Pazartesi, Şubat 13, 2012

Keşanlı Ali Destanı

Yazan : Haldun Taner
Yöneten : Ahmet Mümtaz Taylan
Müzik : Yalçın Tura
Dekor - Kostüm : Barış Dinçel
Koreografi : Cihan Yöntem
Kostüm : Başak Özdoğan
 
Oynayanlar:Yavuz Bingöl,Kerem Alışık,Songül Öden,Mustafa Üstündağ,Tuba Ünsal,Kayhan Yıldızoğlu,Şinasi Yurtsever,Serda Kondeler Aktuna, Teoman Gelmez,Ayhan Anıl,Fuat Onan,Utku Demirkaya,Hüseyin İlker,Nurullah Kalkan,Batuhan Pamukçu,Burcu Görek,Derya Kahraman,Ece Duran, Gizem Ertürk, Nihan Ekitöz,Sinem Erten,Sevda Can,Senay Aksoy,Merve Akdoğan,Selin Altıntaş, Didem Polat,Ahmet Irmak,Emir Ünver,Ömer Yiğitoğlu,Selçuk Yerlikaya,Ünal Hakverdi, Zafer Altun,Pelinsu Polat
 
Oyun Sineklidağ’da geçiyor.Zilha ve Keşanli Ali birbirine aşıktır bir gün Keşanlı Ali Zilha’nın dayısını öldürme iftirası ile hapse atalır.Ali hapishane günlerinde ünlü bir kabadayına dönüşerek Sineklidağ’da halkın gönlünde taht kurar.Halk afla serbest bırakılan Keşanlı Ali’nin kendilerini kurtaracağını umut eder fakat Ali diğerlerini gibi haraç almayı sürdürecektir.Bu arada Zilha ve Keşanlı Ali arasındaki husumet devam eder,Zilha Keşanlı Ali'yi affetmemektedir.

Müzikal’in konusu kısaca böyle.Bu oyuna çok büyük bir beklenti ile gittim kadroyu görünce. Gel gör ki ilk perde de resmen hayal kırıklığına uğradım.Ses düzeninde inanılmaz bir aksaklık vardı sürekli garip garip sesler çıktı mikrofonlardan.

Keşanlı Ali rolünde ki Yavuz Bingöl’ün oyunculuğu o kadar zayıftı ki. Repliklerinde sürekli tekledi, çoğu zaman ne dediğini anlamadım,lafları yuvarladı.Duruşu ,hareketleri, mimikleri bir kabadayıdan çok uzaktı.İzmarit rolündeki Mustafa Üstündağ’ın enerjisi çok yüksekti.Zilha rolündeki Songül Öden ise perfonmansı çok iyiydi, oyunu ile Yavuz Bingöl’ün açıklarını kapadı.Bu oyunda beni en çok şaşırtan Madam Olga rolündeki Tuba Ünsal idi. Harika oynadı.Sarhoş Rasih,manyak Cafer ve profesör rolündeki Kerem Alışık kesinlikle Keşanlı Aliyi o oynamalıydı.Oyun boyunca bunu tekrarladım durdum.

2.perde de ses aksaklıkları giderilmişti daha çok Zilha karakteri oyundaydı 2.perde kısaca süperdi, epey güldüm.Müzikler de eğlendim.Keşanlı Ali'yi başka bir oyuncu oynamalıydı diye düşünsem de böyle bir oyunu izleme fırsatı bulduğum için yine de memnunum. Müzikalden bir kuple:)

Morgol gömlek giyerdi
gümüş köstek takardı
hafif şehla bakardı
yaktı mı kalpten yakardı...
döşte bıçak yarası
yüzde halep çıbanı
kurşun yemiş ayağı
belli belirsiz aksardı

Keşanlı Ali Destanı 15,00 -12/02/2012 Tim Maslak Show Center

6 yorum:

Nil dedi ki...

Ben dizisini de izlemiyorum ama izleyenler tiyatro tadında olduğunu söyleyip duruyor.
Songül Öden'in oyunculuğu baya bir ilerledi. Açıkçası Gümüş dizisinde hiç hazzetmezdim kendisinden.
Özlemişim seni be Aylam. Tontalağım nasıl? bakalım arayı kapatabilecek miyim?

Ayla dedi ki...

Diziyi bende izledim Neşat işler'in oyunculuğunu beğenirim eminim güzel oynuyordur.Gümüşü seyretmedim oradaki oyunculuğu bilemiyorum bana göre tiyatro da iyi,izlemek onu güzeldi.

Bende seni özledim Nilhan.Tontalak iyi Allah'a şükür bu aralar çok bilmişlik yapıyor bizlere biz görsen neler yaptığını.İnşallah kapatırsın arayı.Keyfin geldiğinde yaz bakalım sizler bu süre zarfında neler yaptınız merak ettim sizi.

annesiningülü dedi ki...

utanıyorum sen tiyatro paylaştıkça :(
gitmeliyim gitmeli eşle ;)

Ayla dedi ki...

Bahar biz çözümü şöyle bulduk fırsat yaratmak için özel günlerde birbirimize hediye ediyoruz:))Kim olursa olsun kendimize iliştiriyoruz.Erol'un doğum günü mü yap program,ablamın doğum günü mü yap program öyle idare ediyoruz.

didem dedi ki...

Neyseki ilk perdenin hayalkirikligi 2. perdede de telafi olmus...

Ayla dedi ki...

Didem çok büyük bir beklentiyle gittim Yavuz Bingöl'ün yerine başkası oynasaydı müthiş bir oyun olacaktı olsun yine de pişman değilim 2. perde de eğlendim:))