Cuma, Ocak 20, 2012

İn-Out

Bir akşam annanede kaldı Eray.Yatakları hazırlarken annanesinin yanına gitmiş

Annanecim men uyumaya hazır değilim

demiş.Peki sen ne dedin diye sordum anneme ne diyeyim kızım öylece kaldım bir şey diyemedim hazır değilmiş dedi.Güldüm.Heyyyy gidi Züleyha sultan sen böyle olacak kadın mıydın dedim:) Bizim zamanımızda böyle miydi annem söze ne hacet tek kaşını kaldırması yeterdi bize hoopp doğruca yatağa.Ne diyoruz efendim o zaman tek kaş havada OUT, hazır olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu İN

Malum olaylı bir avm gezimiz oldu bizim ailecek.Teyzesi tövbe etti bir daha tontalak ile dışarıya çıkmamaya.İyice gerilmiş sinirler.Dede herzaman ki gibi Eray’ın yanında babasına bir bir bir anlatıyoruz yaptıklarını babam kızıyor tabii bize orada olan orada kalır tamam konuyu kapatın diyerek tontalak ile güçlerini birleştiriyor.Eray dedesin yanında kabardıkça kabarıyor elinde su var gaza gelip suyu halıya kasıtlı olarak döküyor.Sinirler yay gibi gergin.Benim sesim pek yüksek perdeden çıkmaz lakin çıktığı zamanda  oyyyy oyy oktav konusunda İboya ders veririm.

-Erayy neden suyu yere döküyorsun diye bir bağırdım.
-bağırma bana dedi.
-Eraycım ben neden suyu yere döktüğünü anlamıyorum
-anne senden bıktım(bu arada yakasını tutmuş silkeliyor) Hadi evine git men annanemde kalacağım
-Pardonn ama burası benim babamın evi
-hayır annanemin evi,hadi evine git evine

Ne diyoruz efendim anne evi OUT, annane evi İN

Pazartesi tontalak şirkette rüzgar gibi geçti. Odama girer girmez masaya kuruldu post-it aldı birşeyler karaladı sonra bilgisayarın tam orta yerine yapıştırdı.Burada kalsın diye de talimatını verdi. Atmadım.Sadece bilgisayarımın kenarına aldım çalışmamı engellemesin diye.Bu not iyi hissettiyor kendimi.Karalama gibi gözükse de tabi ki bu bir not.Ne yazabilir acaba dedim.Sonra düşündüm bir çocuk en çok ne isteyebilir.Bence bu notta şöyle yazıyor;Aydede yerine kurulmadan önce eve gitmeyi unutma.Maalesef ilk günden yapamadım.Malum kar 18,10 da çıktığımız şirketten 21,10 da girdik eve. Pepee gibi hıhhh yapıp kapıyı yüzüme kapıyı çarpmasından korktum ama korkulan olmadı.Sadece neredeydin sen dedi:).Gün boyunca bu notu okuyarak akşamı ediyorum,yüreğim hafifliyor

Ne diyoruz o zaman bir evladın anneye yazdığı not hep İN

14 yorum:

annesiningülü dedi ki...

ya ne var annane evlerinde :D

Ayla dedi ki...

Bahar yasak yok,kural yok,kalabalık var,gelen giden var.Annane evinde kısaca ne yok ki:)

nil dedi ki...

Ayla, benim annem bundan 10-15 sene önce bir köpek aldı, eliyle besliyor falan. Ya anne yapma acıkınca yer diyoruz cevap; ben sizi hiç şımartmadım bunu şımartacağım!!! o kaş benim annemde de vardı yani.
Sonra Allahtan yeğenim oldu, o zaman da gördük, aaa anneme bak kuralları kaybolmuş dedik. Kardeşim senelerce anneme,ben çocuğumu vapurda gazoz istesin alacağım ağlatmayacağım diyerek vicdan yaptı, dedim ya annemin kuralları vardı.

Yeğenlerim yurtdışında, bu durumda Berk 'e halleri tahmin et:)

Dedeler de bu kadar aynı olur mu ya, bu arada inanılmaz şanslıyız aslında anneannede kalıyorlar,bizde de o ev anane evi,dedeler kesinlikle akran sanılıyor.(haklılar da ama, dedeler harbiden çocuk gibiler)
tamam evinize gidin denince pek hoşumuza gitmese de, iyi ki kalıyorlar:)

Adsız dedi ki...

çok güzel yazı olmuş,keyifle okudum.bir zamanların sert anneleri ne olduysa torunlara gelince pamuk oluyorlar:))

Ayla dedi ki...

Nil haklısın iyi ki kalıyorlar,baze gerekiyor çünkü karda getirmedik eve mesela biz gittik o kaldı bazen mecburiyetler oluyor.Zorluğu olsada bazı konularda bak bu konuda kolaydır tontalak.Ahhh ahhh annemi sorma yıllarca bizi kaşıyla gözüyle idare etti.Ola ki o kaşı gözü görmemezlikten geldik di mi ben size evde göstereceğim derdi sakin sakin ki bu laf var ya ne biçim içime işlerdi.Hayır asla evet olmazdı babam çok kuralsız bir adamdı çokkk rahattt ama annemmm askeri kamptaymış gibi yetiştirdi bizi. Diyorum ki annem bizi yetiştirdiğin gibi yetiştir taviz verme. Yok yapamıyor kadın galiba torun gerçekten baldan tatlı oluyor.

Baba evinden kovuyor tontalak ve babam heyyttttt kimi kovuyorsun demiyor:))Pabucumuz damda...

Ayla dedi ki...

Deren; teşekkür ederim beğenmene sevindim.İnan bu sorunun cevabı bende yok.Annem resmen başkalaşım yaşadı torununum doğumuyla birlikte:))Hatta tanıyamaz oldum.Fatmagülün suçunu bilmiyorum ama bizim suçumuz neydi..

otuzundansonra dedi ki...

yanlız senin tontaalk büyünce bunları okursa hayli gülecek,emin ol,sevgiler

ASLI dedi ki...

Allahim bu cocugun diline bitiyorum ya.
Laflari hep in :)

anne eli gibi dedi ki...

torun sevgisi başka derler hep bizimle ilgilenmekten sevememişler onlarda torunlarında yaşıyorlar bu ilgiyi sevgiyi çocuklarda bunu çok iyi algılıyor:)
sevgiler..

Ayla dedi ki...

Otuzundan sonra sence güler mi?Yok anne artık bunu da mı yazdın diye kızmasında.İnşallah oturup okuyup güleceğiz günleri de görürüz inşallah.

Ayla dedi ki...

Aslı teşekkür ederim.Sorma çok hazır cevap doğal olarak bizim için hep IN

Ayla dedi ki...

Anne eli gibi öncelikle hoşgeldiniz bloguma.Bir de şu var onlar bizler gibi şanslı değildi bizim halı hazırda hep ailemiz var.Onlara madden-mannen kimse yardımcı olmadıkları için sürekli bir mücadele peşinde olmuşlar.Birde büyüklerinden öyle görmüşler.O yüzden torunları olunca tepemize çıkartıyorlar.çocuklar da bu sevgiyi iyi kullanıyorlar

Unknown dedi ki...

Ben bu eraycıgı yerim yaa:)

Ayla dedi ki...

Merve yıldız:))))

Hoşgeldiniz.