Salı, Ağustos 23, 2011

Çarli ile tanışma

Üniversite de bir grubumuz vardı bizim. Her sabah buluşup Aslı börekçiye gider kahvaltı eder sonra derslere girer okul çıkışı illa bir cafeye gider sonra yürüyerek Beyazıttan Eminönüne yürürdük.O grupta İsmail diye bir arkadaşımız vardı biz kızlara okul bitince evlenirsiniz sonra kocalarınız da eski arkadaşlarınızla görüşmenizi istemez,bağlarımız kopar derdi. Ben hep evlendiğimiz zaman görürsün hem öyle zihniyetli bir adamla evlenir miyiz derdim.Öyle de oldu.

Erol’un arkadaşları kız erkek farketmez benim arkadaşlarım oldu,benim arkadaşlarım Erol’un arkadaşları oldu. Aralarında elektriğimin tutmadığı hiç olmadı mı oldu elbet hatta hoşlanmadıklarım bile vardı. Ama hiçbir zaman görüşme-görüşmeyelim gibi laflar etmedim,Allah şükür Erol da etmedi.

Benden önceki hayatına,yaşantısına saygısızlık olmaz mıydı ,onlar eşimin hayatında benden önce vardılar. Erolla tanışmadan önce iyi günümde kötü günümde yanımdaydılar, sırdaşım oldular sonra evlendim hoppp araya mesafe koy, bana göre değil, bana göre hiç değil.


2000 yılında mezun oldum hala görüştüğüm arkadaşlarım var.Bazıları eşleriyle gelir, bazıları kız arkadaşlarıyla. Bu Pazar biz davetliydik iftara.Eray oraya gideceği için çok heyecanlıydı çünkü İsmail amcanın bir köpeği var onu seveceğiz dedim hay demez olaydım sabahtan akşama kadar anne hav hava gidelim diye tutturdu,hayvanları hep çok sevdi.

Köpeklerden korktuğumu daha önce yazmıştım ama Çarli başka. Çarli benim ilk dokunabildiğim köpek, kendileri 9 yaşında.


Sokaktaki köpeklerin bile arkasından sevmek için koşardı oğlum.Eve girer girmez Çarli Eray’ı görünce patilerini hava kaldırarak oğlumun üstüne atladı,küçük çocukları çok severmiş. Üstüne atlayınca önce korktu,eyvah dedim ama bir müddet sonra ısındı,oyunlar oynadılar.

Çok fena bir oğlum var benim çok fena.Çarliyi çok sevdi, çok oynadı ama Çarli yemeğini yerken yere döktü, koşa koşa evin sahiplerine gitti, yemeği yere döktüğünü söyleyip şikayet etti:)Çarli çok uslu bir köpek 4-5 saat içinde bir kere bile havladığını görmedim hatta benim oğlum gece boyunca çarliden fazla havladı.(köpek dediğin havlar Eray’a göre havlatabilmek için çok uğraştı).Biraz huysuzluk etse de Eray güzel bir akşamdı, hele de yemekler bir harikaydı.

Not:Bu haftasonu sevdiğim bir arkadaş Eray'ın hareketliliğini görünce Ayla doktora götürdün mü, hiperaktiflik teşhisi konuldu mu dedi bana. Yani o kadar emin ki hiperaktif olduğundan sadece doktor teşhisimiz eksik kalmış anladığım kadarıyla.Bu laf haftada 2-3 kere söylenir bize,sadece hareketli der geçiştiririz de sadece insanları anlamıyorum.Bir annenin en hassas noktası evladıdır bunu anlayıp ona göre konuşmak bu kadar mı zor.

Sağlık sorunlarından sebep bir arkadaş izinde iki işe de ben bakıyorum sinirlerim gergin halde bu yazıyı sabah yazmıştım ancak yayınlıyorum,bu hafta bolca sabır bana.Nilhan mimin aklımda kafamı toplayayım birkaç gün içinde yapacağım tamam mı?

