Salı, Nisan 10, 2012

Hadi ağla annecim

İnsanlık Dersi!!!

Ankara’da bir dede vardı hani,parkta bankta oturmuştu Eray’da tanımadığı adama dedecim diye seslenmişti.Yaşlı adam da ben senin deden değilim benim torunlarım var diyip herkesi dumura uğratmıştı.Eray’a söylemesine rağmen harbi bozuldum bu lafa hatta başladım trip atmaya.Eray’ın umrunda bile değil adama sürekli laf atıyor boyna.Sonra geç oldu hadi Eray gidiyoruz dedim koşa koşa yanıma geldi sonra birden ‘ayyy annecim dedecimin elini öpmeyi unuttum dedi. Koşa koşa tekrar adamın yanına gitti ve dedi ki ‘ biz gidiyoz ver elini öpeyim dedecim diyerek bana da dahil oradaki herkese insanlık dersi verdi.

Süpprizzzz!!!
Tontalağım arabada 'sana sürpriz yapcam ben annecim' dedi. Ne yapacaksın çok merak ettim dedim,canım annem şarkısını söyleyeceğim dedi başladı Pepee’den canım annem şarkısını yüreğime nakşetmeye... Annemmmm güzellll annemmm..Oyy sesi nasıl da kadife gibi bir baksanıza :)Sonra biraz bekledi tık yok bende tekrar söyledi sonra beklemekten usanmış bir ses tonuyla demez mi ‘ağla hadi ağla annecim’..O şarkıyı yüreğime nakşederken benim de duygusala bağlanıp ağlamam lazımmış usulü bilemedim:) Ama azimliyim, biliyorum öğrenebilirim.

Oynayacağım ama yerim dar!!!

Öğretmeni aradı Eray’ın dün biraz konuştuk faaliyetini yapmak istemiyormuş sebebi de herkesin boya kalemi büyük Eray’ın ise küçükmüş.İkna edememiş.Çok içerliyor kendi boya kalemlerinin küçük olmasını dedi. Tamam alırım yarın gönderirim dedim. Güldüm, şimdeden başladık dedim arkadaşa.Yakında der onun ayakkabısı Adidas benim ki neden Nike demelere....

En güzel sohbetleri arabada yapıyoruz Eray’la malum yol uzun,anlatıyor da anlatıyor tontalak. Dün herkese çok kırgındı küçük bey.

-Eray’cım neler yaptın okulda
-ötetmen şeker vermedi,elimden aldı(başı öne düşüp,dudakları büzdü)
-öğretmeninle konuştum derslerini yapmamışsın,o yüzden ödül vermemiş sana,neden derslerini yapmıyorsun
-ÇÜNKÜ gızdım(kızdım)
-kime kızdın
-arkadaşlarıma gızdım
-neden ne yaptılar ki sana
-benimle paylaşmadılar babaciimmm(erola döndü bu sefer)
-kalemleri mi paylaşmadılar(erol’a öğretmenle telefon görüşmesi anlattım)
-galemleri,uyuncakları paylaşmadılar benle,Ayşııgule(Ayşegül) çok gızdım
-Sen Ayşegül’le paylaşıyor musun  peki kalemlerini, oyuncaklarını
-evet babacimmmmm( benden duymuş olmayın külliyen yalan)
-Eray’cım şimdi sana büyük boya kalemleri alacağım yarın okulda derslerini yapmaya söz veriyor musun?
-evet döz annecim,Hasan GİBİ al galemleri
-tamam anlaştık o zaman ...Peki okul da ne yaptın başka
-Selin büüüün (bugün)okula gelmedi annecim(yine kafa öne düştü)
-Celine neden gelmedi biliyor musun?
-ÇÜNKÜ Selin beni sevmiyor annecim
-Eray Celine niye seni sevmesin,seviyordur belki hastalanmıştır ondan gelmemiş olabilir mi?

Ses yok düşünüyor .İtiraz etmediğine göre benimle aynı düşünüyor manevra kabiliyeti iyidir çocuğumun güzel manevra ile konuyu değiştiriyor.

