Pazartesi, Ekim 18, 2010

sabah sabah yol hallerimiz

araba

Annanemizin işleri olması sebebiyle on beş gün babaannemiz bakacak, o yüzden yine düştük bu sabah yollara.Üstünü değiştirirken uyandı ellerini havaya kaldırdı aggaa(atta) diye çığlıklar attı.

araba4

Ben hamileyken sorarlardı oğlunun kime benzemesini (fiziksel anlamda)istersin.Bu soruya önce sağlıklı olsunda kime benzerse benzesin diye cevaplardım sonra ısrar ederlerdi bende o zaman durun sıralayım derdim.

Şurası teyzesine, burası babasına, orası halasına, burası babama diye sıralardım ki ee sana hiç benzemesin mi derlerdi. Bende durun durun onu en son söyleyeceğim huyu, suyu,tabiatı bana çeksin yeter der herkesi güldürürdüm.

Bunları niye mi anlatıyorum galiba bu sözlerim dua yerine geçti tontalağımın bazı huyları var ki bana çok benziyor.Mesela annesi gibi sabahları çok neşeli kalkıyor(hoş benim uzun zamandır bu durum yorgunluktan sebep değişti)Babası ise tersidir sabahları tek kelime etmez, kaşlar çatıktır ve batsın bu dünya modunda gezer açılana kadar.Tontalağımın sabah yol hallerinden bir kesit sunuyorum sizlere. Annesi gibi sabahları bıcır bıcır konuşur, sorular sorar ,birşeyleri gösterir onun hakkında konuşuruz.

 araba2

market,bakkal,çakkal es geçmez her gördüğü yerden mama ister

araba9

radyoda çalan şarkılara tempo tutar

araba6

Şarkı söyler, hatta sözleri kendine ait bir şarkısı bile var. Buraya yazacağım ama çalınır diye korkarım.Neyse yazayım dede, anne, baba, tiyze, mama, süt yani bildiği kelimelerle bir şarkı oluşturdu.İlk duyduğumuzda çok şaşırmıştık çok

araba8

Her cami gördüğünde ellerine açar içinden dua ediyormuş gibi dudakları kımıldatır sonrada amin der.Sonra bize döner anne baba amin diyerek bizimde dua etmemizi ister. Bir gün yine cami gördü anne amin dedi ellerimi açtım amin oğlum dedim.Sonra babasına döndü baba amin dedi, babası da tek eli direksiyonda olduğu için tek elini açtı evet oğlum amin dedi. Iııı yani öyle değil diyerek iki elini açtı babasına gösterdi iki elini açmadığı için tüm yolu babasıyla mücadele ile geçti.

araba3

böyle bir ortamda pazartesi sendorumu nasıl olabilir ki sizce. (hoş ben pazartesi sendorumu yaşamayanlardanım ya o ayrı bir mesele)

araba5

araba7

her daim kırk kere kırmızı ışığı yakalanan biz foto çekilecek ya bir kere yakalanmadık zıp zıplarken foto çekmek zorunda kaldım,bir daha elimde makine ile çıkacağım yola

2 yorum:

pelince dedi ki...

Yerim ben onu,çok tatlı çok.. bende çok keyifli uyanırım;)

Ayla dedi ki...

teşekkür ederiz pelin teyzesi.