Cuma, Şubat 10, 2012

İlk Kartopu:)


Fotoğraf bu sabahtan...Saat 07,40 da okulun önündeydik ve okul kapalıydı.Nöbetçi öğretmen gelmemiş,
08,00 ‘e kadar bekledik arabada. Eray’ın rahatlık konusunda XXL olan öğretmenini aradık.Okullar tatil mi edildi,kimse gelmemiş okula dedim.Hımmm öyle bir bilgi gelmedi bize eğer gelebiliyorsanız geç gelin okula, arkadaş biraz geç gelecek dedi.Sinirlerimi kontrol ettim önce çelik gibi maşallah(kulak itinayla çekilip tahta masaya vurulur) İyi de bu şimdi mi söylenir demedim dedim ya sinirler çelik gibi diye.Sadece iyi de zaten biz kapının önündeyiz yani her zaman ki saatimizde geldiydik...O zaman 15-20 dakika bekleyin gelir arkadaş dedi.

İki ihtimal vardı bizim için.Ya arabada oturup işe geç kaldık diye karı-koca tırnaklarımızı yiyecek ve güne gergin başlayacaktık ya da çekirdek ailecek kendimizi karlara atacaktık.Oyy be zaten çok fazla dert,
tasa,üzüntü var çevremizde ikinci ihtimal daha mantıklı geldi attık kendimizi karlara...

Eray çok sevindi sanki doğduğu günden itibaren kartopu oynuyormuş(halbuki ilk defa oynadı) gibi karları top top yapıp babasına attı

Baba:Eray ne yapıyorsun oğlum
Eray:Kar topu atıyom babacimmmm
Baba:Atma oğlum
Anne:Biz şahsen düşünce gücüyle kartopu oynamayı beceremiyoruz,tabiki atacak babası, Erayyy saldırrrr

Gün güzel başladı.

İlk kartopu oynama:) 10/02/2012
Yer:Okulun bahçesi

Not:Yarım eldiven olduğu için bir süre sonra kar elimi çok acıttı diye ağladı,kara çok kızdı onu anlatmayayım ben şimdi.Nöbetçi öğretmen hala ortalıkta yoktu,Allahtan mutfaktaki görevli geldi açtı okulu,hemen üstünü başını değiştirdim oğlumun:)

28 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

mmmmm görüntü ve küçük beyimiz harika canım.
:)
selamlar.

annesiningülü dedi ki...

okulun sorumluluğu süpermiş :)
bahane ile karla oynamak iyi fikir ;)

abide dedi ki...

Eray'ın ilk kar topu oyunu hayırlı olsun canım :) İşallah seneye de böyle güzel kar yağar ve yine oynar.Kreşlere 2 gündür sinir oluyorum ne kadar keyfi hareket ediyorlar.Bizim kreşte 2 gündür kapalı ya bakanımız olmasa ne yapacaktık...

ASLI dedi ki...

bu nasil okul,bu nasil bir genislik be...
Ama yine de isinize yaramis. :)

Ayla dedi ki...

Bir kase lezzet teşekkür ederim,selarmlar bizden sana....

Ayla dedi ki...

Bahar aslında iki kere 15 dakika geç kalmanın dışında böyle bir olay yaşamamıştık lakin Erol'a göre böyle havalarda anlaşılır sorumluluk bilinci dedi ona hak vermemek imkansızdı.Öğretmenin o rahat ses tonunu unutamam.Gerilmek istemedim sabah sabah o yüzden tadını çıkaralım dedim:))

Sibelbek dedi ki...

ne okulmuş öyle be! :))))

Ayla dedi ki...

Abide teşekkür ederim var ya o konuda çevremde kaç kişi muzdarip.Mesela dün mesaj geldi erken çıkacağız diye ama bir sor çıkmalarına 1 saat kala mesaj geldi ya kadın dışarıya çıktı belkide ya da dediğin gibi bakacak kimsesi yok o kişi ne yapacak aklım ermedi vıdı vıdı ettim Erol'a:)Arkadaşımın kreşinde telefon açıyorlar gelin çocukları alın bugün yarım gün oldu diye.Kız çalışıyor herkesin annanesi dedesi mi olacak.Bu keyfiyetleri biraz da ses çıkarmamız yüzünden:(

Ayla dedi ki...

Aslı bizim okuldan ziyade öğretmen geniş ve sorumsuz.Ahhh diğer öğretmenimiz olaydı kadın bizim sokakta kaldığımızı duydugu an kanat takar,uçardı:(

Ayla dedi ki...

Sibel bizim öğretmenimizin bereceksizliği,rahat kadın rahat yoksa herkes geç kalabilir bizlerde kalabilirdik bunda hiç sorun yok insanlık hali beni geren kadının rahatlığı.Diğer öğretmenimizi çok özlüyoruz biz:(

anne eli gibi dedi ki...

en güzelini yapmışsınız:)her fırsatı değerlendirmek hayatı kaçırmamak lazım:)
hayırlı cumalar..

