Pazartesi, Ekim 10, 2011

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Açılış Konseri


Eskiden yani Eray'ım doğmadan önce ne çok giderdik. Bale, opera, tiyatro, müzikal hiç fark etmez kışın 10 günde bir mutlaka AKM de mesken tutardık. Ahretliğim, Dileğim ile bazen ikili bazen üçlü giderdik çok eğlenirdik. Bir gösteriye üç kere gittiğimiz bile olurdu. Sonra Erol da dahil oldu programlarımıza bir tek baleyi sevmedi.

Perşembe günü bir link attı Erol 'senin bana hediye alacağın yok kendi hediyemi kendim alıyorum' dedi. Daha doğum gününe bir hafta var hediyeleşme faslı şimdiden başladı. Bir hafta boyu der şimdi bunu alalım benim hediyem olsun, şunu alalım benim hediyem olsun:)Geçen senelerden biliyorum yükte hafif pahada ağır bir hediye seçtiğinde bu doğum günü, evlilik yıl dönümü, yılbaşı yani tüm özel günleri topla hepsine sayılsın olmaz mı Ayla. Olurdu da. Sonra bana hep borç takardı. Unuturdu dediğini bak bu benim babalar günü hediyem olsun olmaz mı? Olur derdim gülerek farkında mısın önümüzde ki senelerden ödünç aldın yine sakın unutma.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının Açılış konseri var cuma günü üç senedir gitmek istiyordum dedi. Eeee o zaman ne diye söylemedin giderdik dedim. Doğum günü bahanesiyle hemen biletler alındı ve gidildi. Çok güzeldi ,çok beğendim. Konser önce bir protesto ile başladı. Şef yani Andrew Grennwood tam başlayacakken ezan başladı. Solistlerden biri başlama diye kaşıyla gözüyle uyardı. Bu sefer salonda bir grup bekliyor diye alkışla protesto etti. Bir kişi ezan bitene kadar alkışını sürdürdü. Şef tereddüt etti başlayıp başlamama konusunda o ara bir gerginlik oldu onun dışında konser harika idi.


Yer:Aya İrini
Şef: Andrew Greenwood
Solistler:Burak Bilgili(Bas Bariton)
Esen Demirci (Mezzo Soprano)-Sesine hayran kaldım:)
Tolga Salman(Bandoneon).Bandoneonu müthiş çaldı, büyülendim, büyülendim, büyülendim
Ankara Devlet Çok Sesli Müzik Korosu
Koro Şefi: Cem'i Can Deliorman

Program

A.Copland    Fonfare for a Common Man

L.Bacalov    Misa Tango(Bölümler Kyrie,Gloria, Credo-Bu bölümde koro coştu enerjisi ile harikaydı-,Sanctus-karamsar ve hüzünlü bir düet ile açıldı, Agnus Dei, Son bölümde dünyanın günahlarını yok eden Yüce Tanrım ah! Bize merhamet göster ,bize huzuru bağışla yakarışıyla giriş yaptı

A.Borodin   Prens İgor

Bir daha bu kadar ara verilmemesi konusunda karar alındı, böyle geceler daha sık tekrarlanacak yani inşallah.

Not:O akşam da çellist olmak istedim iyi mi:)( Laf aramızda sadece o akşam değil aklıma vurur ara sıra)

18 yorum:

annesiningülü dedi ki...

ne güzel meraklarınız var sizin :)

Didem Yazici dedi ki...

Benim eşimde doğumgünü hediyesi, babalar günü hediyesi, vs. gibi bahaneler uydurarak beğendiği şeyleri bana aldırır :)
Bende evlenmeden önce arkadaşlarımla AKM'de konserlere giderdim. Şimdi sinemaya bile gitmeye vaktim kalmıyor.

Sibelbek dedi ki...

ya bende böyle bahanelerle eşime hediye aldırmak istiyorum ama hiç oralı olmuyor :P

Ayla dedi ki...

