Pazar, Nisan 21, 2013

Tontalak Gerçekleri Saklıyor...


Hikaye kitabımızın kapağı bizden, hikayesini oluşturmak sizden diye yazmışlar karneye. Dünya kitap günüymüş o yüzden çocuğumuzla birlikte hikaye kitabı oluşturmamız gerekiyormuş. Bu haftaki ödevlerinden biriydi bu. Ha bir de eklemişler 3 veya 4 sayfalık bir hikaye olsun lütfen..

Önce tontalağa sordum birkaç cümlelik bir hikaye oluşturdu.Daha fazlasını yapmasını istemek zaten hayal olurdu.O yüzden önce oturduk birlikte konuyu belirledik.Sorular sordum,cevaplar aldım. Mesela annesi ne demiştir dedim.Hikayede ki vazo ve bardağı Eray belirledi, efektleri de o kattı(poommm, şangırrr). Vazo kırıklarının nereye saklanması gerektiğini o söyledi.Sonuçta benim de büyük katkılarımla ortaya bir hikaye çıkardık.Kayıtlara geçsin diye yazıyorum bakalım beğenecek misiniz?

Tontalak Gerçekleri Saklıyor
 
 
Kırmızı evin küçük ve tek oğlu tontalak annesi yasakladığı halde vazolarla oynuyordu.Kendi de ne olduğunu anlamadan vazo elinden kaydı ve poomm diye bir ses çıkardı.Vazoyu eline aldığında ağzının kırık olduğunu gördü ve çok korktu.Ceza almaktan çekindiği için vazonun kırık parçasını çatıya sakladı.
 
Annesi temizlik yaparken vazonun kırık olduğunu görerek tontalağa seslendi..
 
-Tontalak yanıma gelir misin?
-Annecim oyun oynuyorum sonra gelirim
-Tontalak hemen buraya gel
 
Tontalak koşarak annesinin yanına gitti.
 
-Oğlum bak vazo kırılmış,vazoyu sen mi kırdın.
-Ben kırmadım annecim, biliyorsun ki vazolarla oynamam yasak
-Korktuğun için benden gerçekleri saklamazsın değil mi?
-Hayır annecim
 
Tontalağın annesi hanımiğnesi bazı şeyleri zamana bırakarak üstelememeye karar verdi.
 
Birkaç gün sonra hava çok rüzgarlıydı.Hanımiğnesi temiz hava girsin diye pencereyi açık bırakmıştı. Tontalak o sırada salonda tamircilik oyununu oynuyordu.Birden şangır diye bir ses duyuldu.Tontalak başını çevirdiğinde rüzgardan bardağın yere düştüğünü gördü.Hanımiğnesi de sesi duyunca koşarak geldi.

-Tontalak ne yaptın sen diye bağırdı
-Ben kırmadım annecim bardağı rüzgar devirdi
-Hayır sana inanmıyorum vazoyu da kırmadığını söyledin halbuki seni kırarken gördüm.Kaç gündür bana gerçekleri söylemeni bekliyorum ama söylemedin.Artık sana güvenmiyorum.

Tontalak haykırarak bana güvenmelisin dedi

-İnan bana bardağı ben kırmadım.Tamam itiraf ediyorum vazoyu yanlışlıkla ben kırdım.Ceza almaktan korktuğum için yalan söyledim.Ama inan annecim bardağı ben kırmadım dedi.

Hanımiğnesi tontalağa sarılarak

-İnsanlar hata yapabilir oğlum önemli olan insanın yaptığı hatanın sorumluluğunu almasıdır.Hem bak gördün mü yalan söylediğinde ne oldu.Yalan söylediğinde insanların güvenini kaybedebilirsin.
-Söz veriyorum annecim bir daha asla yalan söylemeyeceğim ve tekrar güvenini kazanacağım
-Tamam tontalağım ikinci bir şansı herkes hakeder.Lütfen bu sefer şansını iyi kullan..Ha bu arada bir hafta süt dilimi yemek yasak
-Cezamı çekmeye razıyım annecim ve ikinci şansımı iyi kullanacağım

dedi. Anne-oğul sarıldı ve bir sorunun daha konuşarak üstesinden geldiler..



Not:Anne kişisi hikayede mesaj vermeden de duramaz.Bu arada bu tontalak serisi daha çok devam eder:) Hikaye de tontalak ismini kullandığımda Eray bey neden benim ismimi kullanıyorsun ki dedi:)Yani tontalağı o kadar benimsemiş.

Not2: Hikayeyi okuyan ablam telefonla arıyor..Kızım vazo kırıklarını saklamak için daha iyi bir yer bulamadınız mı? biz öyle mi saklardık:) Ne yapayım tontalak böyle istedi:) Ablacım küçük bir çocuğun hayal gücüne hele de bu konuda hiç müdahele edemem..

 


2 yorum:

nil dedi ki...

madem eğitim kaygısı var, anane de girseydi hikayeye söyleseydi annen ve teyzen şuraya saklardı diye :))) teyzeye ve sana güldüm :)

Hikaye çok güzel, poom sesi de ayrı anlamlı ...

Tontalaksın tabi hepimizin Tontalağı...

Sibelbek dedi ki...

tontalak hikayelerine mutlu son yakışır ;)