Salı, Aralık 02, 2014

Aysel teyze

Gece Aysel teyze vefat etti.

Pazar günü taburcu olmuştu.Artık yapılacak bir şey yok demiş doktor. İster kalsın ister alın evinize götürün. Aysel teyze evini istemiş. Erol pazar günü annemi Aysel teyzenin yanına götürdü  o yüzden eve gece geldi.İyi ki de götürmüş, iyi ki de görmüş annem. Yoksa içinde hep ukde kalacaktı.

Birkaç gün içinde öleceğini bilerek aklı başında yatmak nasıl bir duygu düşünemiyorum bile. Korkuyorum diye çok ağlamış.Beni yalnız bırakmayın, gitme Züleyha sakın diye çok ağlamış. Dün akşam tamam daha anlatma artık anne diye kendimi mutfağa attım. Gece de haberi geldi. Ablam ağlayarak annemi aradı..

Uzak akrabamız lakin geçmişimizin yakın komşusuydu.Evin arka pencereleri birbirini görürdü. Yoktu o zamanlar mesajlaşmak, telefon açmak.Biri bir şey söylemek isterse pencereye çıkar Züleyhaaaa diye bağırırdı. Halamın üç çocuğu, ablamla biz ve Aysel teyzenin iki çocuğu kuzen gibi büyüdük.

Çoğu zaman birlikte yer birlikte içerdik.Uzak akrabamız yakın akrabamızdan yakın olmuştu bize. O nedenledir ki Selçuk abim 1.5 sene önce öldüğündeki tepkim.İnanamamıştım. Annem haber vermek için aradığında telefonda 'Selçuk abin öldü demeyeceksin anne'diye bağırmıştım. O kadar bağırmışım ki diğer odadan Erol koştu yanıma geldi. Nasıl bağırmayayım kuzenim gibiydi. Samsun'a gidene kadar ağladım. Ölenin arkasından çok ağlamak iyi demezler ama ne yapayım dayanamadım. Uzun süre kendime de gelemedim.

Selçuk abi Aysel teyzenin oğlu. Zaten o gidince şen şakrak Aysel teyzeden eser kalmadı. Her gün biraz daha eridi. Benimle yaşıt diğer çocuğunu da 30 yıl önce yani 6 yaşlarında kaybetmişti. Allahım onu evlat acısıyla iki kere sınadı.

Annem arkadaşını son yolculuğunda yalnız bırakmamak için birazdan Samsun'a doğru yola çıkacak. Aysel teyze oğlunun ve kızının yanına gömülmek istedi.


 Not: 02/12/2014 -Aysel teyze vefat etti

18 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Allah rahmet eylesin Ayla,mekani cennet olsun Ayla teyzenin...Bende 14 Kasim da yan apartmandaki pencere komsumu kabettim,Almandi,o kadar üzüldümki,babaanneme üzüldügüm gibi...O da bana burda arkadas olmustu,derdimi acar olmustum,simid her gün o pencerenin önünden geciyoruz ve ben cok kötüyüm,sarsiliyorum,henüz toparlanamadim,öyle güzelki ölümmü,hastaydi zaten,pek cikmiyordu,iyi degilim dedim 112 yi aramis,ambulansi görmüstüm ama konduramadim,acmis kapiyi adamlara iceri girmis,oturmus koltuga ve orda ölmüs! Hepsi bu.Ben onu seksenin üzerinde sanarken o 66 cikti! Sigara hayatini cok ama cok erken tüketmisti,tipki babaminki gibi,Allah rahmet eylesin babacigimada...

Sevginin Ruhu dedi ki...

Başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun.

Yunkabu dedi ki...

Bu yazida cok aci var... Korkularim var.. Aysel teyzenin mekani cennet olsun insallah ahretligim:(((
Burkac gün icinde olecegini bilerek 1 saat bile yasamak ... Allahim.... Allah onun tum sevenlerine sabir guc versin. Basin sagolsun ahretligim:(

Ayla dedi ki...

Komşunun da babanın da mekanı cennet olsun Serpilcim.. Çok zor gerçekten. Hele her gün gördüğün sohbet ettiğin insanı kaybetmek. İnsan varlığına alışıyor..

Aysel teyze de çok içti sigara sonra yıllarda bırakmıştı ama ciğerleri zaten bitmişti :(( Allah geride kalanlara sağlıklı ve uzun ömürler versin...

Ayla dedi ki...

Sevginin Ruhu; Amin inşallah ...

Ayla dedi ki...

Ahretliğim amin inşallah.. Aslında ölümün ne kadar yakın olduğunu, sevdiklerini kırmamak hatta her gün sarılmak gerektiği böyle zamanlarda dank ediyor kafama.Biliyorsun en büyük korkularımdan biri o nedenle galiba bu kadar çok etkilenmem :((

Rüzgar Kumsal Anne dedi ki...

Başınız saolsun, çok üzücü:(

Ayla dedi ki...

Ayça teşekkür ederim. Bazı insanların sınav kapısı bazen çok zorlu oluyor...

reyhane dedi ki...

Allah rahmet eylesin

Nil dedi ki...

Başınız sağolsun Ayla.
Allah gani gani rahmet eylesin.
İki büyük acı yaşamış. Evlat acısı. Şimdi onlara kavuşmuştur inşallah. Mekanı cennet olsun.

Ayla dedi ki...

Reyhane; amin inşallah...

Ayla dedi ki...

Nilhan inşallah çocuklarına kavuşur bende hep onu düşünüyorum zaten :(

Bak Bu Harika dedi ki...

başınız sağolsun. Seni izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

www.bakbuharika.com

Ayla dedi ki...

Hoşgeldiniz bloğuma teşekkür ederim ayrıca...

deeptone dedi ki...

uff ya ne güzel anılarmış. başınız sağolsun.

Ayla dedi ki...

Deeptone teşekkür ederim

Cebimdeki renkler dedi ki...

Ayla'cim başınız sağolsun. Inşallah evlatlariyla birliktedir şimdi. Ne diyeceğimi bilemedim. Allah kimseye vakitsiz ölüm vermesin. Hele ki annelere evlat acısı yaşamasın.

Ayla dedi ki...

Ülker'cim amin inşallah. Diyorum ya bazen hayat bazılarına çok acımasız :( Oğlu 37 yaşındaydı, iki çocuğu vardı.Allah çocuklarına uzun ve sağlıklı ömürler versin