Pazartesi, Mayıs 14, 2012

Kemikler Şehri

Konusu kısaca şöyle on beş yaşındaki Clary Fray’ın bir klüpte bir cinayete tanık olması sebebiyle artık kendini çok başka hayatın içinde bulması.Annesinin kaçırılması ile birlikte kendi hayatı ile ilgili bildiği hiçbir şeyin aslında gerçek olmaması, annesini kurtarmak için yabancı dünyaya adım atması....

Kitabı okurken ilk etapta rahatsız oldum.Aslında korkutucu değildi fakat beni rahatsız eden galiba iblis ve iblis efendileri gibi varlıklardı.Kitabı gece okuduğum düşünülürse bu iki kelimeyi her okuduğumda biraz ürperdim.Çünkü ben tırsak bir tipimdir hep öyle oldum bundan sonra da değişeceğimi hiç zannetmiyorum.(Kitap aslında ürkütücü hiç değil)Mesela korku filmi ben seyredemem. Sinema da korku filmine uzun senelerden beri gitmiyorum. Öyle bir çığlık atardım ki çoğu sahnede artık insanlar korku filminde kahkahalar atardı halime.Çıkışta da hangi kızdı şu muydu diye konuşurlardı kendi aralarında.

Ha kitaptan bahsediyorduk çok fazla varlık var kitapta. Peri,iblis,iblis efendileri,Unutulmuşlar, Nefilimler(Gölge avcıları),vampir ve kurt adamlar vb. İlk zamanlar sıkıldım itiraf etmeliyim sebebi de kurgu sürekli kendini tekrar ediyordu sanki.Olaylar çok tahmin edilebilir düzeyde basitti. Kitabın ortalarında kitabı bitirip seriyi devam ettirmeme kararı aldım.Kitabın sonuna doğru bir şey oldu ve çok şaşırdım olaylar çok başka bir boyut kazandı.Öyle bir şekilde bitti ki şimdi ikinci kitabı okumam lazım:)

Üç sabah önce Erol kalktığında soruyor ‘Ayla yatak odasının kapısını neden kilitledin’ Şey gak guk korktum galiba diye geçiştirdim gerçeği söylersem seri bitine kadar inanamıyorum sana Ayla,inanamıyorum sana Ayla repliğini valla hiç çekemem...

Yazar:Cassandra Clare
Çevirmen:Selim Yeniçeri
Sayfa:580
Artemis Yayınları

Not:Çocukluğuma indim bak yine korku film seyredememe sebebimin galiba Freddy Krueger yüzünden.Çocukluğumda bir Elm sokağı kabusu diye bir film vardı.Kuzenlerle toplaşıp filmi izlerdik. Ayyy telefondan dil ,tuvaletten ise el çıkma sahneleri yok mu o sahneler benim kabusum olmuştu kabusum.Bu filmi seyrederse çocuğumun psikolojisi bozulur mu? ayy tramva geçirir mi diyen bir ebeveyn türü henüz çok yaygın değildi de rahatça seyrediyorduk bazı şeyleri.İzledikten sonra da telefondan dil çıkar mı diye ahizeyi elime alamazdım:)Tuvalete ablamla el ele tutuşup giderdik kapıda işimiz bitine kadar nöbet  tutma kararı alırdık.Düşünüyordum da ablam hep alçak köfteymiş.Ben nöbet tutardım kendi işi bitince beni beklemeden odaya kaçar,yorganın altına girerdi bende koridorda öylece kalakalırdım.Bak yine sinirlendim ne olacak hain köfte işte.

10 yorum:

neslinin atölyesi dedi ki...

Kitabı bilmem ama anlatımınıza bayıldım. :) korku meselesine gelince korku değil gerilim izlesem, gece tuvalete kalktığımda peşimden biri beni kapmadan önce yatağa zıplamam gerekir ki nerde kaldı ferddy :)

pınar dedi ki...

:)

okuma hızına yetişemiyorum Aylacığım.
Maşallah demek istedim.

Ben de çok korkak bir tipim.
Kardeşimde beni beklerdi tuvalet kapısının önünde.O hiç korkmazdı.Hala da aynıyız.Film alırdı bir ara .Gel film izleyelim derdi.Ne aldın derdim.Hep korku filmi olurdu.
Ben de bir tomar laf sayar tlf kapardım.

Aslında film ama işte.:))
Benimde rahmetli Alfred Hitccock beyfendinin filmleri olmuştur korku filmlerinden korkma sebebim.

Ayla dedi ki...

Neslinin atölyesi öncelikle hoşgeldiniz ve teşekkür ederim beğenmenize sevindim.Bende gerilim filmlerinde inanılmaz gerilirim:))Yapacak birşey yok galiba tabiatımız bu bizim....

Ayla dedi ki...

Domatessuyu teşekkür ederim.Suya sabuna dokunmayan kitaplar olduğu için çabuk akıyor.Diğer kitaplar olsa bu kadar okuyamam çünkü mutlaka dururum bir yerinde tekrar tekrar okurum üzerine birşeyler yazarım(yayınlamadığım)....

Ablam da korkardı ablandan farklı olarak ama nedense bana ablalık yapmadan fırlardı yatağa:))O yüzden ablamda seyretmiyor artık korku filmi.

bahriye-krm dedi ki...

ben de,ben de,ben de...asla ve asla korku filmi izleyemem...ne zaman eşimle izlemeye başlasak benim kulaklar tıkanır,gözler yumulur :))
bundan dolayı da polisiye,gerilim,bilim kurgu türü kitapları da çok okuyamam...en son okuduğum polisiye/gerilim kitabını okurken (genel de geceye denk geldiği için) ışıkları açık bırakırdım...
sen ben den daha cesaretliymişsin aylacım...

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

icerigi korku, gerilim olan hic birsey beni cekmez be Ayla'cim:)

Ayla dedi ki...

Bahriye gerilim,polisiye okuyabilirim ama şu iblis,şeytan vs kelimeler geçen kitaplardan hazetmiyorum ya da şöyle diyeyim resmen tırsıyorum.Lakin konu seyretmeye gelince yok yok ben seyredemem:))

Ayla dedi ki...

Seyhan bende yeni yeni bu türleri okuyorum zaten bakalım nereye kadar:))

Nil dedi ki...

Bu da mı seri Ayla?

O elm sokağı hepimizin kabusu olmuş Ayla. ben yataktan hiç bir uzvumu sarkıtamazdım.sanki yatağın altından bişey kapacakmış gibi. :)

bir de ilginç biz yaz kış kapılar açık yatarız :D

Ben Alamut a başladım. Şimdilik gayet güzel gidiyor.

Ayla dedi ki...

Nilhancım evet bu da bir seri Kemikler Şehri,Küller şehri,Cam şehir miydi neydi yani var da var aslında çok beğenmedim ama bir soru var onu bulmazsam rahat edemem başladım ikincisine ama anladığımm kadarıyla bunda da yok mecbur başlayacağız üçüncüye.Böyle böyle seriyi tamamlayacam iyi mi:))

Elm sokağı iyi cesaret izlemişiz şu an olsa galiba ben izlemeyemem çok etkilkeniyorum.Ben kışın kapar yazın açarım kışın açık bırakamıyorum gözüm takılıyor anlayacağın bende takıntı çok

Alamatu baktım biraz önce iyi mi o da aklıma düştü şimdi.Beğenip beğenmediğini az da ona göre alırım ben:))