Perşembe, Eylül 04, 2014

İnsana bi özgürlük verin ama

Nasıl anlatasam, nerden başlasam mmmmmm
İstanbul İstanbul ,İstanbul İstanbul

Dinginlik, biraz dinginlik
Bütün istediğim buydu
Biraz tatil, biraz uyku
Bütün istediğim buydu
İstanbul İstanbul, İstanbul İstanbul


Gerçekten nerden başlasam. Nasıl toparlasam bu postu. Neyse bir başlayalım da

Pazartesi, Salı sabahı çocuğumu doktora götürmek için iki üç saat izin alamadım. Neymiş efendim tam gün izin almalıymışım,ücretimden kesilsinmiş. Eyvallah dedim. Bir de işin bitince gel diye imada bulundu. Blöfünü gördüm ve artıyorum.

Salı sabahı doktora gittik.Gidiş -dönüş 150 km olan bir yere. Çok trafik vardı çok. Eray'ın okuluna ancak 13.00 gibi gidebildik.Öğretmeni ile tanıştık. Sınıfta toplantıya girdik 45 dakika sürdü anlatacakları ve anlatacaklarımız. Sınıfta bir tuhaf oldum. Evlatçığım büyüdü blog. Bak hemen gözlerimin önünden nasıl bir hayal geçti. Okuma yazma öğrenmiş ben onun minicik dizlerine yatmışım ve bana güzel bir ülkede geçen güzel bir masal okuyor. Ay gözlerim ağırlaştı.

Okula kılık-kıyafet standı kurmuşlar. Ayıp ama gerçekten çok ayıp. Fiyatlar çok pahalıydı. Mecbur alacaksın ya bu durumu kullanıyorlar. İki pantolon aldım yetmez sonra takviye yaparım.

-Toprak rengi kanvas ve lacivert pantolon.
-üstüne beyaz-kırmızı ve lacivert-kırmızı şeklinde iki kısa kollu lacoste,
-iki tane lacivert uzun kollu lacoste,
-bir de eşofman takımı.

Öğretmen bir yedek de burada duracak dedi, gel buradan yak

Boyacı ustası, bu arada en büyük Fenerbahçe

Kıyafet denemek istemedi tontalak.Ne kıyametler kopardı, ne uyuzluklar yaptı. Yeni kıyafet giyme antipatisi hala devam etmekte. Ya anlamıyorum. Anneden babadan inatçılıktı ne bilim yaratıcılıktı gibi şeyler gen yoluyla geçerde annenin yeni kıyafet alma pardon alamama huyu nasıl bir çocuğa geçer. Kimse öğrenilmiş davranış demesin bana. Görmedi ki öğrensin.

Hala kendim için alışverişe çıkamadım,dökülüyorum. Önce psikolojik olarak kendimi hazırlamam lazım. Bir de yanıma arkadaş bulursam ne ala. Erol asla seninle çıkmam, aklına düştü ise bu fikir sil dedi.Annem ise beni hiççç bulaştırma dedi. Koynumda ben yılan beslemişim blog.

Neyse, ne diyordum. Tontalak giymemek için her yol mübah dedi ve elinden geleni ardına koymadı. Acaba öğretmeni ne düşündü. İlk izlenimin izlerini siler benim yavrum, sadece tatlı dili yeter.

Sonra kitapları almaya gittik. Aslında devlet kitapları veriyormuş ama yeterli değilmiş o yüzden de yardımcı kaynak verdiler.Çok merak ediyorum dokuz ay içinde o kaynakları bitirebilecekler mi? Kırtasiyeden arabaya taşıyamadım anlayın yani ne kadar abartılı olduğunu.

Matematik kitabı-1 (Her kitabı elime aldığımda şöyle bir görüntü gelsin oyyy benim oğlumun matematik kitabı da mı varmış, oyyy)
Matematik kitabı-2
Hayat bilgisi-1
Hayat bilgisi-2
Zenginleştirilmiş Eğitim bilmem ne( unuttum)
İngilizce kitapları
Masal kitapları
Bilmem kim ile bilmem ne eğitimi
Bilmem kim ile bilmem ne öğreniyor
Şirin çocuklar

Adam halbuki bir gün paran kesilecek demişti kesinlikle yanlış hesapladı.Salı günü çıkmam maaşımın 3/2 sini hüpletti.
Gökdelenlerde cam silme elamanı

Eve girince tontalak başladı ağlamaya. Çünkü televizyon izlememe cezası vardı o akşam. Aman ne ağladı ne ağladı.

