Çarşamba, Mart 09, 2011

Hapı yuttum:)

Kendimi bildiğimden beri doktorlardan ve ilaç içmekten hiç ama hiç hoşlanmadım.Çok hasta olan biri değildim zaten ama olacağım zaman hemen doğal yollardan önlemini alır şiddetli geçirmezdim.Başım da çok ağrımazdı,nadir ağrıdığı zamanda da hap almazdım çünkü hapı yutma ile ilgili ciddi sıkıntılarım vardı.İki koca bardak su içsem bile o hap üst damakta hapışık halde kalır,beceriksizliğime yanardım.

Hatırlıyorum hamileyken doktorum vitamin ve kan hapı takviyesi verdiğinde kadının yüzüne uzun uzun bakmıştım.Nabız atışlarım değişmiş, kan ter içinde kalmıştım.İlaç içmek için çok güzel bir nedenim var, bu ilaçları kendim için değil bebeğimin sağlığı için alıyorum diyerek kendime telkinlerde bulunarak tek gün bile atlamadım. Eray doğunca bu ilaçlardan kurtuldum diyerek nerdeyse evde parti bile verecek oldum.Doktor yeni doğum yapmış olmam sebebiyle vitamin ilaçlarına bir süre daha devam etmemi söyledi ama nasılsa Eray doğmuştu ne gerek var diyerek içmedim(bu bir sır annem bilmiyor)

Bu ilaç içme fobisi mi diyelim bir şey olduğunda beni doktora gitmemi bile engelliyordu. Birkaç yıl vardır eminim midemde yanma, ağrı, ağza gelen acı su, acı tat .....epey çektim. Önceleri belli belirsiz idi ama giderek katlanarak artıyor, yaşam kalitemi inanılmaz etkiliyordu. Yediğim çoğu şey de dokunmaya başlamıştı. Herkes ama herkes artık bir doktora gitmem konusunda hem fikirdi.Ben sürekli haftaya giderim, şu an yoğunum diyerek geçiştiriyordum taa ki geçtiğimiz aralık ayına kadar.Bir gastroenteroloji uzmanına gittim, muayeneden sonra endeskopi istedi. Endeskopi sonucuna göre helicobacter pylori pozitif çıktığı için başıma gelmesinden en korktuğum şey geldi:) 14 gün boyunca antibiyotik programı verdi. Bu ilaçlar bitince herşey bitmedi çünkü midemde hem gastrit hem de onikibarmak barsağından mideye kaçan reflü, mideden yemek borusuna kaçan reflü..... artık kaç çeşidi varsa bu reflünün her çeşidi bende mevcut idi. Bulbus deformasyonunu hiç söylemiyorum canınızı o kadar da sıkmayayım:))

İlaçlara başladık da başlamasına bu sefer tek tük olan öksürük giderek artmaya başladı. Aslında geçen ay grip olmuştum ve ilk defa gripten sebep rapor alıp bir hafta evde kalmıştım,bir de üstelik antibiyotik kullanmıştım.. 30 kusur yıldır (küsüratlar teferruat onların önemi yok)ilaç almadığım için acısını çıkarmak istercesine sanki birileri benim için butona basmıştı:)Grip geçti ama öksürük çabuk geçmez diyerek kendimi telkin ettim ,önemsemedim herzaman ki gibi.

Pazartesi doktorda randevum vardı.Kullandığım ilaçlar demir tutulumunu engellediği için kan testleri yapılacaktı .O ara doktorun yanında hay aksi şeytan öksürüverdim:)epey bir süre.(kimden neyi saklıyorsam:)Hemen başka testler ,akciğer röntgeni vs bir dünya test verdi.Hastaneye 14,30 girdim 17,30 da zor attım kendimi dışarıya.

Allah şükür röntgen, tahliller iyi çıktı ama reflüden sebep ilaç kullandığım için bu öksürüğün olmaması lazım alerjik öksürük olabilir 1,5 ay sürmesi çok uzun bir süre diyerek antihistaminik özelliği olan başka bir ilaç verdi. Kan ile ilgili değerler pazartesi yetişmediği için bu sabah gittim, sonuçları gösterdim değerler çok düşük diyerek 3 kutuda kan iğnesi verdi Allahıma binlerce şükür:)bir de yanına vitamin takviyesi ohhh afiyet bal şeker olsun bana kilo olarak geri dönsün. (mide iyileşirken kanım düşüyor olaya bakar mısınız,çünkü ilaçlar demir tutulumunu engelliyor kansızlığa sebep oluyor)

Bana edilecek en büyük beddua Allah kutu kutu ilaçlar içirsin sana emi olurdu herhalde.