@Bahar meraklarımız var ama vaktimiz yok:)Eskiden sadece yatmaya girerdik eve:)

@Didem malesef çocuk olunca vakit kalmıyor.Artık annemden utana sıkıla istiyorum Eray'a bakar mısın diyorum.Bu sefer evde yapılacak dünya kadar iş oluyor::( Erol beklese alacağım ona hediyeler ama o bir ay önceden istediği şeyi mimliyor yanımda bahsetmeye başlıyor,ihtiyacı olan şeyi alırsam daha makbule geçermiş.AKM konusu açılınca üzülüyorum:(hala kapalı.

@Sibel ben artık program yapmak işine pek karışmıyorum Erol benim programlarıma hep bir kulp takıyor.Ya bugün gidilir miydi ya bugün çok yorgunum ya trafik vardır:)O yüzden bıraktım kendi yapıyor bende peşi sıra gidiyorum iyi de oluyor.

bahriye-krm dedi ki...

ayla'cım benden size bir alkış...ne olursa olsun kendinize fırsat bulup gidiyorsunuz..ben bırak bu tarz etkinliklere gitmeyi...en basit sinemayı bile eve taşımış durumdayım...çocuk bizi tembelleştirdi mi ne ???

Ayla dedi ki...

Bahriyecim teşekkür ederim.Annemden bin kere Allah razı olsun ne diyeyim.Eğer bakacak kimsemiz olmasa mecbur bizde vakit ayıramazdık ama Allaha şükür var ara sıra söylense de siz gençsiniz çıkın gezin ben bakarım torunuma diyor.

Nil dedi ki...

benim eşim benden zıpkın istedi doğum günü hediyesi olarak.

biz kaç yıl oldu acaba sinemaya gitmeyeli???

Ayla dedi ki...

Nilhan Zıpkın mı dedim sonra hatırladım balık tutmayı seviyordu dimi senin eşin.Erol da teknoloji meraklısıdır aslında.Teknoloji içeren eşyalarda çok ister ama bu aralar gezmeye taktı yalan yok.

Aslında annane yakınınızda sen yapsan bir sinema programı gelmez mi?

Not:Nilhancım acil yardıma ihtiyacım var hani okullarda etkinlikler oluyor ya aile katılımı ile ilgili(sanat-fen doğa vs vs ) bunları içeren blog adı biliyor musun?Yardım lüften çarşambaya yetiştirmemiz gereken bir ödev varr yandım

seda dedi ki...

ben de bir kez gittim böyle bir konsere ankara'da..itiraf edeyim çok sıkıldım:-))

Ayla dedi ki...

Seda zaten seven ya çok seviyor, sevmeyen ise nefret ediyor bunun bence ortası yok:))Ben çok seven tarafındayım.Sonuçta herkese göre değişebiliyor bu durum,doğrudur.

hypo dedi ki...

tebrik ederim sizi.
çok güzel eğlenmişsinizdir.

Emine dedi ki...

etkinlikten iki taraf da zevk alınca tadından yenmez tabi..güzel günleriniz olsun hep Aylacım..

Ayla dedi ki...

Cüneyt güzel bir akşamdı aslında huzurlu doldu içim desem daha doğru olur.Hep eski günler geldi dinledikce...

Ayla dedi ki...

Emine çok teşekkür ederim güzel temennilerin için...

ASLI dedi ki...

i$te bayiliryorum bööyle sosyal insanlara.Bizim artik bir sinemamiz bile yok :(

Ayla dedi ki...

Aslı teşekkür ederim.Üzülüyorum uzaklarda ailelerinden biri olmadan çocuk yetiştirenlere:(Nefes aldırıyorlar çünkü o kişiye

abide dedi ki...

Valla sizi tebrik ediyorum canım.Ben olsam sıkıntıdan patlardım..

Ayla dedi ki...

Abide bende ne çabuk bitti dedim:))Çok güzeldi çünkü.Sonuçta zevkler kişiden kişiye göre değişir...