Cuma, Nisan 15, 2011

sazan isek o kadar da değil

29 Martı galiba işten çıktık evimize geldik, Erol da bir telaş bir telaş sormayın gitsin.

-Bak aşkım bugün Türkiye maçı var hiç bana Öyle bir zaman geçer ki deme ben cipsimi colamı alacağım maç seyredeceğim tamam mı?
-Aman kim takar diziyi evet gazetede okudum Hiddink evimizde ofansif oyun tarzını benimseyeceğiz şeklinde açıklama yapmış.
-Bak sen ofansifi bilir misin sen

Öylece baktım hiç ses çıkarmadan baktım.

-Aşkım ofansif demek nasıl anlatmalı bilmem ki atak demek, birebir oynamak demek ağzında geveliyor da geveliyor
-Yahu sen şuna hücuma yönelik desene.
-Hah işte hücuma yönelik aferin sana gözüme girdin.Bir de depresif oyun tarzı var onu bilir misin.Futbolcuların psikolojilerine göre oyun tarzı.
-Tamam geçmişte ki tecrübeleri göz önüne alıyorsun, yaptığım sazanlıkları hatırlıyorsun da bu sefer değil,yemezler canım. Sakın depresif dediğin defansif yani savunmaya yönelik olmasın
- Bak bu sefer kandıramadık.

Babamla maç seyretmek de inanılmaz zevkliydi ah o günleri ne çok özlüyorum.Babamla zaman geçirmek beni çok mutlu ettiği için futboldan da bir iki laf edeyim gözüne gireyim diye sıkı sıkıya takip ederdim maçları.Babam da aynen benim gibi seyrederdi maçı yok olmadı bende aynen babam gibi seyrederdim maçı yani çok konuşarak.Hakeme giydirirdik, futbolcuyu yuhalardık bir dakika oturamazdık yerimizde, o koltuğun varoluş nedeni bile anlamsızlaşırdı o saatler çünkü zıp zıp zıplardık. Erol ise tam tersidir. Adam sanki Çaykovski’nin keman konçertosunu izliyor mübarek yani o derece ciddi.Arada bir de beni fırçaladığı olur sus be Ayla azcık sus be.Tamam Erol babam gibi maç izlemediği için anlamsız sorular sorduğum oluyor. Erol neden spor adamları yani teknik direktörler maçta takım elbise giyer, o taç mı takmış öyle, futbolcular bu soğukta şort değil de eşofman giyse olmaz mı gibi milyon tanecikkk sorular sormuş olabilirim ama ne yapayım tek başıma dikkatim dağılıyor işte.

8 yorum:

hypo dedi ki...

hanımı, senin yanında oryantasyona göndereceğim.

Ayla dedi ki...

Bence tekrar düşün derim.Bir antifenerli olarak koyu bir fenerbahçe taraftarı olan bene gönderir miydin?

gülay dedi ki...

Aylaa inanamıyorum sanaa resmen ne diyor ayol bu hatun diye başladım okumaya sonradan babanın teknik direktörlük geçmişini anımsayınca hıh dedim şimdi oldu;)

İkiz Annesi dedi ki...

Aynen ben ve eşim senin babanla olan halin gibiyiz evde:))
Hele GS maçlarında oturabilmek mümkün olmuyor :))

Ayla dedi ki...

Gülay ne yapayım herşey babamın gözüne girmek, kendimi ispatlamak içindi. Babamın oğlu yoktu, eskiden bu konulara önem verilirdi ya rahmetli canım dedem hep dillendirirdi.Acaba derim hep erkek oğlu yoktu ama onu aratmayacak kızı var dedırtmek için miydi herşey....Aslında bu konuda anlatılacak çok anı var ama ben sustum:)

Ayla dedi ki...

Aylin zaten seninle benzer anılara sahibiz o konuda benziyoruz sadece GS dışında bak çok farklıyız:)

Nil dedi ki...

o zaman bir derbi maçında aylin ben sen toplanalım bakalım yer yerinden oynamıyor mu? yalnız senin gibi futboldan anlayan bir bayana fb yi hiç yakıştıramadım doğrusu . (hala konuşuyor musunuz diyebilirisin. dökülüyoruz resmen)

Ayla dedi ki...

Küçük Mucizem bana uyar valla ben uçarak gelirim.Bir galatasaraylı konuşuyor galiba:))))