Cuma, Mart 02, 2012

Bas bas paraları okula


Geçen hafta aramıştı öğretmeni,haftaya 15 er dakikalar halinde velilerle bireysel toplantı yapacağım size pazartesi 12,30 uygun mu demişti.Erol’a dedim ki bak görürsün parayla ilgili bir mevzu olacak. Gittik kısa bir sunum hazırlamış kendileri.İşte şu zamana kadar şunları yaptık,yıl sonuna kadar şunları yapmayı hedefliyoruz gibi birkaç konuya değindi.Tabii bu sunumu yaparken Eray’ın durumundan da bahsetti. Aklımda kalanlar

Kavramları,şekilleri biliyor
Sayıları tanıyor ve sayıyor
Arkadaşları ile iyi geçiniyor
Yemeğini bazen kendi yemek istemiyor

Bu yıl sonuna kadar 5’e kadar yazmayı öğrenmeyi bitireceğiz şimdi 3 teyiz dedi.Ama Eray yazmıyor diye de ekledi.1’i yazarken gördüm ama 2 yi hiç görmedim diye devam etti.

Eskiden olsa öğretmenin karşısında sağ elimi sağ yanağıma koyar, kaşlarımı çatar,koca kafamı da sağ-sola sekronize bir halde sallar vah vahhh napcaz hocam çocuğum 2’yi yazmıyor diye ağıtlar yakardım. Öğreniyorsun zamanla bazı şeyleri öğreniyorsun.

Aynı yaşta olsa bile her çocuğun farklı gelişim özellikleri olduğunu ya da bu yaşta olsa bile tercih haklarının bulundukları gibi bir dolu şey öğreniyorsun. Kendi yanlışını zamanla görüyorsun.

Öğretmen yazma konusunda sıkıntımız var 2’yi yazmıyor dediğinde güldüm.Yazarken de göremezsiniz dedim. Neden dedi.Çünkü Eray 2’yi maalesef beğenmiyor o daha çok yehi(7) ve kokuz(9) yazmayı seviyor dediğimde kadın tuhaf tuhaf baktı bana.

Zorla mı yahu oğlum 2’yi beğenmiyor işte:)

Şaka bir yana bazen Erol’a soruyorum ya ilkokula geldiğinde banane ben matematiği seviyorum, hayat bilgisi dersini sevmiyorum derse girmeyeceğim derse ne yaparız diye.Gülüşüyoruz vakti geldiğinde nasılsa (inşallah tabi)bolca düşüneceğiz diyip konuyu kapıyoruz.

Efendim nerede kaldık 2’i yazmayı tontalak bey tercih etmiyor dedikten sonra ezberi iyi değilmiş Eray’ın.Bu konuda ben de gözlemlemiştim.Mesela bir şarkı sözünü kısa sürede ezberine alamıyor. Her çocuğun ezberi kuvvetli olacak diye bir kaide yok zaten babasına göre ezbere de gerek yok, önemli olan mantığını kavramasıymış.Tabii bu konu bence tartışılır.Evet ezberi kuvvetli değil ama akşam bana

-Annecim kırt*(kürt) ne demek diye sorabiliyor tontalak.

Sunum bitince bence asıl konuya geldik.Erken kayıt yaparsanız şu kadar indirim olacak denildi ve bir kağıt tutuşturuldu elimize.Eski fiyat ile yeni fiyat arasında %25 fark var yani okula %25 zam gelmiş. Kağıdı görünce gözlerimi kocaman açtım çüş kelimesi dilimin ucuna geldi de Allahtan kendimi kontrol etmesini bilen biriyim o kelimeyi geldiği yere geri yolladım.Erol çok zamlanmış diyebildi sadece.Ben gözlerimi kısıp belli belirsiz sinir bozucu bir gülümseme ekledim yüzüme.Yahu ben %25 zam almadım ki bu da herkesçe biline.

Sonracığıma çocuklar için albüm yapacaklarmış yok be kaset çıkarmıyorlar tabiki hem küçücük çocukların ben çalışmasına karşıyım. Fotoğraf albümü yapacaklarmış fotoğrafçıyla anlaşmışlar, zorunlu değilmişiz ama. O da şu kadar dedi,ohh dedik tabii.Sonra öğretmene teşekkür edip çıktık tabii dilimde bir melodi ile beraber

Bas bas paraları OKULA
Bir daha mı gelicez dünyaya

Hayatını yaşa şükret mevlaya
Hiç götüren var mı öbür dünyaya
Haydi kredi kartlarını kaldır havaya Erol’um

Bas bas paraları OKULA
Bir daha mı gelicez şu ÇARKIFELEK DÜNYAYA

(aaaa oyunbozanlık yapmak yok elleri göremedim)

*Eray legolarla oynuyordu yani biz öyle zannediyorduk babaanne ile akşam sohbet ederken cümle içinde Kürt kelimesi geçti ,Eray’da bunu tabiki hava da yakaladı.

