Cumartesi, Aralık 15, 2007

Elmalı Örgü

Aslında yapacağım hemen hemen her şeyi önceden planlarım, başak burcu olmamım da bunda büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Dün akşam işten geç çıktık, eve gidip yemek yedik derken saat geç oldu, o gün için yeni bir tarif denemek planlarımın arasında yoktu. Fulyanın sitesinde gördüğüm ve mutlaka denemeliyim dediğim elmalı örgü aklıma düştü.

Listeye baktım evde olan malzemeler hemen attım kendimi mutfağa. İç malzemesini hazırladım tam yoğurma işlemine başladım eşim yoğurma işlemini yapması konusunda ısrar etti. Aslında bu tarifi siteye koymak istediğimden önce bir an tereddüt ettim ama el beceresine çok güvendiğim için yoğurmayı ona bıraktım.Bir başladı daha da bırakmadı:) Yukarıdaki resimde eşimin yaptığı elmalı örgüler var, bence gayet başarılı. Tadı ise süper. İçinde elma, tarçın ve ceviz olur da çirkin olur mu hiç. Gelelim tarifimize,

1 yumurta
75 gr. margarin (yarim paket margarinden biraz az)
1 çay bardağı siviyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç malzemesi için
2 elma, 1'er fincan ceviz, fındık, kuru üzüm
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Oda sıcaklığındaki margarin,sıvıyağ, yumurta akı,pudra şekeri ve yoğurdu karıştırın.Un ve kabarta tozu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekilde açın.Her iki kenarına da hamurdan kopmayacak şekilde bıçakla çizin(fulyanın sitesinde nasıl kesileceği var).Ortasına iç malzemeyi koyun. Kestiğiniz hamuru örgü şeklinde kapatın ve üzerine yumurta sarısı sürün.180 derece fırında pişirin.Fırından çıkınca örgülerin üzerine bal sürün(ben sürmedim)

Afiyet olsun

2 yorum:

Yunkabu dedi ki...

Ikinizin de ellerine saglik:) O kadar duzgun gozukuyor ki orguler. Bu aralar aklimda degisik bir orgu var bu tarif icin. Bakalim ne zaman yapmak firsati bulacagim. Ama ne oldugunu soylemem, supriz!

Ayla dedi ki...

Ama huyumu bilirsin merakımdan çatlarım ben şimdi:)