Bazen diyorum acaba birinin ahını mı aldım diye:)

Şimdi programı şöyle ayarladık doktor ile aslında 2 aydır kullanıyorum ama yeni ilaçlar eklenince şöyle oldu.(ben biliyorum ne kadar çok merak ediyorsunuz dimi:))
 06,45 de kalktığım için
06,50 Antepsin mide ilacı (kahvaltıdan bir saat önce alınmalı 2 aydır kullanıyorum Nisan sonuna kadar devam

07,35 Nexıum mide ilacı( kahvaltıdan 15 dakika önce alınmalı yoksa işe yaramıyor,en iyi ihtimalle yıl sonuna kadar , o da en iyi ihtimalle dedi )
07,50 Kahvaltı
08,10 Gaviscon( en iyi ihtimalle yıl sonuna kadar)
09,30 Becozyme c forte vitamin(50 gün boyunca kullanılacak,kan iğnelerine takviye ne demekse artık)
13,00 Öğle yemeğinden hemen sonra Gaviscon
18,00 Antepsin (akşam yemeğinden bir saat önce)
19,00 yemek
19,30 Gaviscon
20,00 Becozyme c forte
21,30 Avil öksürük için( 2 kutu bitirilecek,2 kutu bittiği halde geçmezse ayvayı yedim başka şeylere bakılacak.Mutlaka akşam içilmesi lazım sersemletici özelliği var, sersem bene çok da yabancı değil nasılsa) 23,30 gaviscon gece kalkarsam
 03,30 gibi yine gaviscon(uykuyu bölmek yok dedi doktor ,dinleme şart kendini şartlandırma eğer o saatte gözleri açarsan iç dedi de tontalağın gece 5 kere kalktığını nerden bilsin doktorum civanım)

 Ferrum ampul 5 gün- günde 1 kere
10gün- gün aşırı
17 gün -haftada iki kere

İğneyi vuracak muhterem insana şimdiden kolaylıklar diliyorum, çünkü iğneden de hiç hazmetmem. Sağlıcakla kalın.
Doktorun kapısında oturmuş sıranın bana gelmesini beklerken bir ses geldi 'hanım kızım miden çok rahatsız olduğu için mi bu kadar zayıfsın' diye.İkinci kere tekrarladı o mübarek zat lafını bende bana mı dediniz demeye kalmadan tabi ya sana dedim. Amca(60 yaşlarında) ben mi zayıfım dedim sırıtarak.Tabi ya zayıfsın neden şaşırdın.Hiçç hiçç dedim de vallahi yapışacaktım adamın o mübarek ellerine ver öpeyim diye:)2,5 yıldır yani erayın doğumdan sonra hiç ama hiç kimse zayıfsın bana dememişti:)

7 yorum:

Aslısın dedi ki...

Geçmiş olsun, gerçekten iş programı gibi ilaç programın olmuş:(

Sibelbek dedi ki...

geçmiş olsun Aylacım... hastalık zor, çabuk atlatırsın inşallah...

Ayla dedi ki...

Aslısın aynen dediğin gibi oldu. Bilgisayarım üstünü görmen lazım unutuyorum bazen heryerde bir post-itler.

Sibel çok teşekkür ederim.Allah daha bütük dertler vermesin inşallah

Nil dedi ki...

ya bu kadar ilaç şaka gibi. çok geçmiş olsun. lütfen ihmal etme ve başa dönme tedavide.
ben de senin tam tersin. avuç avuç hap içeyim ama kimse bana iğne demesin . ııyyyy

annesiningülü dedi ki...

acil şifalar

abide berkman dedi ki...

Çok geçmiş olsun aylacım.Mide ağrısını çok iyi bilirim.Bende de gastrit var.Sevmesende sağlığın için ilaçlarını aksatma.Sevgiler..

Ayla dedi ki...

Küçük mucizem vallahi zor dayanıyorum bırakmamak için ama tekrar tekrar başa dönmemek için şimdilik içiyorum bakalım

Bahar teşekkürler

Abide çok teşekkür ederim, sana da acil şifalar diliyorum