Salı, Temmuz 10, 2012

Resim


Resmin içindeyken her köşeyi her kıvrımı net göremezsin,bazı şeyler flulaşır ...Bakış açın daralır ya da şöyle diyeyim o resmin rengi, dağı,taşı yeşili,teması kısaca en önemli unsurlarından biri olduğun için objektifliğini yitirirsin.

Evin oğlunun da yaşadığı galiba buna benzer bir şeydi. Resim de anlatılan neydi peki....Evine gelen arkadaşlarıyla oyun oynayan bir çocuğun hikayesi vardı.Tema ise paylaşma ile gelen mutluluk.....Daha evine gelmeden arkadaşları arkakaşlarımla uyuncaklarımı baylaşcam demişti zaten annesine.Paylaştı da...Öyle güzel oyunlar oynadılar ki dört erkek arkadaş... Yalnız oynarken biraz da ses yaptılar.Anneler rahatsız olsa da mutluluklarını gördükçe ses etmediler bir akşam boyu kah sohbet edip kah resmi seyrettiler..Babalar mı hayat onlara güzel.. Herzaman ki gibi terasta oturmuşlar dünyadan bihaberler...

Evin oğlunun bir ara çişi geldi.Belli uzun zamandan beri tutuyordu çünkü resmin içinden çıkmak istemiyordu.Daha fazla dayanamayıp resmin içinden dışarıya doğru bir adım attı ve penceresi genişledi, görüşü ise berraklaştı. Merdivenlerden inerken aaaa annecim ne kadar türültü yapıyorlar de mi dedi. Biraz yapıyorlar dedi annesi.Tuvaletini yaparken çok rahatsız olup aaaa çok türültü yapıyosunuz susun be bile dedi.Merdivenleri çıkarken öfkesi katmerlendi.İki eli belinde odaya dalıp resmin içindeki arkadaşlarına bağırdı.... Yeter be çok türültü yapıyosunuz susun ...Sesini duyuramadı...Sonra vazgeçti bağırmaktan resmin içindeki yerini aldı.

Görüş ise tekrar flulaştı..

8 yorum:

Esra dedi ki...

Harika bir post olmuş Aylam, fotoğraf da cuk oturmuş :)

Keyfi yerinde olsun da varsın görüş biraz flulaşsın, ben artık misafirleri sırf bizimki için çağırıyorum zaten ama halini de tahmin edebiliyorum dört çocuğun peşinden.

Türültü, nasıl da güzelleştiriyor onların dili her kelimeyi değil mi :)

Nil dedi ki...

Aylam keşke bizim de böyle misafirlerimiz olsa. Hiç yok çocuklu arkadaşlarımız bizim. Dolayısıyla Ece nin arkadaşlarıyla paylaşımı nasıl hiç gözlemleyemedim ben. Güzel anlaşmaları hemcins olmalarından kaynaklanıyor sanırım.
Kıskandım ben bu resmi Aylam.

Sibelbek dedi ki...

ahaha! süpersin Ayla! anlatım müthiş!!!

Ayla dedi ki...

Esracım teşekkür ederim.Bizde son döneme baktığımızda hep çocuklu aileler ile takılıyoruz:)gerçekten bu Eray için çok ama çok faydalı.O kadar mutlu oluyor ki zaten hep kalabalığı çok sevdi..

Hemde nasıl güzelleştiriyor.Bazı kelimeleri var ki onları çok seviyorum..

Ayla dedi ki...

Ahh Nilhan'cım kalabalık bir ailenin gelinim:),Erol'un arkadaşları var ya dünya kadar çok geniştir çevresi eee benimde çevremi kat bu hesaba ya geliyoruz ya gidiyoruz çocuklu birliktelikler hiç eksik olmuyor ki.İyi ki de var sonuçta Eray'ım çok eğleniyor bu toplantılarda...

Ayla dedi ki...

Sibel'cim beğenmene sevindim:))İnsan değişilik arıyor ara sıra;)

Cebimdeki renkler dedi ki...

Eray çok şanslı bir tontalak Ayla' cım; çünkü yaşıtı bir sürü arkadaşı ve sabırlı onu çok iyi anlayan bir annesi var. Ne güzeldir o oyunlar, curcuna :))

Ayla dedi ki...

Ülker artık birçok şey Eray için.Çok yorulsak da çocuklar bir araya gelsin diye buluşuyoruz ve şükür ki çevremizde çocuklu aileler çok.Bu buluşmalar çocuklara o kadar iyi geliyor ki:))