Erayların sınıfına bir kız gelmiş geçen hafta yani Eray öyle dedi bize, adı da Belge su imiş.Oğlum sakın Bengü su olmasın dedim.Hayır annecim belge su dedi.Düşün düşün bulamadım öğretmene sordum yeni biri geldi mi sınıfa diye evet dedi, adı da Bilge su imiş.Sadece bir 'İ' harfinin bana yaptırdığı beyin fırtısına bakkk:)

Fotoğraf  okul başladığı ilk haftadan oğlumda sırtını döndü artık kusuruna bakmayın

28 yorum:

annesiningülü dedi ki...

fotoğraflardan yırttınız desene. ben hayır diyememiştim :*) ciddi güzel bir para alıyorlar dimi.
birse sene sonu yaklaşınca gösteri paraları dökülecek ortaya...:)

pınar dedi ki...

İyi alıştınız sırtınızı dönmeye.
Nil gibi diyeceğim:)
Erayın sırtı da,(totosu)
çok güzelmiş.
Valla bak dalga geçmiyorum,çok güldüm okurken ,Nil öldürüyor beni:))

Valla ister devlet,ister özel olsun parasız eğitim diye birşey yok.Ama yüzde 25 te çok olmuş sahiden.

Okula o kadar albüm hazırladım tek kuruş para almadım.:))

Ayla dedi ki...

Bahar insan hayır diyemiyor ki zorunlu değil dediler ama bizzz evet bizde alalım dedik:)))Çok ciddi ya şaşırıyorum aldıkları paraya.Sene sonunu şimdiden düşünmeyeyim o zaman yoksa bu şarkı dilimden hiç düşmez

Emine dedi ki...

ülke ekonomisine katkıda bulunulacak her daim :)
hiç bitmeyecek bir durum bu eğitim süresince, moralini bozmak istemem ama..

Ayla dedi ki...

Domatessuyu ablası güzel dimi oğluşumum her biri yeri güzel:))(kuzguna yavrusu misali)Evet Nil yazdıklarıyla,yorumlarıyla beni de çok güldürüyor Allah razı olsun ondan..

Yok yok parayı biz vereceğiz fotoğrafçı sadece verdiğimiz fotoğrafları basacak o kadar:))Aman benim oğlum fotoğraf albümününden geri kalmasın dedik:))Çok bencede çokkk haddinden fazla çokkk

Ayla dedi ki...

Emine malesef öyle:( Şimdi mır mırr konuşuyorum ama sonra çok alışacağım o kadar alışacağım ki bu durum normal bile gelmeye başlayacak galiba.

pınar dedi ki...

sınıfımızın fotoğrafçısı benimde.:))
BEN ALBÜM BASMIYORUM,FLASH,MAİL GİBİ ORTAMLARDAN VELİLERE ULAŞTIRIYORUM:))

Ayla dedi ki...

Bir anlık algımda ki kusur için affedeniz efendim yanlış anlamışım.O zaman ne diyelim Allah herkese senin gibi bir fotoğrafçı nasip etsin:))

ayak izleri-sevgi dedi ki...

%25 mi.. ee adamlar ülke enflasyonuna göre haraket ediyorlar.. bizim maaşlarda osman hocanın dediği gibi dansoz enflasyonuna göre hesaplanıyor aylacım...

gülay dedi ki...

Aylaa bizde temizinden bastık paraları fotoğraflara:)Dur bakalım daha yıl sonu gösterisi kostümleri,biletleri,gezi paraları geride :)
Bende de Taliş'le ilgili böyle bir derviş sabrı gelişti.Öğretmenlerin iyi dediğine sevinmiyorum,kötü dediğine yerinmiyorum.Sadece şükrediyorum.Ama iş ciddiye binince aynı sabrı gösterebilecek miyiz bilemiyorum:)

Sibelbek dedi ki...

kimse çalışanın zam oranına bakmıyor zaten, kendi standardını uyguluyor. karı koca zam oranınız %25i buluyordur zaten canım, onlara ne yani senin bireysel zammından!!!

Ayla dedi ki...

Sevgi aynen öyle dansöz enflasyonu tuttum ben bu lafı:))Çok sinir bozucu bir durum da diyorum Erol'a konuşacağız konuşacağız konuşacağız sonrada alışacak mıyız?

Ayla dedi ki...

Gülayy o deme öyle oturtuğum yerde kalp krizi geçirteceksin bana:))Henüz onları konuşmadık ama biliyorum ki onlarda diğer toplantıya...

İşte onu bende bilmiyorum Gülay şimdilik küçük diye takmıyorum lakin yine gözlemliyorum onları dedikleri gibi Eray izin verdiği ölçüde rehberlik etmeye çalışıyorum.Ben velilik konusunda başladığım noktaya bakıyorum epey yol almışım böyle dediklerinde var ya acayip takardım...

Ayla dedi ki...

Sibel birşey diyeyim mi sana karı koca o kadar bile değil düşün yani yakın ama o kadar değil.Herkes artık tutturabildiği ölçüde yapıyorlar işte

abide dedi ki...

%25 mi neyapıyor bunlar yaaa çocuklara altın tabaklarda mı yemek veriyorlar ?? Ama insan evladı için veriyor,onlarda bu durumumuzu çok iyi kullanıyorlar.Bu aralar çok sinirliyim kreşlere karşı :)

Tarkanın Annesi dedi ki...