Ayla dedi ki...

anne eli gibi teşekkür ederim,bu aralar yoğun çalıştığımız için gündüz gözüyle çıkıp çocuğumla oynayamamıştık kar.Fırsat ayağımıza gelmiş madem niye boş yere gerileceğiz,değerlendirelim dedik

Size de hayırlı cumalar..

yadigar olam dedi ki...

Ama bi yönden de iyi olmuş sanki kimsenin gelmemiş olması :)

elif-kayra dedi ki...

negüzel işte bahane olmuş erada böylelikle ilk kartopunu oynamış :))

Ayla dedi ki...

Yadigar olam işte herşeyde bir hayır var:))Eray'ın kar oynayabilmesi için böyle bir olay yaşanması gerekiyordu belkide

Ayla dedi ki...

Elif aynen öyle oldu bu işten karlı çıkan tek kişi Eray bey:))

pınar dedi ki...

Ben kartopu oynamayı sevmiyorum.
Çocuklar isteyince de babalarıyla beraber gönderiyorum dışarıya.
Belki çocukken aldığım darbelerden.Direk çocukluğa indim yani.

Eray artık kartopu deyince parmakları gelecek aklına.İnşallah benim gibi antipati duymaz.

Nöbetçi öğretmen trafiğe takıldı sanırım.

Ayla dedi ki...

Domatessuyu bencede böyle şeylerle ilgili çocuklukta yaşanılan olayların etkisi çok büyük.Mutlaka geçmişte bir şey yaşanmış oluyor bu şimdiki zamanda sevdiğini sevmediğini belirliyor.

Eray önce çok sevdi kar topu oynamayı sevinçten çıldırdı hatta ama çok çok eli karda kalınca canı acıdı eminim bir süre kar da oynamak istemeyecek biliyorum canı çok kıymetli ama bir yönü var ki bana çok çekmiş.Yani kolay affediyor eminim ki karla arasındaki kavgayı çabuk bitirecek.Haaa affetmedi mi önemli değil bu dünyaya karı ve kartopunu sevmeyen bir insan daha eklenecek o kadar:))

Nöbetçi öğretmen büyük ihtimalle hava muhalefetine takıldı olabilir insanlık hali geç de kalabilir beni geren Eray'ın öğretmeni bak onun sorumsuzluğunu hoş göremem sadece bir Alo diyecekti o kadar.

pelince dedi ki...

Ben epeydir görmemiştim,çok büyümüş.. her uğradığımda daha çok uzuyor.. Kocaman maşallah.. kar yağışının tadını çocuklar çıkardı zaten..

nil dedi ki...

Ayla; harbi sinirlerin çelik gibiymiş ve harbi hanım davranmışın.Gerildim valla okuyunca,neyse Eray'ın eğlencesi beni yumuşattı :))

Ayla dedi ki...

Pelin evet boyu maşallah iyi gidiyor hatta ablam dalga geçiyor senin kadar oldu diye:))Kar çocukların eğlencesi büyüklerin çilesi oldu:))

Ayla dedi ki...

Nil öncelikle teşekkür ederim gerçekten çok dikkatlisin hemen yaptım düzeltmeyi yoksa öylece kalacaktı...

Biraz da kendimi düşünerek gerilmemeye çalıştım çünkü arıza moduna geçince uzun sürüyor fabrika ayarlarımaa dönmek:)o yüzden sabahın oğlumla tadını çıkardık.

nil dedi ki...

En iyisini yapmışsın,sefanız olsun:)))

Ne demek efendim,dikkatle takibinizdeyim:)

Ayla dedi ki...

Nil tekrar teşekkür ederim:))

didem dedi ki...

Sinirlerini kontrol edis yontemine bayildim. Karlar coook guzel. Hala var mi?

Ayla dedi ki...

Didem teşekkür ederim o saaten sonra yapacak birşeyim yoktu eğlenmemize baktık.Bizim evin orada yoktu ama Eray'ın okulun bahçesince çimenlerde vardı çoğu erimiş.Yine kar geliyormuş..

Emine dedi ki...

tontalak çok tatlı maşallah Ayla :) karlarda hele bir başka..
sefanız olmuş kartopuyla, her ne kadar çok sinir bir durum olsa da..
sevgiler çekirdek ailenize :)

Ayla dedi ki...

Emine çok teşekkür ederim beyazlar içinde bende çok sevdim çok.Ne yapalım mümkün mertebe bazı şeyleri kafaya takmayıp eğlenceye dönştürüyoruz yeteri kadar sıkıntı var çevrede.

Sevgiler bizden:))