Pazartesi, Aralık 15, 2014

Vekaleten annelik


Efendim geldik bir yıl daha yerli malı haftasına.Yaş 6.5 ama tontalağın okulda kutlamasının 4. yılı olacak inşallah. Kutlama yarın okulda. Anneleri de davet etmişler etmesine de ne yazayım ki ben bilemedim şimdi. Çalışan annelerin evlatlarına yazık ama..

Doğru bu onların sorunu değil, doğru bu kimsenin sorunu değil. Bu bizim sorunumuz fakındayım. Annesi çalışmasaydı. Her şeyin farkında olsam da duygularıma söz geçiremiyorum bazen. Diyorum ki bir çoğunun annesi yanındayken tontalak ne hissediyor acaba.Sormaya da cesaret edemiyorum evladıma. Bazen bazı meseleleri hiç kurcalamamalı..

Sonra da diyorum ki en azından şanslı. Annem olmadı ablama vekalet veriyorum.Vekaleten annelik kısacası. Anneannesi, teyzesi, babaannesi yanında olamayan birçok çocuk da vardır eminim. Onların anneleri de demiyor mudur bizim gönderecek anneannemiz, teyzemiz bile yok nasıl da gönderiyor anasını, bacısını..

Bir iki tane olsa neyse de bizim okulda bu tip organizasyonlar çok sık oluyor. Annelerle kahvaltı, bayram kutlaması,öğretmenler günü kutlaması, yerli malı haftası ve daha aklıma gelmeyen birçokları. Şimdi ben hangi birine katılayım.. Değil ki kocam Sabancı'nın veliahttı..

Aman neyse. Hüzne bodoslama dalmaya çok müsait bir yapım var zaten bugün, bahane arıyorum.O yüzden güzel konulardan bahsetmeli.Mesela tontalağım elma olacak yarın.Hafta sonu hastaydı. Ateşe rağmen hemencecik rolünü ezberledi. Allahtan kısaydı..

Dedim ki mantığını kur. Elma dalını eğmiş. Eğerse ne olur oğlum yere değer. Dilim dilim soyduğun elmayı ne yaparsın bir tabağa koyarsın. Tabağa koyduğun elmayı da afiyetle yersin. Sonra yediğin elma can, kan olur ve o elma dilinde nasıl bir tat bırakır ;)

ELMA
Elma dalını eğmiş
Eğmiş de yer değmiş,
Dilim dilim soyarım
Bir tabağa koyarım
Elma yiyen allanır
Ağzı dili ballanır
 
Ha makarna salatası yapmak da bana düşmüş bu arada .Söylemesi ayıp güzel de yaparım.Akşam haşlar gün doğmadan yapar sabah yanımda getirir işyerinin dolabına koyarım.Öğlen de bir koşu okula bırakırım.
 
Ablama yarın için vekalet verdiğime, makarna salatasının ulaştırılması sorununu kafamda çözdüğüme göre çalışmaya devam.
 

10 yorum:

Nil dedi ki...

Bize ilk defa hazır bişey düştü. Kuruyemiş ya da çerez. Bunu duyan anneanne durur mu? hemen evdeki çerezden bir torbaya doldurup dişsiz cimcimeye teslim eder.

Geçen seneki kayısı şiiri hala ezberimde. Bu sene yok bu meyve olayı sanki bizim okulda.

İnan ki böyle organizasyonlardan gına geldi. Sanırım gidemediğimden. Ev hanımı olsaydım kesin süslenir yerimi alırdım :)

Cebimdeki renkler dedi ki...

Ayla'cim tam da sen vekalet veriyorum dediğinde bende vekalet verecek kimse de yok diyordum içimden. Ama nasıl yani annenin çalışmayanı mı makbul ama hiçbirimiz böyle bir lükse sahip değiliz ki yani bakma bana feldir feldir is bakıyorum.
Şiirin mantığını öyle güzel kurmussun ki ben de ezberledim bir çırpıda ;))

Ayla dedi ki...

Nilhan bende içten içe kuruyemişlerin bize düşmesi için dua ettim ama bizde nerede o şans. Var ya yapmak sorun değil , ulaştırmak Eray'a da yük etmek istemiyorum, çantası var. Öğlen gidip vereceğim bakalım..

Ne yapalım bizim çocuklarda bu durumu yaşaması gerekiyormuş :(( üzülsem de bizim şartlarımız bu

Ayla dedi ki...

Ya bak işte Ülker zor durumunun zoru var. İşe girince sen, Lara'da başlayacak şu kutlama bu kutlama var diye asıl sıkıntı ikiniz için o zaman başlayacak maalesef.. Babasıyla paslaşacaksınız artık başka çözüm yok gibi :(

Erkeklerde pek sıkıntıya gelemez ama :)

Çağrışım yaptırıyorum ki unuttuğunda aklına gelsin diye yapıyorum ne kadar doğru bilemiyorum tabii :)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Hep diyorum,Allah hepinize kolaylik ve sabir versin! Zor gercekten,ben cocuklar yokken bile cuzun calisamyi düsünemiyorum,hersey aksar diye korkumdan fakat cok takdir edilecek bir yapiniz var onuda yazmadan gecemyecegim,Tontolagin siiride pek güzelmis ama,bizde ezber yaptik dün aksam,ne kolay ögreniyor cocuklar sasiriyorum:))

Senden kisaca o cok güzel olan makarna salatasi tarifini istesem,vaktin olursa yaz bana lütfen ,cok tesekkürler...

Ayla dedi ki...

Serpil beyinleri, hafızaları taptazecik de ondan. Bizim gibi kaç yıllık değil :))

Evet gerçekten zor ama işin içine girince Allah sabrını da kolaylığını da veriyor şükürler olsun ki. Bazen her şeyi yarı yolda bırakıp koşup uzaklaşmak istesem de bu duygu çabucak gidiyor aklımdan..

Serpil tarife gelince öhömm öhömm . Aslında matah bir şey değil ama kolay ve lezzetli..

Sizin oralarda var mı bilmiyorum Türkiye'de sebzeli makarna diye geçiyor üç renkli (yeşil,turuncu, beyaz) onu önce haşlıyorum. Soğuyunca içine bezelye , salatalık turşusu(turşular küp küp doğranacak) koyuyorum. Artık sosis yerseniz sosis koyarsın kişiye göre değişir malzeme

Bir kapta yoğurdun içine 2-3 yemek kaşığı mayanoz koyup karıştırıyorum. 3-4 dişte sarımsak. Misafirler gelmeye yakın bu yoğurlu karışımı makarna salatasına boca ediyorum eğer önceden edersen yoğurt makarnanın içinde çekiyor ve kötü görüntü oluyor.

Afiyet olsun :)

deeptone dedi ki...

hehe yerli malı kadınlar günü gibii. bende mutfak başlığında bak iki tane elmalı tatlı var ki yenii :)

Ayla dedi ki...

Deeptone evet yerli malının annelerin gitmesi ve ikramlarla kadınlar gününe döndüğü doğrudur :))

Gördüm tatlıyı aklımda yapacağımda. Senden bir gün önce başka blogda gördüm aklıma düştü sende görünce de yapmak farz oldu

deeptone dedi ki...

ama baksan ya yanda arşivde "yerli malı haftası" adlı öykümü okusan ya. 10 aralık oluyo :)

Ayla dedi ki...

Deep okumuştum o yazıyı ben..Şimdiden bir yorum bıraktım oraya