Aaaa sizde ana oğul hep sırtınız bize dönük olmaz ki:))) Vallaha bu okulların yaptığı para çekme zulmunü kim yapıyordur bilmiyorum. Artık iyice vur ha vura çevirdiler durumu habire zam habire masraf parası şu parası bu parası Allah bize güç versin vallaha sırf onlara çalışıyor millet zaten.

elif-kayra dedi ki...

çok beğendim şarkını :))

Ayla dedi ki...

Abide biz bu zammı şöyle dşündük.Okulun bu şubesi yeni açıldı yeni derken2-3 senelik o yüzden diğer şubelerden daha ucuzdu şimdi çevre edindiler ve fiyatları diğer şubelerin fiyatları seviyesine yukarı çekiyorlar yani ayağımız alışan bizlere olan oldu:))aynı tepki bende de mevcut vallahi zor tutuyorum kendimi yazmamamk için:))

Ayla dedi ki...

Tarkanın annesi değişiklik olsun diye döndük sırtımızı şimdi annem olsaydı şöyler derdi yüzünden ne hayır gördüm ki....... :)))

Öyle sadece okul parası ile bitmiyor salı şu yapılacak gönder, çarşamba şuraya gidilecek gönder,gösteri parası,albüm parası,servis parası inan ben hala çok şaşkınım.

Ayla dedi ki...

Elif artık bu şarkının yeni versiyonu bu en çok' Haydi kredi kartlarını kaldır havaya Erol’um'kısmında çoşuyorum:))

nil dedi ki...

Arkamdan mı konuşuldu ne, kulaklarım anca hissettim geldim,sırtın güzel diyorum gülüyorsun yahu:)) Komik değil ki ,gerçek bu:)

elleri kaldırdım, elimle ohaaaa, yuuuh işareti de yaptım, bizimkiler 8 Mart kadınlar gününde yemek düzenliyorlar şu ana kadar ne güzel yahu diyordum şimdi ise sonrası bir süprizle karşılaşmayız umarım inşallah diyorum:)

aslında 7 sinde yapacaklardı şiddetle karşı çıktım Kuzey gelmezse gelmem onunla buluşma günüm dedim. Tamam dediler beni mi kıracaklar ,önemliyim okul için ben !!!(yalan, sayemde hürremi hatırladılar ondan gün değişti tam gününde kutlayacağız:P )

Ayla dedi ki...

Nil o yorumuna gülmedim genelde tüm yorumlarına tebessüm ediyorum ne diyeyim esprili bir kadınsın,insanın yüzünde tebessüm bırakıyorsun ayrıca teşekkür ederim

Sizin okul gerçekten ilginç kahvaltıda karne veriyorlar 8 mart da yemek düzenliyorlar(hoş bir düşücne aslında)yine de bencede korkmalısın:)Viprüzzzz yapabilirler size.

Kuzey haaa ben dizilere bu sene ara verdim galiba diğer senelerdee öyle olacak...

nil dedi ki...

Aylacığım teşekkür ederim:)

Berk de Bengisu'ya, "Bangusu" diyordu:))) Kızcağız büyük Berk'ten, Nil teyze söyle ona benim adım Bengisu diyordu:)))

Offf yaa, sene ortasında haber vermesinler, erken ödetmesinler zamanı gelince verelim, fazla verelim şu an 1 kuruş dahi veremem, daha biz zam görmedik. Resmen elimizdesiniz buyrunuz tavrı bu :(

Ayla dedi ki...

Yok yok Nil bizimkilerin ödeme şekli yıllık yani eylül-haziran dönemi için toptan veriyorsun kredi kartına 12 ye kadar bölüyorlar yani bu yıl için değil bu yıl artık bitti,kredi kartından çekildi ay ay ödüyoruz.Seneye için erken rezervasyon şansı veriyorlar yani şimdiden seneyi garanti etmek istiyorlar

:)belge suyu ben çözemedim düşün öüretmene sormak zorunda kaldım.Bangusu var ya 10 numara:))

İkiz Annesi dedi ki...

Şarkının sözlerine bayıldım.
Ne yazık ki öyle canım bizim ne kadar zam aldığımız onları ilgilendirmiyor ki bizlerden ne alacakları konusu kafalarını kurcalıyor sürekli:(

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Ayla dusun yani 1 tanecik cocugun var ya 2, ya ikiz olsaydi? ayni anda hersey double:)
bazen Turkiyede yasamiyor olusuma seviniyorum. bunu bilhassa egitim sistemimiz icin dusunuyorum...

Ayla dedi ki...

Aylin ne yapayım şarkıyla işi şakaya vuruyorum diğer yıl yeni bir okul arama vaktı gelmiş demek ki...Şaka gibi fiyatlar....

Ayla dedi ki...

Seyhan evet yaşadığınız yerin öyle bir avantajı var herhalde ikitane çocuğum olsaydı- ki iki tane olmamasının en büyük neden eğitim masraflarını düşünmem-çok çalışmamız lazım çok repliği ağzımdan hiç ama hiç düşmezdi:))