Pazartesi, Temmuz 16, 2012

Buz Devri 4-Kıtalar Ayrılıyor


Geçen hafta televizyon seyreden küçük bey Buz Devri 4 görünce beni sinemaya götür annecim dedi. O hafta program çok dolu olduğu için cumartesi iş çıkışı gidebildik. Mısırlarımızı aldık girdik içeriye ben yanlış filme mi girdim diye sağa-sola bir baktım saat 19,00 matinesi olduğu içindi galiba sadece iki üç çocuk vardı diğerleri hepsi büyüktü.Ben tabi biraz gerginim ya çok ses yaparda çevreyi rahatsız ederse diye..

Fragmanlar dönerken hadi arabalar başlasın dedi ben de arabalar filmi değil Eray’cım bu başka bir film dediğim zaman bir çığlık koptu 'banane ben arabaları seyredeceğim' dedi.Dur bakalım biraz seyredelim arabalar gelecek mi diye sakinleştirdim ama bir yandan da böyle bir şey başıma geleceğini düşünmediğimden B planım olmadığı için müteessirdim.Allah’ım ben ne yapacağım dedim durdum kesinlikle Erol’un dilinden kurtulamayacaktım o çeneyi gece boyu çekmek zorundaydım.(Ayla durmaz demişti çünkü)

Film hızlı başladı,Eray’ın dikkatini çekti.Komik sahnelerde öyle bir kahkaha attı ki yahu bu çocuğun anası nerede der gibi sağa-sola bakışlar fırlattım.Ohh kimse Eray’la ilgilenmiyordu,herkes filme konsantre olmuştu neyse ki.Eray’cım şiştttt biraz sessiz güler misin insanlar rahatsız olabilir dediğimde 'ama çok komik annecim'dedi.İlk 10-15 dakika Eray’dan huzursuzluğa dair bir atak beklediğim için gergindim ama çocuğum ayakkabılarını çıkarmış, ayaklarını yukarıya toplamış ağa pozisyonunda mısırı yiyerek çok güzel film seyredince ben de kendimi filmin kollarına bıraktım.


Şahsen Buz devrini daha önce seyretmediğime çok pişman oldum.O kadar sevdim ki. Sevgi, dostluk, ergen sorunları çok güzel anlatıyor.Seslendirme harikaydı.Bizler için kült olan espriler havada kalmayacak şekilde sahnelere yerleştirilmişti.Nereye karpuz kesecektik, enişte oturmaya mı geldik. Ergen şeftaliye ise bayıldım,babasıyla tartıştığı bölümde bende bir ebeveyn olmamdan mı kaynaklı bilmem ayyy demeden kendimi alamadım.

Ara olunca tamam konsantresi bozuldu asla seyretmez dedim lakin son 10 dakikaya gelene kadar bir sorun çıkarmadı.Sonuçta filmi bitirebildik,çok eğlendik..Herkese kesinlikle tavsiye ederim.

Filmden çıkınca uyuduğu için ertesi güne kaldı filme dair kritiğimiz.Benim Eray’a ait hayallerimden biridir bu Bir filme,tiyatroya, müzikale gittiğimizde çıkışta kol kola girip seyrettiğimiz şeye dair kritik yapmak, düşüncelerimizi paylaşmak.Daha küçük olduğu için ben yönlendirdim.Filmde neler vardı Eray babanda merak ediyor dedim mesela.

Çocuğumun aklında kalan sahnelerden birkaç kesitler..Gız babasıyla kavga etti, dağlar(buzulllar aslında) yıkıldı.Maymun mamutu bağladı.Annesini babası kurtaramadı gızı kurtardı yani çocuğun aklında kalan hep action sahneleri .Ahh bu erkeklerin hepsi mi aynı.Sonra anneannesine anlattı filmi lakin anlatmaya başlaması çok komikti,çok güldüm

Bir mamut vardı annanecim..Mamutun gızı vardı o da mamuttu..Mamutun garısı vardı o da mamuttu:) Ahh bu mamutlar hepsi mi aynı.

Sonuç olarak Eray’cım sence film nasıldı dedim son olarak. Dedi ki;

Film çok düzeldi annecim ama çok türültürüydü(gürültü).Yorumda son nokta işte ben buna derim...

