Salı, Ekim 11, 2011

Veli Olmak


Ben zannettim ki tontalağım okula başlayınca tüm gün okulda kalacak, sonra akşam ‘oğlum okulda bugün ne yaptın’ diyeceğim yaptıklarını bana gösterecek sonra hep birlikte yatağa girip mışıl mışıl uyacağız.Yok öyle değilmiş cumartesi günün ki veli toplantısında bunu iyice anladım.

Cumartesi bireysel toplantı olduğu için bizim randevu saatimiz 12,00 idi. Herkes randevusunu iptal ettirmiş o gün bir tek biz görüştük öğretmeniyle. Öncelikle tontalağın okulda ki durumun da iyiye hem de çok iyiye doğru bir gidiş varmış.Ne yalan diyeyim korkmuştum hiç laf dinlemeyecek,hiç kuralları öğrenmeyecek, aktivitelere katılmayacak zannetmiştim meğersem tontalağımın biraz zamana ihtiyacı varmış. Öğretmenimizi çok seviyoruz:)Aslında bu öğretmen Eray’ın ikinci ve geçici öğretmeni.Keşke bu öğretmeniyle yola devam edebilse ama mümkün değil.Bir kere Eray hakkında konuşurken çocuğum, çocuğuma diye bahsediyor ya neyse.Arkadaşlarını çok seviyor,çok öpüyor, çok sarılıyor derken sözünü kestim ama canlarını yakıyordur severken dedim.Güldü evet çok sıkı sarılıyor çünkü dedi.Ağlıyorlar çocuğum onları ağlarken görünce inanılmaz üzülüyor hemen özür diliyor barışıyorlar dedi.Biraz Eraydan bahsettikten sonra yıl içinde okulun yapacaklarını anlattı mesela birgün dedeler,annaneler ,babaanneler partisi düzenlenecekmiş bu fikir hoşuma gitti.Sonra aileler olarak bizim ödevlerimizi açıkladı. Karnede bir kitap tavsiye etmişlerdi bende zannediyorum ki ister alın ister almayın seçim bize kalmış.Yok öyle değilmiş evde kitap okuma saatinde okuyup birde kaç sayfa okuduğumuzu yazacakmışız:)Sürpriz günü varmış ben zannediyorum ki okul da Eray’a sürprizler yapacaklar o gün evlatçığım sevinecek yok o da öyle değilmiş sıramız gelince biz şeker, çikolata vs alıp sınıftaki öğrenci sayısınca okula gönderecekmişiz.Eray dağıtacakmış maksat paylaşmayı öğrenmekmiş.Her hafta bir kere evde aile katılımını teşvik etmek için sanat etkinliği yapılıp okula gönderilecekmiş,şok geçirdim çünkü bu konuda ben kabiliyetsizim.En çok başıma gelmesinden korktuğum şey başıma geldi,tedirginim:)

Bir de dediler ki haftasonu çalışmıyorsanız eğer bir öğretmenim ile birlikte Eray’ı evinde ziyaret etmek isteriz.Daha önceden bazı okullarda böyle uygulama olduğunu bildiğim için şaşırmadım tabiki bekleriz dedim.Ama Erol şaşırdı arabaya binince Ayla acaba evimizde sorun olduğunu mu düşünüyorlar o yüzden mi gelmek istiyorlar dedi. Olabilir Erol dedim mesela kendine ait odası yoksa,kötü şartlar altındaysa oyyy bir de duvarlar dile gelirse çocuğumuzu bizden koparırlar Allah korusun dedim ama daha fazla dayanamadım güldüm.Okul orası Erol sosyal hizmetler kurumu değil ki dedim,anlattım adamın yüreciğine su serptim.Sonra düşündüm .

