Salı, Mart 15, 2011

Fenerbahçe Ülker&Beşiktaş Cola Turka-Fanatiklik üzerine

beşiktaş-fener maçı2
Fenerbahçe çok kötü başladı maça hatta o kadar kötüydü ki devreye kadar 51 sayı yedi adamlar. Beşiktaş dış atışta çok iyiydi hele de Andrew James Ogilyy vardı ki adam maçın en skorer ismiydi .3 periyotta Fenerbahçe topladı kendini ve işte o saatten sonra maça heyecan geldi bla bla bla..

Bunlardan bahsetmek değil maksadım.Anlamıyorum spor denilen şey erkeklerin mi tekelinde. Buralar sizin arka bahçeniz de bizim mi haberimiz yok. Ne yani sanki doğal ortamınızdaymışsınız gibi böğürme, höykürme ve ağza alınmayacak lafları ulu orta söyleme hakkını size kim veriyor. Tüm erkeklere değil elbet söylediklerim bunları yapanlara. Bir insan ailesini çoluğu çocuğunu alıp ahlak sınırları içinde güzel zaman geçirmek için sizler gibiler yüzünden buralara gelemeyecek mi?

maç17

Cumartesi şaştım kaldım resmen.Maçın yarısında Fenerbahçe’nin kendisini toplamasıyla kıran kırana bir maç seyretmeye başladık ama çekişme arttıkça oyuncular arasındaki gerginlikte arttı. Doğal olarak bu gerginlik direkt izleyicilere sirayet etti. Bizim arka sıramızda bir aile vardı ki inanın görülmeye şayan idi. Maçın başından beri babaları sürekli küfrederek maçı izledi gerginlik arttıkça kullandığı kelimelerin çirkinliği de arttı. Ve bu baba 11-12 yaşlarında bir kız çocuğu ondan daha küçük bir erkek çocuğu, bir genç kız ve anneleri ile maça gelmişti. Bir baba bu kadar çirkin lafları çocuklarının yanında yüzü kızarmadan nasıl edebilir .Hem de ne için efendim hakem teknik faul kararı verdiği için, hem de en için efendim hakem hatalı yürüme kararı verdiği için ,hem de ne için efendim faul yapıldığı halde faulu vermediği için....

 Erol ‘a sadece arkadaki çirkinliği gördün mü dedim. Evet birde utanmadan maaile gelmiş yazık dedi.Şimdi bu adamı uyarsan ne olur uyarmasan ne olur. Kendi çocukların ahlakını düşünmeyen adam benim çocuğumun ahlakını mı düşünecek Allah aşkına.Bir de olayın başka bir boyutu var.Ne bakıyorsun dediği için bıçaklanan ya da içip içip sadece suçu sabah namazına yetişmeye çalışan gencecik bir adamı vurursun vuramazsın diyerek öldüren bir zihniyetle yaşıyoruz maalesef. Bunları düşünürken birden gözüm 12-13 yaşlarında bir erkek çocuğuna takıldı hakeme öyle laflar saydırıyordu ki hele de o işaret parmağını bir sallaması var ki(laflardan ziyade o parmağa nedense çok takıldım) yüzünde gördüğüm öfkeyi kelimelerle anlatmam mümkün değil,ben sporun bu yüzünü görmek istemiyorum.Artık son periyotta Fenerbahçeliler yabancı madde de atmaya başladı sahaya, bu görüntülerle maç daha da çirkinleşti. Beşiktaşın seyircisi yoktu ,olsa kimbilir neler olurdu. Bu nasıl bir fanatikliktir böyle hiçbir zaman anlayamayacak bu biçare hanımiğnesi.

beşiktaş-fener maçı1

Eray ise maçta çok yaramazlık yaptı.(Devreye kadar uslu durdu yalan yok)Anne ,babaya bu sefer sen ilgilen ben seyredeyim dediği için baba da Eray’ın peşinden koşturdu durdu. Baba da anneye maçın sonunda maçı hiç seyredemedim diye sitem etti:)Anne de babanın durumuna üzüldü artık bir daha ki gelişimizde ben ilgilenirim diye söz verince tontalak zıpladı anne bi daha goll ıhh ıhh dedi(elini sallıyor) Efendim neymiş tontalak bir daha maça gelmeyecekmiş:) Babadan cevap gecikmedi sanki bir daha seni buralara getiren var da:)

 maç20

Baba adam gibi dur dedi, tontalak bu lafı sindiremedi çok üzüldü. Anne hiçbir müdahele de bulunmadı ya uslu duracak ya da babanın azarını sindirecek üçüncü halin imkansızlığından dem vurmayayım yine.

2 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Aynen ben de senin gibi bu işi fanatikliğe dönüştürenleri anlayamıyorum.Sevmekle saçmalamak arasındaki ince çizgiyi çabucak geçiyorlar.
Hele o anlattığın sözde aile babasına diyecek söz bulamıyorum sonra küçük çocuklar yaptığında "Allah Allah bu çocuk bunu nereden öğreniyor"derler..

hypo dedi ki...

bununla ilgili yazı aklımda ama hevesim yok yazmaya.