Çarşamba, Kasım 02, 2011

Güneşi Gördük


Güneşin gücüne gitmez inşallah aslında sevmem ben güneşi, yaz ayı gelmeye yakın söylenmeye başlarım.Güneş sanki tüm enerjimi bir vakum gibi vücudumdan çeker alır.Sonbahar geldiğinde ise derin bir ohhh çekerim. Şükür bu yazı da atlattık diye.Ama artık eskisi kadar emin değilim bu duygularımdan yani tontalağım kreşe başladığından beri,sabah 07,00 olmadan sabahın o soğuğun da çıktığımızda canım acıdığından beri,dolu dolu parklarda oynayamadığından beri,soğuklarla birlikte hastalıkların arttığından beri.....

Projenin beyni olarak ya faaliyet uydururum ya da bloglardan bakarım. Okul öncesinde etkinlik blogunda bu faaliyeti gördüğüm de tontalağım bayılacak dedim öylede oldu.Kayıtlara geçmeli itiraz etmeden, sıkılmadan, kriz yaratmadan yaptığı ilk faaliyet diyebiliriz bu güneş için. Faaliyet yapılacak akşam küçük masa buluşma yerimiz.Ben yani projenin beyni işbölümünü açıklarım.Hadi beylerrrrr hareketlenin biraz diyerek ellerimi çırpar evin erkeklerine canlılık katarım.Bu güneşi yaparken mesela tontalağım sen boyama işlerini yapacaksın, mavişim sen kesme işlerini halledeceksin, bende güneşin yüzünü çizeceğim dedim.

Erol yemek tabağını alıp beyaz fon kağıdına bir daire çizip kesti.Tontalağım o daireyi sarı guaj boya ile boyadı. Sonra turuncu renkli bir fon kağıdına tontalağım parmak boyası ile 6 el izini bıraktı.Sonra Erol o el izlerini kesti ve güneşe yapıştırdı.Sonra sıra bana geldi. Erol çizme konusundaki kabiliyetimi(!)bildiği için bırak ben yapayım dedi,izin vermedim. Çünkü sadece projenin beyni olarak ya da ufak tefek işler yapmak istemiyorum dedim. Bana fırsat verilmez ise ben kendimi nasıl geliştireceğim diye de söylendim.Ben artık cin Ali çizmekten öteye gitmek istiyordum. O gazla çizdim bittiğinde ayy ağzı çok küçük olmuş ayy olmadı dedim kendi kendime.Sonra Erol gördü suratını sallandırdı bir çocuk gibi, ben sana yapayım dedim ama bak hiç olmuş mu diye kabiliyetimi(!) yerden yere vurdu.

Ben ilk deneme için fena sayılmaz,bundan sonrakin de daha iyi olur demesini beklerdim.Küstüm bir yarım saat köşeme çekildim.Balık hafızalı olduğum için hemen unuttum.Bakıyorum da güneşe o kadar da yüzü kötü olmamış di mi? Yani azcık kötü olmuş:)Aslında boyalarım kötüydü bir de azcık yerim dardı....


Babamızın o akşam performansı süperdi:)Eray boya yaparken oğlum sanatçı elinden daha çok boyacı eli var sende dedi. Kesinlikle bu yoruma katılmıyorum .Fotoğrafa bakıyorum, bakıyorum, bakıyorum kesinlikle sanatçı ruhu fışkırıyor:)çocuğumdan.

Bana müsade insan yüzü, kuş yüzü, güneş yüzü konusunda çalışma yapmam lazım.Ne diyorduk bir daha ki faaliyetimizde görüşmek üzere efendim esen kalın


Buzdolabında ki yerini aldı bile,o magnet mi o da güneşin tokası olsun:)Bu öğlen unutmadan küçük bir magnet alayım....

15 yorum:

Sibelbek dedi ki...

çok güzel olmuş tatlım, ellerinize sağlıkkkk :))))

bahriye-krm dedi ki...

*küçük masa toplantılarınıza bayılıyorum desem :))

Ayla dedi ki...

Sibel teşekkür ederim,beğenme sevindim:)))

Bahriye bizde senin yorumlarını seviyoruz desem:)))

annesiningülü dedi ki...

o çüçüçük masada yaptın dimi yüzü-ağzı :) olmaz tabi. Yerin olsaydı dahada güzeli olurdu. Bak dahada dedim. Yani beğendim, aferin. Yine 10 :)
(lokantaların verdiği mıknatıslı magnet'leri güneş'in arkasına yapıştır hem görünmez. Yeni almak zorunda kalmazsın(

Emine dedi ki...

bayıldım güneşinize :)
ailenizin ışığı, şirinliği yansımış..

Ayla dedi ki...

Bahar evet aynen o çüçük masada yaptım teşekkür ederim 10 numeroyu kaptığımıza sevindim. Tam yüzü çizerken Eray menim güneşim diye bir kaptı güneş kırış kırış oldu foto 1 de görüldüğü gibi zor kurtardım güneşi:))

Bahar bak bu aklıma hiç gelmesi evde var onlardan:)) teşekkür ederim fikir için..

Ayla dedi ki...

Emine teşekkür ederim,iyi geldi bize .Ülke olarak can sıkıcı bulutlardan sonra,güneş doğsun istedik belkide...

elif-kayra dedi ki...

ben çok beğendim :)
okadar küçük alanda ancak bukar güzel olur bu yüz :)

seda dedi ki...

maşallah çok becerikli gördüm eray'ı:-))

Ayla dedi ki...

Elif teşekkür ederim bir daha ailecek buluşma yerimiz büyük masa olacak, büyük işler çıakracağız inşallah:))

Seda becerekliliği kesinlikle babası bu konuda benimle alakası yok şükürler olsun ki:)

Unknown dedi ki...

Güneş çok şeker olmuş , dudağının keskinliği ayrı bir hava katmış sevgili güneşe...Boyacı elleri baya yaratıcıymış :)
çok şirinnnn

Ayla dedi ki...

Düşlerimden İnciler bugün ben çok mutlu oldum artık bu gazla yeni yeni ne yüzler çizerim ben:))Boyacı eller öyledir babaya çekmiş Allahtan Çok dua etmiştim bu konuda:))

didem dedi ki...

Harika bir aile aktivitesi. O minik elleri ile boyada yaparmis!

balböcükleri dedi ki...

çok cici olmuş bende yazdan çok kışı severim

Ayla dedi ki...

Didem tam anlamıyla öyle oldu evdekı herkesin katılımıyla gerçekleşebilecek bir aktivite...

Serpil ben yazı sadece ama sadece tiril tiril elbise ve etek kısmı dısında sevmem,enerjimi alır sıcak benim