Pazartesi, Ocak 09, 2012

İlk Gösteri


Cumartesi günü okulun şiir gösterisi vardı ve ilk defa Eray bir gösteriye katıldı.Erayların sınıfı henüz küçük olduğundan(3,5 civarı) onlar Küçük kurbağa şarkısını söyledi 5-6 yaşlar ise birbirinden güzel şiirler okudular..Hayret ettim 6 yaşında bir çocuk vardı bir şiir böyle mi güzel okunur, dizelerdeki yoğunluk böyle mi seyirciye aktarılır.Kayınpederim hüngür hüngür ağladı o derece yani.....

Çok heyecanlandık ailecek kaç gündür düşünüyordum nasıl olacak nasıl edecek diye.Çünkü Eray’ın öğretmeni sürekli provalara katılmıyor,ilgilenmiyor diyordu.Ben giysileri nasıl giydireceğim diye düşünüyordum alırken bile denetmedi ‘anne biyenmedim annecim dedi durdu. İtiraf ediyorum ilk defa zorla Eray’a kıyafet giydirdik ben giymesin diye pes ediyordum ki kayınvalidem izin vermedi.Giydikten sonra sorun çıkarmadı sadece papyon takmak istemedi ona da eyvallah dedik o kadarına bile şükrettik.Kendi okulları değildi bağlı bulundukları diğer okula gittik, kapıda okul müdürü bizi karşıladı yukarıda parti var Eray eğer papyonunu takarsan katılabilirsin dedi ona itiraz etmedi çünkü Eray parti hastası:)Öğretmenini görür görmez pasta nerde ötetmenim dedi çünkü Eray’a göre parti demek pasta demekti.


Çok güzel bir gündü gösteri bitene kadar tirr tirrrr titredim görende benim sahne alacağımı düşünür.
Öğretmeninin dediği gibi olmadı kuzum herşeye katıldı o kadar mutluydu ki.Hatta gösterisi bitince dedesinin kucağında diğer sınıfın gösterilerini bile izledi sadece bir ara dedecimmmmm orada şarkı söyleyeceğim dedi sahne delisi oğlum.Sergileri vardı,sergiyi de çok büyük bir ciddiyetle gezdi.O zaman biraz fotoğraflar konuşsun.

Eray arkadaşlarıyla sırasını bekliyor.Kızlar çok güzeldi gittim yanlarına dedim ki aaa ben sizleri tanıyamadım siz hangi ülkenin prensesisiniz.Nasıl da hoşlarına gitti nasıl da kikirdediler:)

Sergide bebekliklerine ait eşyalar

Eray sergiyi tüm ciddiyeti ile gezerken




4.yaş yani Erayların sınıf projeleri



 5-6 yaş sınıfının projeleri







Canım oğlum o gün bize yaşattığın güzellikler için tekrar teşekkür ederim.

İlk Gösteri : 07/01/2011-Küçük Kurbağa şarkısı

34 yorum:

yadigar olam dedi ki...

Eray başarmış maaşallah ona :) Bu duyguyu yaşamak çok güzel.Sahnede sanki tek kendi çocuğu varmışcasına izliyor insan,başka çocukları gözü görmüyor bile. :)

Emine dedi ki...

çok güzel, keyifli anlar..Eray da çok tatlı maşallah..faaliyet sergisi de hoş olmuş :)

Sibelbek dedi ki...

yok uyum sağlamazmış, yok söz dinlemezmiş! alın işte! Eray gösterdi tontalaklığını, koydu ortaya farkını! :)))

Ayla dedi ki...

Yadigar olam teşekkür ederim kesinlikle öyle gözlerimi oğlumdan alamadım.Papyonuna bir iğne takılacaktı düşünün onu bile iğneleyemedim o kadar heyecanlandım:)O başka bir duygu bu...

Ayla dedi ki...

Emine teşekkür ederim o kıyafetleri giydireceğiz diye neler yaptık bir bilsen:))Sergiyi bende çok beğendim emeklerine sağlık..

Ayla dedi ki...

Sibel aynen öyle:))Düşün gösteri bitince öğretmeni dedi ki yine de iyiydi(katılmadı ya provalara) Yine de mi dedim:)Bence perfecet idi yani başka ne olsun:))Sahneyi sevdiği için bir ihtimal katılır diyordum hep ben.Eray'ın o konuda özgüveni fazla yüksek,seviyor topluluk önünde birşeyler yapıp alkışlanmayı:))

nil dedi ki...

Çok da yakışmış papyon, oh dedim ilk fotoya bakınca giymiş gömleği:)
Maşallah Eray sana.