Veli olmak sadece oğlum bugün okulda ne yaptın demek değilmiş.Veli olmak mesela

- Çarşamba yapılacak koku keseleri için renkli küçük sabunlar aramakmış(bir milyoncu, elli milyoncu,büyük marketler,zara home,mudo home hepsini taradım çıldıracağım bulamadım)
-Her çarşamba evde sanat etkinliğini yapmakmış(tabiki henüz yapmadık)
-Cumartesi için dolma sarmakmış(şimdi öretmenler ne beceriksiz anne demesinler)
-Evi dip kıyı temizlemekmiş(Şimdi öretmenler ne kadar dağınık kadın demesinler)
-Kitap okuyup ne kadar okuduğunu yazmakmış
-Serbest kıyafet günü için oğluna birkaç pılı pırtı almak için dolaşmakmış

Yani veli olmak çok çalışmakmış

Not: Küçük renkli sabunları nereden bulabilirim , bir de etkinlik-aktivite yapan bloglar oluyor ,biliyorsanız isim lüftennnnn

Not:Bugün konuşma terapistinde randuvumuz var bakalım neler söyleyecek.Aslında Eray da 10 gündür ciddi anlamda gelişmeler var .Dün akşam mesela dedi ki Ama annanenin evine gidelim anne ama dedi herkesin anlayacağı dilde hemiiideee.Diğerlerini söylemem sonra buraya yazıyorum kendi çocuğuma kendim nazar değdiriyorum:)

22 yorum:

Filiz dedi ki...

veli olmak gerçekten çok zormuş benimde kızım bu yıl 1. sınıfa başladı ama sizde velide öğrenci kadar çalışıyor gibi :)) küçük sabunlar cevahir avm'de giriş katın bir altında yanılmıyorsam satılıyor ama kalp şeklinde meyve şeklinde falan gördüğüm kadarıyla, birde eminönünde bulabilirsiniz gibi geliyor sevgiler...

bahriye-krm dedi ki...

http://keremlianlar.blogspot.com/2010/05/benim-babammm.html

http://keremlianlar.blogspot.com/2010/05/yarm-kalms-bir-is-tamamlamann-mutlulugu.html

http://keremlianlar.blogspot.com/2010/12/kardan-adaml-yeni-yl-kartlarmz.html

ayla'cım işine yararmı bilmiyorum ama biz bunları yapmıştık...bir bak istersen...belki bunlardan birşeyler üretilebilir...kolay gelsin :))

Ayla dedi ki...

Filiz biliyorum Beyzayı takip ediyorum,inşallah mutlu ve başarılı bir okul hayatı olur..

Evet çok çalışıyoruz çok inan şimdiden gerildim ne yapacağım diye.Eminönü aklımda aslında ama çalıştığım için gidemedim.Kayınpederim dün Cevahire gitti bulamadım dedi.Aslında ben akmerkez ve sapphire gittim bahsettiğiniz gibi meyve sabunlar gördüm ama çok büyük(avucumun içi kadar var)Kalp şeklini görmedim bir bakmak lazım Cevahire,teşekkür ederim.

Ayla dedi ki...

Bahriyeciğim ilgin için teşekkür ederim baktım işe yaramaz mı hiç.Mesela kardan adamları kar yağdığında yapmaya karar verdik bile.Ellerine sağlık çok güzel olmuş.

Sibelbek dedi ki...

sana hemen bir blog tavsiyesiii :)
http://montessoriegitimi.blogspot.com/
burada bir çok etkinlik var canım.

Ayla dedi ki...

Sibel çok teşekkür ederim,şu an önerdiğin blogu inceliyorum kesin birşeyler çıkar bize de yapmak için malum okulun bitmesine çok varrrr çokkk.

otuzundansonra dedi ki...

aman da aman,birde sizede mi ders verildi...
veli olmak ne zormuş yahu,sana başarılar.

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

renkli sabunlar için aktarlara gidip doğal sabun sorabilirsin belki ufak bişiler bulursun ayrıca istanbulda isen kapalı çarşıdada oldukça fazla böyle şeyler... Veli olmayı çok güzel anlatmışsın ben bu kadar ilgili okul görmedim sanırım özelde okuyor çocuğunuz ...

Çok beğendim yazınızı samimi ve okunası...

