Cuma, Mart 18, 2011

Diş nasıl fırçalanır:)

diş fırça
Sorunun cevabı fotoğraflarda saklı

Yemeklerden sonra dişler fırçalanır Eray.Ne kadar yuvarlak ve yanlış bir cümle olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.Şimdi bu cümleyi uzun zamandır değiştirmeye çalışıyorum ama tontalak ilk öğrendiğinden şaşmaya niyeti yok gibi duruyor. 3 kere ana öğün 3-4 kere ara öğün desek ee bir de ağzına bir iki fındık attı iki çubuk yedi desek her lokmadan sonra banyonun önünde nöbet tutuyor diş fırçalamak için.Eray her yemekten sonra fırçalanmaz bir kere kahvaltıdan sonra bir de yatarken fırçalanır diyorum ı ıhh diyor dişlerini gösteriyor anne öğğ öğğ diye diretiyor.Artık ikna etmek için öne,arkaya,ters salto yani taklanın envai çeşidini kullanıyoruz ama ı ıhh bana mısın demiyor(du).Birkaç gündür daha iyi şükürler olsun ki.

Şimdi birşeyler öğrettiğimde daha dikkatli cümleler kullanmaya çalışıyorum çünkü ilk duyduğundan vazgeçirebilmek çok zor:) Önceleri kolay olmadı çünkü oyun oynamak istedi macunla, fırçayla. Babamız tontalağın yanında akşamları dişlerini fırçaladı bu bir süre böyle devam etti.Sonra macunsuz fırçayı eline verdik kendi denedi bir süre, sonra macun sürdük ama önce biz senin dişlerini biraz fırçalayacağız sonra sana vereceğiz dedik.Sonra suyu ağzına alıp tükürmesini gösterdik:)aşama aşama gittik yani:)Şimdi alıştı önce biz izin isteyerek dişlerini fırçalıyoruz çünkü her yeri fırçalayamıyor sonra eline veriyoruz kendi halinde takılıyor biraz. Sonra suyu ağzına alıp ağzını çalkalaması ve o suyu (bazen yutuyor ama) tükürmesi var ki işte o görüntüye hastayım çok


. diş fırça1

15 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Ahahhaa.. iki fındıkta banyoda ha.. ahaha.. Ben de sözünona anlattım Selim'e aman dişler çok önemli, mikroplar, bakteriler derken bir de baktım ki çocuğu piskopat eylemişim.. Bir gece hasta diş fırçalamadan yatırdım hemen kalktı aa dişim dedi.. dedim yarına kalsın, hastasın, falan kıyameti kopartı, yetmedi ağladı, mikroplar dişlerimi kemirecekler diye:)

Deli Anne dedi ki...

dns mns giriyoruz ama koca bir yorum bıraktım uçtu gitti gene.. öykkkk yani..

ne de eğlenmiştim okurken ve yazarken oysa bak tüm keyfim kaçtı

Ayla dedi ki...

Deli annem Eray bazı şeyleri abartılı yaptığında hemen kendime bir bakarım ve anlattığımda mutlaka bir eksik gedik yuvarlak bir cümle bulurum:)Selim olayına da çok güldüm iyi geldi valla bu saatte zaten ben Selim'in hastasıyım

Off bitse şu kabus artık, benimde henüz düzelmedi bu aralarda bazı arkadaşları takip edemedim,yorum bırakamadım:(millette keyif bırakmadılar ya

annelili dedi ki...

Ben Aslıya doğru dürüst alıştıramadım Eray gelsin örnek olsun kızıma...

Sibelbek dedi ki...

aman aman, sen maşallah de ya bi de sevmeseydi mazallah :)

abide dedi ki...

Bende diş fırçalamaya alıştıramadım betüşü.Bir sürü şey anlatıyorum ama hiç oralı olmuyor.Fırçanın üstündeki macunu emiyor tadı bitince fırçayı fırlatıp atıyor.

gülay dedi ki...

Bizde de eli fırça tuttuğundan beri "ben fırçalarım ellemeyinn" hali var.İyi fırçalayamadığını düşünüyorum müdahale etmemede izin yok.Neyse ki diş hekimi haftada bir gün senin fırçalaman yeter geri kalan günlerde bırak kendi fırçalasın o yeter dedi.Ama yok taktım ya bir kere illa benim elim değecek:))
O titiz tontalağı ise çokça öperimm....

Ayla dedi ki...

Annelili inşallah yakın zamanda alışır,iyi haftasonları aslıyı öpün yerime

Sibel zaten yazarken hep tereddüt ederim ne zaman şu koca çenemi açsam çocuğumun huyu değişir maşallah diyeyimde :)

Abide Eray ters çocuktur o nedenle birden başlamadım iyi ki öyle yapmışız. Adım adım ilerledik resmen:)Önce bir süre babayı seyredik hemen fırçayı eline vermedim sonra macunsuz verdim sonra adım adım ilerledik şükür sadece cok sık fırçalamak istiyor:)

Gülay bunu öğrendiğim iyi oldu çünkü bazen inat ediyor fırçalamama izin vermiyor anne men yapim anne men diyor. Benimde içim rahat etmiyordu iyi temizlenmedi diye:)

İkiz Annesi dedi ki...

Yerim ben o tontolağı yerimmm:))
Benim kızlarda aynıydı canım sabahtan akşama kadar kırk kere diş fırçası ile haşır neşir oluyorlardı.Sonra sonra alışmaya başladılar günde iki kere kuralına:))

Nil dedi ki...

ayy benim zilli de hiç fırçalamaya hevesli değil . imrendim Eray'a

Ayla dedi ki...

Aylin maşallah kuzularına benim ki henüz kural tanımıyor:)inşallah yakın zamanda alışır senin kızlar gibi

Küçük mucizem inşallah alışır kısa sürede:)biraz daha zamanı var demek ki

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Ahaha..Ne güldüm. Olsun yahu, ya sevmeseydi? Bıkar bi zaman sonra merak etme ;)))

Ayla dedi ki...

Emine daha iyi şu günlerde en azından sürekli fırçalamak istemiyor ama şimdi başka sorun var.Koca çenemi açtım bu sefer de men yapcam diyor bana fırçalatmıyor:)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Eski günlükleri okumak ne kadarda keyif verici,az bir zamanim var birazdan cikacagim ama burdan ayrilamadim:))

Ayla dedi ki...

Serpil eskiden daha güzeldi sanki blogda yazmak. Daha samimiydi her şey. Eski yazıları okumana şaşırdım bu arada. Eğlenebildiysen ne mutlu bana