-Bilgisayar abi beni ısırdı büüüün(bilgisayar derslerine giren öğretmen)
-Bilgisayar dersiniz mi vardı sizin,neler yaptınız derste
-Bilgisayar abi yanağımı ısırdı(Eray hep magazinsel haberler peşinde)
-Bilgisayar abi sakın seni sevmiş olmasın
-hı hııı sevdi ,babacim sen bilgisayar abiyi gördünn
-yok görmedim Eray’cım bilgisayar abi nasıl biri
-ımmm boynu çok kısa (biz tabi iyi biri diye bir cevap bekliyoruz)

Anne-babanın da manevra yeteneği fena değildir

-Eray’cım anlat bakalım bilgisayar dersinde neler yaptınız,çok merak ettim
-fare var annecim, fareyi şöyle yaptık(hareketini gösteriyor ,fareyi oynatıyorlarmış)

Bilgisayar dersini anlattı da anlattı tontalak sonra kalemleri aldık,tekrar arabaya bindik çok sevindi,baktı baktı güldü.Bugün dersini yapmadığına pişman olmuş gibi bir ses tonuyla birden ‘ben dersimi yapacaktım annecim ama ötetmen dersi elimden çekti’dedi.Bahanemiz çok bu aralar kalemleri küçükmüş,öğretmen elinden almış, oynacakmış ama yeri darmış hesabı gibi yani....

Not: Dün akşam işten döndük kapıda tontalak 'hojjjgeldiniz' deyip kucağıma atladı.Herkese dedim  anne Karadenizli,baba Karadenizli ama çocuğumuzun saf kanJ Trakyalı (Be hala devam ediyor, buna hojjjjgeldniz de eklendi,bakalım sırada ne var).Fotoğraflar ise geçen yazdan

21 yorum:

gülay dedi ki...

Ay dayanamam ben tontalağa,baksana derslerini yapacak şartlar daha olgunlaşmamış annesi tontalak ne yapsın;)
Ne güzel ne vicdanlı bir çocuk oluyor böyle.Çok mutlu oluyorum böyle anekdotları duydukça öpüyorum kızanımı:)

Nil dedi ki...

roller değişmiş Aylam. Küçük Emrah tontalak ve sen de annesi. ağlayacaksın tabi. Eray mı öğretecek sana? çık çık daha dün diyordun ben de Katniss kadar rol yapabilirim diye. noldu?

Yalnız insanlık dersine hayran kaldım. keşke hepimiz çocuk olsak. onlar kadar masum ve kin nedir bilmesek.

A be varsın trakyalı olsun :)bije olmaz be ya :)

nil dedi ki...

Ayşııgule,bilgisayar abiye, ki bizde bilkasa:)) çok güldüm.

Dede anladı mı acep, o dersi, helal olsun Eray'ım:)

Aynen Ayla, şimdiden karşılaştırmalar başladı, hayırlı olsun:))

Sen böyle konuşmaya devam et Trakyalı Eray'ım,annene bakma, aslında onun da çok hoşuna gidiyor, o ka:)))

Bu arada ana-oğul beni aydınlattınız, Berk güzel annem diye şarkı söylüyor ama sürekli sadece güzel annem diyor, okula sordum şarkıyı bilmiyorlar, nereden öğrendi acep uydurdu mu,yoksam oğlum bana beste mi yaptı derken, bugün aydınlandım sayenizde, sevgili pepeeymiş sebebi:))

Sibelbek dedi ki...

Dedeye verdiği insanlık dersine bayıldım ben! bayıldımmmm!!!! adamım ya, adamımmmm!!!

annesiningülü dedi ki...

manevra kabiliyeti Yağmur'a çok benziyor :)

abide berkman dedi ki...

Keşke bizlerde eray gibi kinsiz olabilsek ,hepimize ders verdi.
Hadi anne ağla muhabbetine bayıldım :)))En azından sesi güzel diyorsun dinleniyor ben neyapayım betüşün ses felaket her akşam yatakta anne şarkısı,baba şarkısı,dede şarkısı vs dinliyorum :) 3 yaşında çoçuğa bilgisayar dersimi veriyorlar ? Burası bayağı okul sizde eğitim 3 yaşında başlamış :)

Ayla dedi ki...

Gülay sırada kızanım var galiba:)Çocuk değil kızan demeye başlayacak tontalak kanımca.Saol Gülay ablası inşallah insanı insanı yapan değerleri muhafaza eder çocuğum.İşi, mesleği,şuyu buyundan daha çok beni en çok bunlar ilgilendiriyor.

Ders,ödev konusuna gelince ne apalım şartların olgunlaşmasını bekleyeceğiz:))

Ayla dedi ki...

