bakıyorum. Eray'da beni seyrediyor. Biraz memnuniyetsiz görünüyor olmalıyım ki tontalağım devreye girdi. Annecim sen biraz zayıflamışsın, bana öyle geldi. Ne diyeyim ki dedim seni bana veren Yaradan'a şükürler. Kendimi iyi hissetmem için yaptığı hareket çok hoşuma gitti.

3 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ilk kez duydum,okudum simdi,cok gecmis olsun,insallah tamamen gececek sende rahatlayacaksin, insan basina birsey gelince önce sok geciriyor ama zamanla alisiyor,yerim ben onun Nomelboyunu,neymis bu nomeybol diyorum bende:))

Ayla dedi ki...

Sağolasın, geçti gitti çok şükür. Şimdi daha iyi. Zaten sevmemiş nomelboyu:)

Unknown dedi ki...

Sizi okudukça güç buldum. Şimdi oturdum ağlıyorum. Tabiki Allah dermansız dert vermesin ama çeken bilir. Ne olduğu belli olmayan bir hastalık. Çok çaresiz hissediyorum sürekli dua ediyorum geçain diye 4 yaşında bir çocuk ateş ateş.