Ayla, o ayakkabılar ah o ayakkabılar,ne çabuk büyüyorlar yahu, demişlerdi 3-4 yaşına gelince istersin bir bebek daha, harbi doğruymuş!
ben duygusallaşıyorum okul ile birşeyler görünce,bir de sen yine çok güzel aktarmışsın.

Ayla dedi ki...

Nil teyzesi teşekkür ederim Eray adına.Sorma nasıl zor giydi bir bilsen sürekli odaya girip çıkıyorum ama haksızlık çocuk beğenmedi diyorum Eraol'a ben çoktan pes ettim de kayınvalidem inatçı olmaz diyor bazen inatçılığı işe yarıyor:)Anne biyenmedim dedikçe nasıl üzüldüm bir bilsen neyseki sonra arkadaşlarına öyle görünce hoşuna gitti.

Evet insanlar bebekliğinide yaşadığı zorlukları unutuyor güzellikler kalıyor o yüzden de bence ikinciyi doğuruyor.Çok saolll beğnemene sevindim ayrıca iyi ki varsınız

annesiningülü dedi ki...

senin nasıl tir tir titrediğini tahmin edebiliyorum :D
Eray oğlana kocaman aferin papyon için ;)

abide dedi ki...

Maşallah eraya :) ne güzelde şarkı söylemiş provalara katılmıyor diyen öğretmeni utansın.Keşke videoya da alsaydın aylacım.Bu arada papyon,pantalon üstü gömlek ve spor ayakkabıyla çok cool olmuş :)

Ayla dedi ki...

Bahar teşekkür ederiz teyzesi bence haksız da değiller ama işte:)Papyon takmak bencede sıkıcı.Bir iğneyi takamadım düşün:))

Ayla dedi ki...

Abide çektim aslında,yayınlayacaktım unuttum lakin aklımda yayınlayacağım:)))Di mi teyzesi içine sokturmadı bizde karışmadık çocuğun tarzına:))

elif-kayra dedi ki...

çokta yakışıklı olmuş papyonu ile
annesinide negüzel sevindirmiş

Ayla dedi ki...

Elifcim teşekkür ederim kuzguna yavrusu misali bende bakmaya doyamadım o gün oğluma, annenin nazarı değermiş ya maşallah maşallah dedim:))

bahriye-krm dedi ki...

ilk gösteri...nasıl güzel bir heyecandır kimbilir...seni için,eray için...fotoğraflardan problemsiz bir gösteri olduğu anlaşılıyor...
darısı diğer gösterilerin başına ayla'cım...

Seda dedi ki...

Çok yakışıklı olmuş çok..Allahım nazarlardan esirgesin tontalağımızı :-)

Nihan dedi ki...

Maşallah sana Eraycığım...tebrikler..üniversitelerini de görmek nasip olsun..:)))

Ayla dedi ki...

Bahriyecim teşekkür ederim aslında bir ara sıkıldı yani 3-4 saniye kadar sonra toparladı.Çok küçükler daha çok el çırpma şeklindeydi olsun oraya çıkmak için öz güvenleri yeter.İnşallah inşallah

Ayla dedi ki...

Sedacım çok teşekkür ederim amin diyelim darısı Gencerin başına Allah o günleride sizlere nasip etsin

Ayla dedi ki...

Nihan teşekkür ederim inşallah yavrularımızın tüm güzel günlerini görmek nasip olur hep birlikte:)

ASLI dedi ki...

nazar degmesin...
daha güzel günlerini görmen dilegiyle.öp benim icin

Ayla dedi ki...

Aslı teşekkür ederim inşallah o günleri görürüz hep birlikte

didem dedi ki...

Aferim Eray'a. Cok tebrik ediyorum. Buyumus de gosterilere cikarmis. Nasil titredigini tahmin edebiliyorum. Icin kalkmistir. Cok yakisikli cok tatli masallah!

Ayla dedi ki...

Didem teşekkür ederiz, evet zaman çabuk akıyor ben şaşırıyorum.Hemde nasıl vücudumu kontrol edemedim titremekten:)

hypo dedi ki...

hay maşallah koçum benim, çok güel çıkmış fotoğraflarda.
Yalnız bu yakışıklıya artık tontalak deme, bayağı kilo vermiş, sırım gibi bir delikanlı olmuş.
tebrik ve teşekkür ederim, bu güzel anı bizle paylaştığın için.

Ayla dedi ki...

Cüneyt amcası teşekkür ederim Eray adına.. Tontalak diyoruz çünkü beyefendi kendi öyle istiyor.Anne meni tontonum diye sev diyor bizde öyle seviyoruz. Aslında hiç kilo vermedi sadece çokkkkkkk uzun zamandır kilo almıyor boya veriyor galiba.Tekrar teşekkürler...