SEvgiler...

Ayla dedi ki...

Sorma ablası bize de ödev verildi,her gün okuyacağız, aktivite yapacağız hiç dışarıdan göründüğü gibi değil hiç:)))

Ayla dedi ki...

Amak-ı Hayal evet İstanbul da yaşıyorum da kapalı çarşıya gitmeye malesef fırsatım yok.Dedemiz bulmuş tekrar gitmiş Cevahire çok renk yokmuş iki renk kalp şeklinde minik sabun bulmuş.Öğretmenini aradım biraz daha büyük sabunlardan alacağım büyük keselerden yaparız o zaman dedi ilginiz için gerçekten teşekkür ederim.Ayrıca yazıyı beğenmene sevindim,evet özel okula gidiyor.

Sevgiler benden

annesiningülü dedi ki...

Çok zor dimi :) 3 senedir biz bu durumdayız :) düşün halimizi :D ama hiç evimize gelmediler bak şimdik ;)
küçük sabunlar için Eminönü derim, kesin bulursun
evde aktivite için:
http://www.inciminci.com/
konuşması için paniğe gerek yok desekte senin için rahat etmeyecekti dimi. Yağmur çok geç konuştu. Sonra okula başladı nasıl söküldü anlatamam. 3 kuruş ver konuştur 5 kuruş ver susturamama durumları :)

abide dedi ki...

Offf veli olmak ne kadar zormuş.Bizde de pazartesi günleri sürpriz günü.Her hafta bu sfer yanına ne versem diye düşünüyorum.

Nil dedi ki...

Aylacım
şayet ben ertesi gün okulda giyeceği yedek kıyafeti unutmayıp çantasına koymuşsam ne mutlu bana.

hypo dedi ki...

Tontalağımı tebrik ederim. Çok sevindim o cümle kurma yapısına.
seni de yılın velisi seçiyorum. şımarma ama:)

elif-kayra dedi ki...

maşallah aman nazar değimesin

Yunkabu dedi ki...

Eraycığımdaki olumlu gelişmeler beni de cok mutlu etti. Maşallah maşallah maşallah diyelim.

not: O süpriz günü olayını bizde de çıkardılar..

Ayla dedi ki...

Bahar kesinlikle zormuş 3 sene iyi dayanmışsın bakalım ben dayanabilecek miyim bu koşturmaya:))

Sabunlarımızı Cevahirden aldık hemde zilyon tane.Kayınpederim iki kere gitti yok Ayla dedi ama çevremdeki herkes ısrarla var dedi.Düm akşam gittim Allah şkür aldım çocuğumun çantasına koydum nasıl mutlu oldum bir bilsen:))

Evet kesinlikle okul işe yaradı Bahar bence şu an ki gelişmelerde okulun çok büyük katkısı var.

Ayla dedi ki...

Abide sen herhafta mı veriyorsun.Bizde şöyle sıraya koymuşlar.Bir hafta bir çocuk sınıf sayısınca süpriz birşey getiriyor yani bize ayda bir sıra geliyor

Ayla dedi ki...

Nilhancım bencede sen de çok koşturan bir annesin ama çaktırmıyorsun:)))

Ayla dedi ki...

Cüneyt teşekkür ederiz de ya yılın velisi seçme beni ya da şımarma hakkımı elimden alma.Ben şımaramadıktan sonra yılın velisi seçilmişim ne anlamı var:)))

Ayla dedi ki...

Elifcim teşekkür ederim..

Ayla dedi ki...

Fulyacım teşekkür ederim.Okul müdürüyakaladı beni köşe bir yerde dokunarak konuşur kadın elimi aldı iki elinin arasına dedi ki Eray bu hafta bizi çok mutlu etti inanılmaz hızlı ilerliyor şaşırıyoruz dedi(konuşma anlamında)Biz mutlu oluyoruz böyle şeyelr duyunca

Aslında güzel bir uygulama paylaşmayı öğrenmesi açısından:))yani bence