Pazartesi, Mart 07, 2011

Alevli Günler

alevli gü

Yazan: Irmak Bahçeci
Yöneten : Yıldıray Şahinler
Dekor&Kostüm: Barış Dinçel
Işık Tasarım & Uygulama: Efe Sümer
Oyuncular: Cem Davran, Erkan Can ,Yıldıray Şahinler,Bahtiyar Engin,Tuğçe Kıltaç

Çocukluğundan bu yana hiç ayrılmamış biri muhasebeci, biri kasap ve diğeri Türk kültürü profesörü olan üç kafadar.Herşey Türkoloji profesörünün kanser olmasıyla ve dört aylık ömrünün kaldığını öğrenmesiyle başlar..Türk profesörü Şamandır ve inancı gereği ateşten geldik ateşe gideceğiz felsefesiyle:) diğer iki arkadaşından öldükten sonra yakılmasını vasiyet eder.Yalnız tek bir engel vardır, şaman profesörünün kimliğinde din hanesinde İslam yazmaktadır ve mevzuat gereği yakılmanın önünde bu hane engeldir.

 Üç kafadarın düzene karşı verdiği mücadelesini komedi tarzında anlatan şahane bir oyun. Başından sonuna kadar enerjisi çok yüksek, çok güzel bir oyundu.Oyuncuların performansları birbirinden harika.Tempo bir an olsun durmuyor. Cem Davran antin kuntin dizilerde oynadığı için nasıl olacak merak etmiştim ama adam müthiş oynadı.Oyunun konusu,dekoru, oyuncuların performansları vs vs kısacası herşey çok güzeldi .Ben çok beğendim, tavsiye edilir.

4 yorum:

annelili dedi ki...

Nerede oynuyorlar onu yazmamışsın. Erkan Can'ı çok beğenirim ben...

Sibelbek dedi ki...

Bu aralar arkadaşlarla tiyatro arayışındayız Aylacım. hemmenn kızlara gönderiyorum :) daa, nerede oynuyor bu oyun??? :)

Unknown dedi ki...

wallahi canım çekti :)

Ayla dedi ki...

Annelili kusura bakma geç oldu bazen bloga giremiyorum yorum yazamıyorum:( Biz Muammer karacada gittik (beyoğlu) Belli bir yer yok geziyorlar.Mart sonunda Kozy Gazaffer Özcan sahnesinde var karşıda. Nisan programı belli değil.

Sibel bu oyun full çektiği için epey bir süre oynacak diye okumuştum, Nisanda BKM de, muammer karacada mutlaka oynar.

İsoon:)çekmeyecek bir oyun değil vallahi