İnsana bi özgürlük verin ama
İnsana bi özgürlük verin ama

diye içli içli ağladı. Ben elimde etiket deliye pösteki saydırır gibi boyaları, kalemleri etiketledim. Sonra annecim insanları ceza vererek ikna edemezsiniz başka yol bulmalısınız dedi dalga geçer gibi.Bulamadım, bulamıyorum blog.

Bende istiyorum konuşarak halledeyim her şeyi. Kriz anında oturalım-konuşalım. Bu dediğim büyüklerle bile bazen mümkün olmuyor iken, 6 yaşındaki bir çocukla nasıl mümkün olacak. İstemesen de için elvermese de bazen başvuruyorsun bu yöntemlere.

Annem o paraları dikkatli taşı, üzerine zimmetli

Çarşamba sabahı Trump Towers'ı babasıyla-tontalak açtı. Saat 09.30 ve doğal olarak almıyorlar içeriye ne yapmışlar arka kapıdan girmişler içeriye. Kidzmondo'nun önüne geldiklerinde babası bana telefon açtı. Anlamıyor oğlun açılmasına çok var diyorum kapının önünde bekliyor dedi. Beklesin dedim. Bırak beklesin.Kime ne zararı var .Rahatsızlık mı veriyor diye sordum yoo dedi. O zaman beklesin bırak o heyecanı yaşasın. Beklediğime değsin desin.

10.00 da bir girdiler akşam 18.00 e kadar. Baba resmen beni an be an bilgilendirdi. Yanlarında olmak çok istesem de çocuğumun çok eğleniyor olması bana yetti.

Akşam çok derin uykuya daldı, ohh ben de bu gece çok güzel uyurum derken ne oldu bil.

Tadilat yapılan yer aktı. Başıma ilk defa böyle bir şey geldi. Hem de iki üç yerden aktı. Usta'nın kulakları bol bol çınladı, çınlatırken de hiç pişman olmadım. Sabaha kadar neredeyse ayaktaydım. Çok yağdı çok. Öylece bırakıp yukarıyı işe geldim.Üzülsen de, tepinsen de nasılsa yaşanılacak her şey yaşanılıyor, o yüzden sakinim. Yani şimdilik.

Hilton Otelinin kat sorumlusu önemli kararlara imza atarken

Bu sabah da Eray'a rapor almak için hastaneye geldik. Öğretmen kulak-göz için rapor istedi. Neymiş efendim bazen problem olabiliyormuş. Bir yaşıma daha girdim.

An itibariyle baba-oğul yine gezmelerde

Not: KidzMondo 03/09/2014

4 yorum:

annesiningülü dedi ki...

hadi hayırlısı canım yeni dönem ;)
tontalak bey'den çok güzel anılar çıkacağına eminim :D
yedek kıyafete ne gerek var ki allasenn :D
devlet kitabı harici o kaynak kitapları da bitiriyorlar anacım ben deyim sana, demedi deme :)

Ayla dedi ki...

Bahar'cım tecrübe ile sabit diyorsun yani, bitirsinler o zaman sorun yok:)

Dolaplarında lazım olur diye yedek kıyafet koyacaklarmış.. Normal kıyafet neyse de forma olunca o zaman üçüncü takım giriyor işin içine...

deeptone dedi ki...

ha haaa sen çok eğlencelisin yaa. baksana o fotoları nasıl çektin ya. örneğin ilk foto boyama fotosu alla alla. bi de trafik, ne tarafta oturuyonuz, o kadar trafik ya. bi deee hayırlı olsuuun okul dönemiii :)

Ayla dedi ki...

deeptone fotoları babası çekti ben yanlarında değildim.

Sağolasın hayırlı olur inşallah tüm çocuklar için..Avrupa yakasındayız doktor için Asya kıtasına geçince oldu olanlar:)