Pazartesi, Mart 23, 2015

Modelleme yöntemi ile problem yazma

 
Yeteneği yok ama duruşu, hareketi çok artistlik hareketler bunlar dedirtecek cinsten. Çok mutlu takvendo dersinde. Bu sefer bizde izledik biraz. Disiplinliydi Allah için. Hatta bu duruma şaşırdım nedense.

İzliyor muyuz? beğeniyor muyuz? diye sürekli gözü oturduğumuz yerdeydi. Baş parmağı ile ok mi yapıp bizden onay istedi.Babası ve ben aynı baş parmakla cevap verdik. Bu sefer onayı kabiliyetine değil, mutluluğuna verdik. Konsantresi bozulmasın diye de bir süre sonra aşağıya indik.

Ders çıkışı anlatmaya başladı.İki çocuk çok yaramazlık yaptıkları için ceza almış. Öğretmenin yanına gidip öğretmenim beni de cezalandırabilir misin lütfen demiş. Oğlum neden ceza istiyorsun ki dedim. Çünkü şınav çekmeyi çok seviyormuş. Zaten şınav çekmesini öğretmen çok beğenmiş. Ne diyeyim ki ben şimdi :))

Sabah Götürk'ten çık Ortaköy'e etüde ve tekvandoya gel, çıkışta Bağdat caddesine git, sonra da Beykoz'a babaanneye geç derken ailecek nerede yatacağımızı bilemedik.Çok yorulmuşuz cumartesi günü çok.


Pazar günü ise telefonlarımızı Eray bey cevap verdi. Çünkü babasıyla ben telefon kullanmama cezası aldık.Cezanın sebebi :onun kitap yazmasına yardım etmemek.Kendi adıma konuşmak gerekirse yardım ettim aslında. Ama tüm gün de başında oturamam ki.Evin iyi kötü toplanması lazım, makineye çamaşır atılması lazım, en önemlisi karınların doyurulması lazım.

Ha bir de şu yardımcı meselesi var. O projeyi üreten, uygulayan ben ise yardımcı.Yardımcı lütfen mavi renkli kalemi getirir misin bana demez mi? Yardımcıların görevi buymuş. Onun tabiri ile üç matematik kitabı yazdı dün.


Bir ara telefon çaldı. Arayan babaannesiydi.Normalde telefonu o açmaz ya babaannesi şaşırdı. Anneni verir misin oğlum bir şey söylemem lazım deyince 'üzgünüm babaanne annem cezalı telefonla görüşemez ancak çok önemli konularda telefonla konuşabilir şu an önemli bir konu yok diyerek telefonu bana vermedi. Babaannesi sordu ee bu ceza ne zaman kalkacak. Uygun davranmaya başladığımız zaman cezamız kalkacakmış.

Çarpma ve bölme sorularını ben yazdırdım çünkü henüz onları bilmiyor. Valla tüm akşamımız soru uydurmakla geçti. Meğerse ne kadar zor bir şeymiş matematik kitabı yazmak.Ama var ya Eray bu konuda benden daha başarılı.

Beş tane A4 kağıdını üst üste koydu sonra ikiye katladı. Katladığı yerden zımbaladı. Oldu mu sana 10 sayfalık bir taslak. Sonra soru uydurmaya aman üretmeye başladı.

Müsvedde kağıdına yazdığı ilk soru. Zaten bundan sonra kitap oluşturma fikri doğdu..

4 kuş bir yere koncak 5 kuş daha gelirse toplam kaç kuş olur.
Eray'ın 4 elması var teyzesi ona 5 elma daha verdi. Eray'ın toplamda kaç elması oldu.
Bir de modellemeler yaptı. Yani bir canavar çizdi artı dedi üç canavar çizdi eşittir dedi kaç canavar olur :))
Bir yanardağ patladı (yanardağ çizdi) artı dedi 4 yanardağ daha patladı eşittir kaç yanardağ patladı.

Gecede kitaplarını koynuna alarak yattı.

Aaaa şimdi benim de aklıma bir soru geldi. 5 iş günü var. Bugün geçti gitti sayılır. Hafta sonuna toplamda kaç iş günü kaldı..

En iyisi hiç hesap yapmadan yaşamak

İyi haftalar herkese..


Not: Eray'cım bugün hiçbir eşyanı kaybetme olur mu? (sürekli silgi, kalem kaybeden oğluna annenin tembihi) Annecim bu konuda sana asla söz veremem, ancak dikkatli olmaya çalışabilirim diyebilirim.

 


2 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Alemsiniz siz yaa!:)) Allah`tan cocuklarin bana ceza vermek aklillarina gelmiyor:)) hi hi
Birde bu sorular icin 1.sinif okul kitaplarindan yaralanabilirsiniz,yani hazir sorular kolaylik olur.Bende 2.sinif kizima yaz yaz soru bulamiyordum,aklima bu fikir geldi ve iki senedir okul kitaplarini siparis ediyoruz ve de evde ilk sayfadan basliyoruz calismaya,her gün bir sayfa,burdaki kitaplar cok güzel,aklina gelmeyecek sekilde bir ögretim sistemi var,ama bu sadece kitaplarla sinirli,ögretmenler sifir,sadece gösterir,senin cocugun ögrendimi,anladimi sormaz ve de ilgilenmez! Aci ama mgercek!Eger cocuk akilliysa kendi cözer,büyük kizim gibi,yok Ilayda gibiyse anne hergün ona birseyler ögretmek icin yirtinir,Allah yardimcim olsun dimi ama:)) Eray her zamanki gibi cok tatli.Öptüm sizi...

Ayla dedi ki...

Eray her konuda kendini bizimle eşit gördüğü için bizlere ceza da verilmesi gerektiğine inanıyor. Hatta inanmakla kalmıyor artık uyguluyor :)))

Serpil ödev olarak verilmedi bize, Eray kendi yazmak istedi o yüzden de biraz eğlenmeye karar vermiş olmalı ki örnekleri muzipçe oldu..

Burada öğretmene bağlı. Bazı öğretmenler var ki gerçekten dişine tırnağına katıyor çocuk anlasın, öğrensin diye. Bazıları da yapsın görevini de gitsin eve..

Allah yardımcın olsun gerçekten..