Nilhan sadece ve sadece anneme oynadım bu rolü ve Allahın sopası yok galiba ha birde tarih tekerrürden ibaret bizde bu rolleri ne yapalım yutacağız:))Keşfedilmeyi bekliyorum o kadar rol bende keserim inan,katniss de kim?

Keşke Nilhan keşke,çocuklar gibi bakabilsek dünyaya.Bije olmazz di mi Nilhanım:))Güldüm be yaaa

Ayla dedi ki...

Nil dün Eray herkese çok gızdındı,anlattıkları karşısında gülmemek için ara sıra dudaklarımı ısırdım ara sıra pencereden dışarıya baktım.Dede zannedersem anlamadı sadece şaşırdı olsun Eray'ım güzel düşünsünde.

Bak işte bu noktada bize çok iş düşüyor şaka bir yana ciddi ciddi düşünüyorum nasıl anlatmalıyım diye.Herkesin maddi durumu ve maddi anlamda çocuklarına verecekleri farklı.Bazı arkadaşlarında olan eşyaların,oyuncakların her ne ise bizde olamayacağını anlatmak gerçekten çok zor bir iş ama bir şekilde bu düşünceyi aşılamak lazım.

Evet çok tatlı diyor nasıl hoşumuza gitmez be ya:)

Evet Pepee de var bu sahne Eray da sadece annem güzel annem annem güzel annem sen canımsın diyor o kadar.Bir sorunun daha üstesinden gelmiş olduğunuza sevindim.Ne diyelim o zaman efendim bizi takip etmeye devam edin:))

Ayla dedi ki...

Sibel bende o olgunluk sayesinde silkelendim adam yaşlı yahu yine de kaşlarımı çattım neler düşünüyorum içten içe ama Erayın davranışı ile silkelendim.

Ayla dedi ki...

Bahar bu modeller hep aynı:))Ahh bu bücürler yok mu?

Ayla dedi ki...

Abide büyüdükçe kirleniyor mu dünya bilemiyorum ama keşke onların gözünden bakabilsek şu dünyaya..Eveet evet şarkı söylerken fena değil lakin bana göre dünyanın en güzel tınısı:))

Evet öyle ciddi bir ders değil,açıyorlar kapıyorlar ne bilim çok da ciddi olmayan şeyler yapıyorlar bence:))Adı ders mi ders işte.Zaten burası bir okul bakalım değiştireceğiz bailadık görüşmelere başınız yine çok ağrıtacağım ben:))

Esra dedi ki...

Ben parktaki adamın torunlarına acıdım, böyle huysuz ve sevgisiz bir adam ne derece sevgi gösterir torunlarına kararsızım. Ama tontalağın tavrına pek tabiki hayran kaldım, ben olsam mümkün değil yapamazdım.

Hikayeler bol maşallah, hepsine bayıldım, yalnız bu Selin gelin adayı mı onu anlamadım :P

Ayla dedi ki...

Esra bende yapamazdım hatta yaşlı olmasına rağmen tavır yapıp o tarafa bakmadım içten içe kızdım hatta lakin tontalağımın olgunluğu karşında ne yalan söyleyeyim gurulandım çokca

Hikaye daha çoktu da vaktim kalmadı yazmaya:))Yok yok Selin normal bir arkadaşı o gün herşeye tepkiliydi ya kendince Selin'in okula gelmemesine bir neden buldu.Bu arada Eray ilk aşkı çok başka. http://hanimignesi.blogspot.com/2011/09/once-okul.html okumak istersen buyur buraya:)))

Yunkabu dedi ki...

akıllı çocuğum benim yaaa.

İkiz Annesi dedi ki...

Kucağıma alıp sarılasım geldi tontalağa :) Kocaman kocaman öp benim yerime bu arada ben de çok kızmıştım dedeye ahh tontalak can evimden vurdun:)

yadigar olam dedi ki...

Şarkıdan sonraki ağlama kısmına koptum :)))) Ayrıca insanlık dersi de harikaaaa.Bravo Eray'a :)

Ayla dedi ki...

Fulya teyzesi teşekkür ederiz:)

Ayla dedi ki...

Aylin öperim tabi,bende kızdım da sonra Eray'la birlikte kendime geldim.Yaş almış insanlar bazen çocuklaşabiliyorlar yaptıklarını mazur görmek lazım.

Ayla dedi ki...

Yadigar olam usul öyleymiş duygulanıp ağlamam lazımmış bilemedim ama bir dahaki sefere sıkı çalışacağım:))

elif-kayra dedi ki...

dede almış cevabını :))