Nil dedi ki...

Aylam öncelikle 41 kere maşallah. Nasıl cool bir paşa bu yahu? gömlek dışarda, kendinden emin yakışıklı. çok tatlı çok. hele o yanındaki nasıl kıvırcık bir cimcimedir öyle :)

projelere hayran kaldım. her biri birbirinden süper. Dün ben de aynısını farkettim . Ece kilo vermedi ama sanırım uzadı .

Ayla dedi ki...

Nilhan teşekkür ederim canım bu giyim kuşam konusu var ya bizde sorun o günü öyle böyle atlattık sonuçta çocuğun kendine göre bir tarzı var.O cimcimeyi hiç sorma hastasıyım ben onun.

Projeleri ağzım açık seyrettin tek tek fotoğrafladım biliyorum bizlerede lazım olacak:)))Evet çevreden çok zayıflamış bu çocuk diyorlar tartım aynı kilo almayıp boy uzadığı için öyle görünüyor.Sonuçta sağlıklı olsunlarda

pınar dedi ki...

Ayla;
benim çocukların ilk sahne gösterilerinde ben de senin gibiydim,çocuk sahne de şiir okur ben oturduğum yerden hüngür hüngür ağlarım o derecedeydim.

TontişimiN ayakkabılarına bayıldım.Bir de ortada duran kıvırcık saçlı prensese bayıldım.

Bütün çabamız çocuklarımızın mutluluğu için.
Hep mutlu olsunlar inşallah.

Ayla dedi ki...

Domatessuyu;dedim ki eşime sanki beni anons edecekler ve şimdi 33 yaşında Aylamız küçük kurbağa şarkısını sizler için seslendirecek gibi heyecan var üzerimde dedim.Garip bir duygu,oğlumda ise hiççbir heyecan yok o sadece hadi çıkalım dedi durdu nasıl bir rahatlıktır böyle anlamadım:)))

O prensese ben uzun zamandır hayranım:))Ayrıca teşekkür ederim.İnşallah güzel günleri hep görmeyi nasip eder Allah...

pınar dedi ki...

Ayla;
Bence erkeklerin kromozonlarında duygu eksikliği var.Geneli öyle,
heyecanlanmazlar,her bir şeye ağlamazlar,sıkıntıya gelemezler.Ama çabuk sinirlenirler bak ,sadece bu fazlaca.

Küçük kurbağa şarkısını da çok severim ben:)

Ayla dedi ki...

O vardır bazı erkeklerde ayrı birde ne var biliyormusun bizim çorap giymememiz gibi alışkanlıklara,alıştırmaya da bağlı.Çevremde çok var ben yapmamaya özen gösteriyorum ama çok görüyorum.Erkekler ağlamaz, erkekler güçlü olur, erkekler dik durur gibi söylemlerle küçücük yaşlarda çocukların bazı duyguları örsleniyor.Koca adam oluyorlar karısının yanında bile ağlamayamaziduygularını gösteremez hale geliyorlar.Duygular içeride birikirse ne olur yada bastırılırsa işte sinir dediğimiz volkanik patlamalar meydana geliyor.Beni bırakın(kim tutuyorsa beni)sabaha kadar yazayım bu konuda...

Eray okulda provalara katılmayınca şarkı bize eve yollandı bolca dinledim oğlum alışsın diye coştukca coştum bende çok severim:))

pınar dedi ki...

Ayla;
evet bu konuda çok haklısın,bastırılan duygular öfke olarak gün yüzüne çıkıyor olabilir.

Hehhhe;bana annem kırkbin kere söyledi ayağına terlik giy diye ama bak hala giymiyorum ama ağrım feci:(

yazmalısın bence bu konuyla ilgili böyle düzgün cümleler kurabilen biri olarak yaz.Belki tepki toplarsın ama...

Ayla dedi ki...

Bastırılan duygular elbet bir şekilde çıkar bazen takıntı şeklinde bazen sinir yani mutlaka çıkar.Bu konuyla ilgili aslında yazmak istiyorum bakalım.. Tepkide gelebilir bunlardan hiç çekinmem.Sadece bazı şeylerin üslubu olduğuna ve bu şekilde karşı tarafa aktarılması gerektiğini düşünürüm.Hep derim hep diyeceğim iyi ki farklılıklarımız var.

Çok geçmiş olsun tekrar her karnım ağrıdığında söz veriyorum bu sefer giyeceğim diyorum ı ıhhhh olmuyor işte:)) O yüzden seni çok iyi anlıyorum.