Pazartesi, Temmuz 07, 2014

Çamur topu


Bizim oralar yanarken köy püfür püfür idi. Kaçtık doğal olarak köye.Bu gittiğimde koşturmadım bol bol dinlendim. Fotoğraf çektim. Sonra kendimle ilgili ne kadar az fotoğrafım var dedim.Albümlere baktığımda hep tontalak ya da tontalak ile babası. Benim ise bir elin parmaklarını geçmez sayısı.

Erol'u çağırdım öfledi, pöfledi. Adam sevmiyor fotoğraf çekmeyi. Zor bela bir iki poz çekti. Çekti ama hevesimi de kaçırdı. Anladım sonra benim neden o kadar az fotoğrafımın olduğunu :) Erol'a söyleyeceğime çektirmiyor muşum demek ki..

Eray yine çok mutluydu.Babasının küçük kuzeni de iki haftadır orada olduğu için daha da mutlu oldu. Çünkü birlikte çok eğleniyorlar. Bu hafta sonu resmen çamur banyosu yaptılar hatta çamurları top haline getirip çamur topu oynadılar. İlk gördüğümde ayy dedim ama sonra karışmadım. Toprak ve Su. Ne zararı olabilir ki.. Hatta millet çamur banyosu yapabilmek için yığınla para veriyor..

İftar vakti yaklaşınca tontalağın elini yüzünü yıkayalım dedik demesine de banyo etmeden olmayacak ki. Saçlar, yüz, kol, dirsek her yeri berbat. Soktuk banyoya, çocuktan çamur aktı. Ablasıyla içeride çadır yapıp oynarken biz de güzel bir masa hazırladık. Yedik- içtik sonra da çay keyfi yaptık.

Ha bu arada bu fotoğraf çektirme sorununu da çözdüm bu hafta sonu. Erol'a bir daha minnet etmek yok:) Tontalağım benim fotoğrafımı çeker misin dedim. Tanam dedi. Önce ellerini yıkadı. İkinci fotoğrafı tontalağım çekti. Biraz kilolu çekmiş ama olsun:) ben ona öğretirim ince çekmenin püf noktalarını...



2 yorum:

Rüzgar Kumsal Anne dedi ki...

Hah ben de yazının başında tontolaka çektirseniz ya diyecektim ki zaten öyle olmuş.
Ben de fotoğraf çektirmeyi sevmeyenlerdenim. Bir de köy çekti canım:)

Ayla dedi ki...

Ayça bazen tontalakta üfff işim var şu an sonra çekerim diye kapris yapıyor. Bizim evin erkekleri bu konuda bana çok çektiriyor:) İnşallah en yakın zamanda gidebilirsin köye, benim bu yıl tatil olmadığı için idare ediyoruz böyle:)