Bir dahaki film kritiğimize kadar efendim kendinize iyi bakın

Buz Devri 4-Kıtalar Ayrılıyor: 14/07/2012 19,00
Cevahir Sinema Salonu

İlk sinema  http://hanimignesi.blogspot.com/2011/08/oglum-seni-annen-nerede-dogurdu-ilk.html

12 yorum:

Nil dedi ki...

Haha, demek gızı da mamuttu, karısı da mamuttu :D bu kritik beni koparttı.

Aylam benim kız ikna olmuyor buz devrine. ben ondan daha hevesliyim ne yalan söyleyeyim.

Buz Devri 3 e tv de denk gelmiştim bir ara. şahsen komik buldum ne yalan söyleyeyim. ve dediğin gibi seslendirmeler süper.
bakalım ne zaman ikna olacak benim cadı :D

Ayla dedi ki...

Nilhan o kritiğe hala gülüyorum.'Bir mamut vardı annanecim..Mamutun gızı vardı o da mamuttu..Mamutun garısı vardı o da mamuttu'

O zaman Nİlhan'cım başka bir filmi bekleyeceksiniz istemeden götürünce ağzından burnundan getirebilir zira,yani Eray öyle yapar bu durumlarda. Kendim için Nilhan Buzlar Devri 1- 2-3 alcam belki Eray'da seyreder evde,çünkü çok sevdim:)

Esra dedi ki...

Aylam gerginim bu sabah biraz biliyorsun ama yine yüzümü güldürdü Eray'ım ALlah razı olsun :)

Çok sevindim filmi sonuna dek izleyebilmenize ve Eray'ın da sevmesine ama filmin ses kısılabilseydi değil mi keşke :P Hayal edince ayaklarını toplayıp oturuşunu, bir yandan msırı yerken filmi izleyişini, pek şahane bir tablo geldi gözümün önüne :)

Ben de izlemek istiyorum, ben deeee :(

abide berkman dedi ki...

Mamutlara çok güldüm :)) Aferin eray'a aradan sonra bile sıkılmadan seyrettiğine göre gerçekten ilgisini çekmiş demek.Betüş genelde ilk yarı çok istekli seyreder ikinci yarı etrafla ilgilenir.Ayla'cım sen tekrardan çalışmaya mı başladın ?

Ayla dedi ki...

Esra'cım insanın oğluyla böyle şeyleri yaşaması inan çok güzel eminim canbo biraz daha büyüyünce yaşayacaksın o günleri inşallah:))

Ayy birde başını koltuğun koluna koydu ama rahat edemedi kaldırdı başını yayıla yayıla seyretti o kadar ehl-i keyiftir bu çocuk aynı babası:))

Ayla dedi ki...

Abide Eray'da öyleydi en fazla ilk yarı..Son 10 dakika mızıldandı ama hatta ayakklarını ön koltuğa uzatıp köprü olacam ben bile dedi:)Neyse ki bitirebildik filmi:))

Abidecim istifa ettim ama bir süre daha çalışmam lazımdı o yüzden aynı işteyim 15 günüm kaldı:)

Cebimdeki renkler dedi ki...

Hadi bakalım ilk filminiz hayırlı olsun. Çok güzel bir film seçmişsiniz bu arada ben de sabırsızlanıyorum izlemek için :)

Ayla dedi ki...

Ülker'cim bu ilk filmi değil,ilk filmi için link koydum sadece.Bu benimle ikinci filmi daha öncede okulla gitmişti.Çocuk bildiğim sosyal okul sayesinde inan ben onun yanında asosyal kalıyorum:))Filmi çok sevdim bende bu zamana kadar nasıl seyretmemişim hayıflandım...

Sibelbek dedi ki...

çok tatlı bu çok... bayılıyorum oğluna!

Ayla dedi ki...

Sibel ablası yorum nasıl ama:)teşekkürler bu arada:)

Didem Yazici dedi ki...

Cok tatli Eray'cik :) Ne guzel anlatmis aklinda kalanlari.
bazi filmlerin ortasinda cikmisligimiz vardir kuzumla.
Buz Devri'nin ilk 3'unu izlemistik, 4.sune gitmeye firsat bulamadik henuz...

Ayla dedi ki...

Didem bir Arabalarda çıkmak zorunda kaldık ve o da ilkti.Ayağa kalkıp izlemek istiyor,millete laf atıyor o yüzden kaptığım gibi çıkardım dışarıya:))Şöyle gergin olmadan ne zaman izleyeceğim bir film galiba biraz daha zamanı var:))