Perşembe, Nisan 04, 2013

Ben hep söylerim


Akşam yemeğini maaile fazla kaçırdık.Hadi yürüyüşe çıkalım dedik.Çok güzel bir hava vardı dışarıda.Tontalak daha çıkar çıkmaz havayı içine çekerek ohhh iyi geldi, hava çok güzelmiş demez mi? Gülüştük.Hiç şikayet etmeden epeyce yürüdü.Hepimize iyi geldi..Hep söylerim blog işte huzur bu kısacık anlarda..

Hadi yorulduk bir yerlerde kahve içelim dedik..Kendimize kahve,tontalağa tatlı ısmarladık..Hep söylerim blog mutluluk bir kahve fincanında...

Oturduk cam kenarı bir masaya..Masada Fenerbahçe dergisi varmış ya tontalak başladı en büyük Fınarbahçe diye slogan atmaya..Ağzımız tabii kulaklarımızda..Ana tarafından da baba tarafından da tontalak Fenerbahçeli yani biz öyle biliyoruz blog.Başladık futbol hakkında konuşmaya..Babası sordu laf olsun diye 'hangi takımlısın sen'.Galatasaray demez mi? Şaşırdık..Babası başladı mahsuscuktan baskı yapmaya.. Hayır dedi blog ben Galatasaraylıyım o herkesi yener..O kadar da kendinden emin.He o yüzden dün üç tane yediniz di mi dedi.Tontalak ısrar etti o herkesi yener demelere..İki çocuk başladı mı tartışmaya. Kimden öğreniyorsun oğlum bunları dedi büyük çocuk.Küçük çocuk demez mi Beyza'dan.Biliyor musun Beyza Galatasaraylı..İşin rengini işte o zaman anladık.Ağzımdan kaçmış gibi yaptım bir kız yüzünden bizi sattın öyle mi dedim.Kesin bir dille evet dedi. Gülümsedim.Evet gülümsedim hiç şaşırma en azından dürüsttü,kıvırmadı.Hep söylerim blog bir aileyi birbirine bağlayan en önemli şeydir dürüstlük..

Geri dönüş yolunda tontalak yürümek iyi geldi,kızgınlığım geçti dedi..Aaa kızgınmıydın sen dedim. Hayır değildim ama yürümek iyi geldi dedi.Galiba stres attık demek istedi.Hep söylerim blog kendini iyi hissetmenin en iyi yoludur küçücük bir çocuğun cümleleri,kirlenmemiş düşünceleri..

Dün isyanlardaydı tontalak o yüzden bu akşam uyumaya babasıyla gitti.Babası dün geç geldi ya eve sabah beni hizaya çekti.Babama söyle eve gelmeyince benim canım çok sıkılıyor.Hep babama arabaları tamir ettiriyorlar(otomotiv sektörü ya babasının araba tamir ettiğini zannediyor) babam çok güçlü ya ama artık tamir etmeyi öğrensinler tamam mı eve geç gelmesin dedi.İçim buruldu.Bir akşam bile görmeyeye tahammülü yok babasını..Hep söylerim blog işte ailemizin varlığı,sağlığı en büyük şükür nedenimiz..

Bu aralar tontalak annecim toplantın yok,işe gitmeyeceksin di mi diye sormaya başladı.İşe gitmiyorum Eray işten çıktım ya evdeyim dedim.Hiç işe girmeyeceksin tamam mı diye söz almaya çalıştı.Sana daha öncede söyledim bir süre için çalışmıyorum zamanı gelince tekrar gireceğim ama bunu sonra konuşuyoruz şimdi bir süre daha evdeyim dedim.Bana dedi ki anne 'gızlar çalışmaz erkekler çalışır' Kendi ellerimle maço yaratmışım diye tam dövünmeye başlayacakken tontalak devam etti.Annecim biliyor musun anneler çalışırsa çocukları annelerini özler,ağlar o yüzden anneler çalışmaz..Yani gız=anne..Hep söylerim blog hemen bir yargıya varmadan önce karşısındakinin ne dediğini dinlemek sonrada anlamak gerekir..

Bana müsade blog benim bey bu akşam buyurdu.İşlerini hallet Fenerbahçe maçını birlikte izleyeceğiz dedi.Maç başladı bile.Tahmin et bakalım ben diyeceğim.Hep söylerim blog bir ilişkinin selameti için en uygun anahtar birbirinin zevkine saygı duyup zaman geçirmektir..


8 yorum:

Sibelbek dedi ki...

Ben hep söylerim "Ayla yazınca blog daha bir güzelleşiyor" diye... yaz sen... yaz...

Ayla dedi ki...

Sibel'cim ben hep söylerim tanıdığım güzel insanlardansın diye...Saolasın valla bu yorumlar bir süre idare eder beni yazarım

nohut oda dedi ki...

:)) iyi ki var gerçekten:) bu arada yenı bannerın ne guzel olmus

nohut oda dedi ki...

iyi ki var gerçekten bu blog:)
bu arada yenı bannerın ne guzel olmuş

Ayla dedi ki...

Saolasın Gülcan..Ahretliğim saolsun o yaptı yoksa ben hiç anlamam bu işlerden o el atmasaydı düz sayfaya yazar gibi kesin yıllarca yazmaya devam ederdim:)

Nil dedi ki...

Hep söylerim ve söyleyeceğim, güzel yazıyorsun be Ayla.
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın gız Anne :Dotur oturduğun yerde :D
Bence geçicidir GS durumu.

Cebimdeki renkler dedi ki...

Özlemişim okumayı Ayla'cım. Eray'ın maceralarını da. Kıyamam özlermiş annesini... Aşkı yuzunden de takım bile degistirirmis. Ama sizi de kırmıyor bak ;))

ayak izleri-sevgi dedi ki...

hep kal sen burda aylacım.. bak herkes aynı fikirde.. uzaklaşma lütfen.. tontalığıma da sevgilerimi ilet.. en büyük galatasaray o herkesi yener :)
not: bu akşam ki maçtan haberi olmasın lütfen.. muhtemelen yenilicez çünkü :)
sevgiler..