Cuma, Aralık 12, 2014

Herşey bir şarkı ile başladı

Dün hayat beni küçük küçük hediyelerle ödüllendirdi. Ufak ufak güzellikler birikmeye başlayınca öğlen bir bakmışım coştum yine dalgalanıyorum ben modundayım.Ne zamandır böyle hissetmemiştim. Nasıl iyi geldi bana anlatmam. Şarj oldum ya bugünde full çekiyorum.

Dün sabah Ay yerini güneşe terk etmeden düştük yollara. Arabada işyerine gidince hemen Kolpa'nın gurur benim neyime şarkısını dinleyeyim diye aklımdan geçirirken bir de ne duyayım radyoda saniyeler içinde o şarkı çalmaya başladı.Zaten bu hafta takmıştım bu şarkıya, geçen haftada grup 84'ün Faili Meçhuluna..

Galiba bugün güzel bir gün olacak dedim kendime. Yani her şey bir şarkıyla başladı. Hoş şarkıya tezat ben her türlü ilişki de gururun olması gerektiğine inananlardanım da neyse konumuz bu değil.

İşe vardıktan sonra odamızdaki üç koltuğu almaya geldiler kumaşlarını değiştirmek için. Ne zamandır söylüyordum. O kadar kötü görünüyorlardı ki moralimi bozuyordu bu durum. Hoş yazmadım hiç ama adım adım ilerledim bu odayı düzenlemek için. Koltuklar gelsin de o çabamı da anlatırım sonra..

Whatsapptan kayınpederim bir not kağıdına yazdığı bir referans numarasının fotoğrafını çekmiş bana atmış. Bir de not eklemiş saat 18.00 dan sonra gelecekler haberin olsun. Bir de baby boomerslar teknolojiden uzaktır, teknolojiyi benimsemez derler.Hah şimdi ben çatır çatır whatsapp, facebook kullanan baby boomers kuşağı kayınpederime mi yoksa size mi inanayım. Zaten Y kuşağını bir sene ile (aslında 3 ay ile) kaybetmişim kafam çok bozuk.

18.00 den sonra gelecek olan ne anladım baba dedim karşılık olarak. Meğersem kayınpederim bize süper düper bir çamaşır makinesi almış .Çok havalı bir şey yalnız havası batsın. Bizim çamaşır makinesi uzun zamandır uzatmaları oynuyordu.Kazanı düşmüş (iki dakika sonra havalanacakmış gibi bir) ses çıkarıyordu, su akıtıyordu yani daha neler neler. Ama hakkını yemeyeyim her şeye rağmen güzel yıkıyordu. O sebeptendir ki karı-koca ses çıkartmadık. Baktık biz bir şey yapmıyoruz kayınpederim bize sürpriz yapmış. Bu konuda tek korkum daha öncede yazdığım gibi çamaşır makinemizin asi mizacı. Kesin giderken yanında birkaç elektronik cihazımızı da alır.

Giden koltukların yerine geldiler bizde 2-3 gün misafirler.

Öğle yemeğinde sevdiğim yemekler çıktı sonra. Yediğim içtiğim bende kalsın düne ait güzellikleri anlatmaya devam edeyim.

Öğle tatilinde S. hanımla görüşmeye gittim. Okulun Pdr si ile yani.Güzel geçti görüşme. Şimdi yazmak istemediğim bir konu hakkında fikrini sordum, bu yıl sonunda yapmak istediklerimi ima ettim bakalım umutluyum. İnşallah güzel olacak evladım için.

İşimin başına dönmüş sırıtık bir halde otururken bir mesaj geldi telefonuma. Genel duyuru olarak kullandığımız gruptan. Öğretmenimiz tüm balıkların akvaryumda olduğunu müjdelemek istemiş. Ha bir de bu uygulama ile M. ve Eray'da harika bir değişim yaşadık demiş.Zaten eskiye göre güzel yazıyor benim kuzum. Oluyor be bilogcan. Gerçekten oluyor. Bu gibi durumlarda sadece biraz sabır ve birazda anlayış lazım. Aslında benim taktığım şey güzel yazmaması değildi yazabilecekken yazmaması..

