Çarşamba, Ekim 19, 2011

İlk proje faaliyeti


Efendim evinizdeki patatesler patates oturtması, kızartması ya da herhangi bir yemek için değil de faaliyet için kullanılmaya başlanıyorsa evde bir tane küçük çocuğuz var demektir.Her hafta Salı günü teslim edilmesi gereken bir proje faaliyetimiz var bizim.İnternette aradım taradım çok güzel şeyler buldum lakin öğretmen sakın ödevi siz yapıp göndermeyin Eray’ın yapacağı şeyler olsun dediği için daha basit faaliyetlerle başladık.Eray’ın kendi yapabileceği ne olabilir diye düşündüğümüzde eskiden bizimde yaptığımız patates baskısı geldi aklımıza.

Oyun hamurlarının kalıplarını kullandı Erol patateslere şekil çıkarmak için.Kesti sonra Eray sulu boya ile boyadı patatesleri sonra kağıda bastırdı.Bu kadar basitmiş gibi anlattığıma bakmayın 5-6 kere deneme yaptık.Çünkü tontalak patates ile basınca sonra sulu boyayı alıp üzerlerini boyadı

-böyle oldu
-oğlum böyle olmaz ki,patatesi bastıktan sonra boyamayacaksın
-anne oldu oldu(kafasını sallıyor bir de)

Uzun süre ikna olmadı beyefendi, neyse sonra insafa geldi patatesleri bastıktan sonra boyamamaya ikna oldu.Bu bizim ilk okul için faaliyetimiz:)kayıtlara geçsin istedim.

Bu geçen haftanın ödevi gecikmeli olarak verdik.Bu haftanın ödevini vermek için kolları dün akşam maaile sıvadık.Parlak bir fikir gelmişti aklıma onu yapalım dedim.Parmak boyası ile el izlerimizi çıkarıp benim el izime gözlük-saç-rujlu dudaklar,babanın el izine top sakal azcık saç(malum saçlarının çoğunu yitirdi garibim) erayın el izini de basıp bu bir aile fotoğrafıdır başlığı atacaktık. Parmak boyasıyla ellerimizi boyadık o ara Erol ‘Ayla birimizin eli temiz kalsın sırayla yapalım’ dedi.Yoo benim oğlum alışık babası çabucak yapıp bitiririz dedim mi.Butona basıp cevap hakkımı kullanıyorum evet dedim. Tam herkes ellerini boyadı Eray bir kere kağıda bastı el izini sonra koşmaya başladı tabi peşinde ben.Eray sakın oğlum o koltuğu elleme, oğlum sakın kapıyı elleme diye eller havada koşturan bir anne yani bendeniz. Erol el izini basıp ellerini yıkadı,sonra ben el izimi çıkardım sonra tontalak kaş ile göz arası bizim el izimize kendi ellerini bastırıp yaptığımız faaliyeti bozdu.Başlarım faaliyetine diyip tüm malzemeleri kaldırdım. Hevesimiz kursağımızda kaldı:)Ha bu arada saat 21,00 sularında çatlak bir sesle(3 gündür hasta olduğum için ses bir garipleşti) verdiğim rahatsızlıktan ötürü tüm apartman sakinlerinden özür dilemeyi bir borç bilirim.

Aslında başta kızdım ne yalan söyleyeyim.Ben her hafta yapmak için ne bulacağım dedim,kendi kendime söylendim.Şimdi bir itiraf geliyor bence çok güzel bir uygulama.Eray’ın küçük masasına üç kişi kuruluyoruz kah itişme kakışma şeklinde, kah kahkaha atarak kah ıhhh işte öyle değil diyip kolları bağlayıp arkaya dönmece şeklinde zaman gerçekten güzel geçiyor.Dün akşam ki faaliyet fiyaskosundan sonra öğlen çıkıp yaprak toplayacağım yok yok dolma sarmak için değil onu geçen hafta hallettik bu arada öğretmenler dolmayı çok beğendi.Yaprakları toplayacağım çünkü akşam yaprak baskısı yapmayı deneyeceğiz.Dikkat ediniz lütfen yapacağız lafını zinhar kullanmıyorum, deneyeceğiz diyorum.Ne diyelim haydi hayırlısı

Öğretmenler demişken cumartesi günü bize geldiler.Epey oturdular bir ara Eray’ın çişi geldi. Öğretmenine yanaştı kısık bir sesle abla(öğretmenim diyemiyor)çiş geldi dedi. Tamam oğlum gel gidelim dedim ı ıhh ablam götürecek abla çiş geldi dedi yine.Aaaa bir bozuldum ben ananım senin anan diyesim geldi demedim,makus talihime küsüp kös kös oturdum.

Bir daha ki proje faaliyetimizde görüşmek ümidiyle esen kalın....

9 yorum:

Emine dedi ki...

faaliyet kervanına katıldıysanız yandınız Ayla daha bitmez onlar :)
çok da güzel şeyler çıkıyor ortaya..ben yıllarca sakladım anaokulu faaliyetlerini kızların çok hoşlarına gidiyor daha sonra görmek yaptıklarını tavsiye ederim..
sevgiler bu cici aileye :)

Ayla dedi ki...

Emine bana da yandık gibi geliyor:))Evet çok mutlu ediyor bu çalışmalarda keşke konu belirleseler bizde evde yapsak .Bu aynı şey gibi hani ertesi günkü yemeği belirlemek gibi. Yemeği yapmak zor gelmezde insana ne yapılacağına karar vermek işte o sıkar insanı:)))İnşallah saklayacağım eminim Erayda görünce çok mutlu olacak

Sevgiler bizden...

Sibelbek dedi ki...

bence hayatınız gittikçe eğlenceli olmaya başladı sizin :))))

Ayla dedi ki...

O zaman adrenalinde koy içine Sibel.Akşam mesela ha paraşütle aşağıya atlamışsın ha tontalağı o elleri bir yere sürmemesi için ikna etmeye çalışmışsın:)

elif-kayra dedi ki...

haaa yaprak var bende göndereyim sana :))
kurutuyoruz bizde :))

annesiningülü dedi ki...

parnak boyası demeeee :)

Ayla dedi ki...

Elif öğlen çıkamadım toplamaya:))aslında iyi olur akşam yine faaliyet var bizde....

Bahar merak ediyordum eskiden parmak boyası konusu açılınca çocuğu olanlar bana parmak boyası deme tepkisi verirdim artık merakımı giderdim:)))anladım ve de demedim

hypo dedi ki...

geçmiş olsun.
umarım tontalağa geçirtmezsiniz.

Ayla dedi ki...

Teşekkür ederim,geçmesin diye dua etmekten başka yapacağım pek bir şey yok.Uzak duruyorum gelip buluyor beni malesef...