Salı, Mart 23, 2010
Etimek Tatlısı
Haftasonu misafirimiz geleceği için hafif bir tatlı yapmak istiyordum.İşyerinden canım arkadaşım Ayşe etimek tatlısı yapsana çok hafif oluyor dedi, gerçekten çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu.Sadece krem şanti miktarını biraz daha azaltacağım çünkü 2 adet krem şanti bence fazlaydı,muhallebisi ise harikaydı.
Tuzsuz etimek
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı sıcak su
Muhallebisi için
1 kilo süt
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için 2 paket krem şanti (ben bir dahaki sefer tek bir paketten yapacağım)
2 su bardağı soğuk süt
Dikdörtgen borcama etimekleri dizin(1,5 pakete yakın kullandım) 1,5 su bardağı şekeri küçük bir tencereye alın ve şekeri eritin(karamelize ediyoruz) Şeker eriyince kaynar su ekleyin ve biraz daha kaynatın.Hazırlanan şerbeti etimeklerin üstüne dökün. Vanilya ve margarin hariç muhallebi malzemelerini ocağa alın, koyulaşınca ocaktan alıp vanilya ve margarini atıp, karıştırın.Hazırlanan muhallebiyi etimeklerin üstüne dökün ve iyice soğumasını bekleyin. Krem şantiyi hazırlayın ve soğuyan muhallebinin üstüne dökün,üzeriniz düzeltip bir gece dolapta dinlendirin. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
cok sevdıgım bır tatlı kendısı:))
haturlattıgın ıcın sgol
ellerıne saglık
Yorum Gönder