Salı, Ekim 25, 2011

Mutfağa girip yemek yapmak değil mesele...


Birde utanmadan poz mu verdi dedim Erol’a. Evet verdi dedi. Hatta öğretmeni sordu

-Eray bayrağı kim yaptı
-men yaptım men

Araya girdim tabii
-Eray gerçekten bayrağı sen mi yaptın oğlum.
-Annem,babam ve men yaptım

şeklinde düzeltti dedi.Hadi oradan deseydin bu hafta ki ödevi bize yıktı deseydin, elinden geleni ardına koymadı deseydin,o ödevin başına neler geldi neler deseydin ya dedim.Yok demedim dedi.Madem sen öğretmene demedin ben blogumda anlatırım o zaman.

29 ekim haftasında olduğumuz için bu haftanın anlam ve önemine istinaden pullarla bayrak yapalım dedik hay nereden dedik.Kurulduk Erayımın masasına dizildik sıra sıra ve nasıl yapılacağını bir bir bir anlattık.Dakika 1 gol 1 adam itiraz etti hemen.Boş kağıda pul yapıştıramazmış onun yerine boya kitabını aldı oradan bir ayı buldu ayıyı allayıp pullamaya başladı.Önce hevesini alsın dedik karışmadık.Oğlum gel buraya bunu süsleyelim dedik öyle tötü(kötü)oluyor dedi.Annenin 33 yaşında olduğuna bakmayın çocuğundan daha çocuk olduğu için asıl senin yaptığının gibi olmuyor dedi oğluna küstü.Tontalak durur mu ‘böyle oldu oldu' dedi annesini ikna etmeye çalıştı.Kah pul yapıştırdı, kah yapılana tırnak attı ,kah yaptığımız ile dalga geçti bir ödevde böylece bitti.

Bu sene en zor sene diyorlardı haklıymışlar:)Ödevlerimiz çok ağır ,çok çalışmamız lazım çok.


Geçen haftanın faaliyeti de yaprak baskısıydı.Şekil şekil toplanan yaprakları parmak boyası ile boyadık hep birlikte kağıda bastık,çocuklarla zaman geçirmek için çok güzel faaliyetler bence.Dün sadece öğretmene ne yapacağımı şaşırıyorum dedim. Yapmak,Eray'ı ikna etmek sorun değilde geçenlerde bir yorumum da yazmıştım ne yapacağına karar vermek zor. Yani mutfağa girip yemek yapmak değil mesele,mesele her gün yarın ne pişireceğine karar vermek(bu Ramiz dayının repliğine mi benzedi ne).Yoksa karar verdikten sonra yapmak çok kolay..



10 yorum:

hypo dedi ki...

ahh unutmuşum bu güzellikleri.
son zamanlarda ki tatsız olaylardan kafamızı kaldıramadık.
ilaç gibi geldi bu post.
içim açıldı.
hayyt benim yakışıklım yine yakışıklı.
birazz kilo vermiş gibi, ama boya gidiyor galiba annesi:)

Ayla dedi ki...

Cüneyt unutmuşsunuz ama anaokula giden bir çocuğunuz var şimdi tekrar hatırlatırlar adama:))

Evet bende çok sevdim bu fotoğrafı çok dalga geçti evde bizimle birde topuklarını yere vura vura güldü tötü olmuş diye kalkıp birde poz vermiş babasına öğretmeni beğendikçe okulda gerim gerim gerilmiş men yaptım diye bu çocuk çok çakal olacak ya neyse:))

Bu aralar çok duyduk kilo vermiş diye hatta bana da öyle geldi tartıldı haftasonu vermemiş hatta azcık almış,boyu atmış galiba ondan,sağlıklı olsunlarda...

annesiningülü dedi ki...

valla ben iş stresinden çok okula ne yapacağız stresi yaşıyorum :) hiç bir şey yapmasakta şu aralar taktığımız bir konu öğretmencilik oynamak :D sorma ne kadar zevkli olduğunu ;)

Ayla dedi ki...

Bahar haklısın ne diyeyim inan yapılacak şeyi bulmak konusunda hem stres yaşıyorum hem efor harcıyorum.Aslında konu belirteseler ne iyi olacak da işte...

Biz takip ediyoruz sizi, azcık da büyüsün Eray da oynar.Doktorculuk oynuyor biz mesela öksürtüyor beni,sırtımı dinliyor, ağzıma açtırıyor aaaa dedirtiyor sonra ne diyor biliyor musun nanammm(tamam)..Eee doktor bey neyim var diyorum nanam bitti diyor:)))

abide dedi ki...

Ellerinize sağlık canım bayrağımız çok güzel olmuş.Sizin faliyetleri not alıyorum gerektiğinde kullanacağım :)Fotoda erayın munzur gülüşüne bayıldım :)

Ayla dedi ki...

Abide teşekkür ederim beğenmene sevindim.Bende betüşün okulda yaptığı kelebeği sıraya koydum:)) çok beğendim bir haftayı da öyle yırtarız.Bilerek ekliyorum ki birilerine bir faydamız dokunsun.

O gülüş var ya o gülüş çok dalga geçtim,beğenmedim ama tükürdüğümü yaladım gülüşü:)) farkında hatasının.Bayrak biraz biraz çıkınca ortaya aaaa bayrak dedi çok sevindi sonra katılıp bayrağa sahip çıktım menim menim diye...

Sibelbek dedi ki...

vallahi iyi oldu Ayla bunları yazdığın. güzel şeyler okumaya ihtiyacım vardı :)

ASLI dedi ki...

bu güzel cocugu öp benim icin.gülen cocuk görmek ne kadar güzel birsey(mi$)

Ayla dedi ki...

Sibel evet herkesin morali çok kötü doğal olarak,inşallah tez zamanda bu günlerde geçecek yani öyle umut ediyorum....

Ayla dedi ki...

Aslı öperim,inşallah ülkemizim her kösesinde eskisi gibi gülen çocuklar göreceğiz