İş çıkışı kart basmak için sırada beklerken el dekorda çalışan bir bayan bugün sizde bir farklılık var dedi. Efendim dedim.Yani saçınızdan mı, kıyafetinizden mi şu an bulamıyorum ama genç kız havası var, ışıldıyorsunuz dedi :)Makyaj yaptım ya ondandır dedim. Bu akşam karanlığında makyaj seçilmiyor zaten ben ondan olduğunu zannetmem dedi.Sonra aklıma geldi az daha kadına coştum yine dalgalanıyorum ben modundayım diyecektim ki dilimi ısırdım sadece teşekkür ettim..

Unutulduğum kavşağa gitmek için minibüs beklerken ne olsun. Minibüs yarı yarıya boş geldi.O kadar boş olmasına şaşırdığım için iki üç adım geri gittim tekrar baktım tabelaya evet doğru Sarıyer minibüsü ve bindim..Dışarıda akan hayatı seyrettim..

Sonra mail geldiğini haber veren telefonum dıtladı. Aslında bir yorum. Yazdıkların o kadar güzel ki okumadan geçmem demiş bir arkadaş. Blogunda düzenli yazı yazmıyor bu aralar. Eskiden düzenli yazardı. Gerçekten değişik bir duygu bu. Birilerinin senin yazdıklarını merak etmesi, sevmesi..

Her zamanki saatimizden 15 dakika erken gittik eve mesela. Annemde şaşırdı neden erken geldiniz dedi. Ödevsiz günümüz ya trafik rahattı derken birden oynamaya başladım. Yaşasın bugün ödev yok rahat rahat birlikte vakit geçirebileceğiz tontalakla...Yemekten sonra çay demlendi, kek koyduk ortaya biraz da kuru yemiş..

Eray uyuduktan ve ütüler bittikten sonra maillerime baktım. Normalde akşam bloglara bakmam da bir yorum beni Deep'in bloguna yönlendirdi. Deep'in bloguna girer girmez tanıdık bir yüz karşıladı beni. Bu hayata gelme sebeblerimden en özeli.Yani tontalağımın yüzü. Şaşırdım. Bloguma ait bir link de vermiş Deep mutlu hissettirdi beni..

Saat 23.15 gibi de yattım. Acaba 00.00 olmasını mı bekleseydim (bende kül kedisiyim ya) diye döndüm durdum yatakta. Sanki o 45 dakikayı heba etmiş gibi hissettim. Sonra da bir ses Ayla ışıldıyorsun, genç kız gibi görünüyorsun laflarına aldanma biyolojik saatin  X kuşağı olduğunu söylüyor dön arkana yat gitsin dedi .Ve yattım...


6 yorum:

complete_the_sentences dedi ki...

Her güne o şarkıyla başla derim. Hatta ben de öyle yapayım baali. :) Süprizlerin, neşen bol olsun her zaman... ;)

Ayla dedi ki...

Sentences çok teşekkür ederim. Böyle günlerimiz çok olur inşallah. Böyle günler olmazsa insan yola nasıl devam eder biliyorum.

Cebimdeki renkler dedi ki...

Her günün en az bu kadar güzel geçsin Ayla'cım. Aslında ne kolay mutluluk dimi :) Hersey bir şarkıya bir gülümsemeye mutlu olmakla başlıyor. Sonrasinda görüp değerlendirince biz gerisi de geliyor İşte. Şimdi anlatmayıp ipucu verdiklerinle ilgili de güzellikleri merakla bekliyorum. Yeni makineniz hayırlı uğurlu olsun ve hep mutlu ol :))

Ayla dedi ki...

Ülker'cim amin hep birlikte inşallah. İnsan olumlu düşünceyle başlayınca ve o gün görmek isteyince gerçekten güzel geçiyor günü. Nedense son dönemde görmüyordum ben iyi geldi o gün bana...

Eray ve eğitimi ile ilgili Ülker'cim ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Bugün bir telefon görüşmesi yaptım ilk adım olarak bakalım yerinde yokmuş adam telefon bekliyorum. Sana mail atarım ya da özelden yazarım buraya şimdilik yazmak istemiyorum

Cebimdeki renkler dedi ki...

Hadi hayırlısı Ayla'cim. Tamam o zaman :)

Ayla dedi ki...

Ülker'cim mail attım sana inşallah mail adresini değiştirmemişsindir.