İlk köpekle haşır neşir olma,kucağa alıp sevme, köpeğin canını çıkarma,köpeği gambazlama 21/08/2011 -Çarli :)



14 yorum:

annesiningülü dedi ki...

bizim kızda çekinden.. kendini bilmezler aa sen niye konuşmuyorsun, konuşmayı bilmiyormusun demiyorlar mı? sen takma onları. insan kendi çocuğunu bilmezmi, akıl veriyorlar :(
Çarli'de pek şirinmiş ;)

hypo dedi ki...

ne çikin bir köpek bu böyle.
çikin'i bilerek öyle yaazdım.
gece görsem korkarım vallahi:)

Nil dedi ki...

Çarli de sevilmeyecek gibi değilmiş ki..
Eray uzuuun zaman sonra kocaman bir aferin aldı benden. marifet çarlideymiş. derhal bir tane ediniyorsunuz ve Eray'ın mızmızlıklarına son veriyorsunuz

Dün ece de sahilde bir köpeğe sardı. ama görsen zorla sadece parmağının ucuyla kuyruğuna dokunabildi. ama yanından da ayrılmadı:)

o çok bilmiş arkadaşına söyle ona bir uçan tekme çakarım görür hareketin hiperini

sık dişini arkadaşım bayramda dinlenirsin tabi yine ayağın yanmazsa :)

Sibelbek dedi ki...

takma sen onları. densizler!!!

Ayla dedi ki...

Bahar bazen insan görmemezlikten gelebiliyor da bazen öyle şeyler söylebiliyorlar ki yapamıyorum durup durup Erol'a diyorum o kadr emin ki teşhis koydumu doktor ne demek diyorum neyse geldi ve geçti.

Bence çok şirin çokkk

Ayla dedi ki...

Cüneyt nedense bana sevimli gelir. bir geçmişimiz olduğundan mı ,sevdiğimden mi bilmem bana göre sevimli:)) Düşün artık yanaştığım,dokunduğum ilk köpek nasıl çirkin diyebilirim.

Ayla dedi ki...

Nilhan Eray için köpek alırsak babayı napcaz o zaman evde.O köpek beslemeyi istemiyor,dokunamıyor seçim yapmak zorundaysam koçişimi seçerim:))Eray bizim tersimiz atik bu konuda, önce üzerine atladı diye tırstı ama hemencecik alıştı

Ece de bence alışır yakında,kimi çabuk alışıyor kimi geç malesef bazıları benim gibi hiç alışamıyor.

Nilhan hareketin hiperi demek valla çok sıkıntılı bir gün geçirdim güldürdün saollll.Bayramda bir yere gidemiyoruz kreş mevzularından para kalmadı bizde:) hemde büyük temizlik yapacağım çok büyük ama

Ayla dedi ki...

Sibel takmamaya çalışıyorum ama arkadaşıma dedim ki eğer anlatıyorsam ve yazıyorsam demek ki içten içe takıyorum ben bu mevuzuyu.Allahtan çabuk unuturum geldi geçti yine

Adsız dedi ki...

çarli nasılda keyif almış , sırtüstü şımarık yatmalar falan :)Eray benden daha cesur valla :))

Ayla dedi ki...

Nalan çarli elini uzayınca hemen ters dönüp yatma pozisyonu alıyor çok sevgi arsızı çokkkk.Erayın annesi de babası da tırsaktır kime çekti bilmem:))

İkiz Annesi dedi ki...

Aylacım takmamaya çalış canım insanlar o kadar densiz olabiliyorlar ki özellikle de insanın evladı hakkında ileri geri konuşmayı kendilerine farz zannediyorlar.Sıkma canım kendini.
Çarliye bayıldım çok tatlı :))

Ayla dedi ki...

Aylin malesef bazı insanlar kendince karşı tarafta bir eksik bulmaya ve o eksıkle akrşı tarafın canını acıtmaya bayılıyorlar.Sonradan gördüm böylelerini başkalarının mutsuzlukları ile mutlu olan insanlar varmış ne yazık

Ben de seviyorum çok onu ,o kadar sakin bir köpek ki bir bilsen

didem dedi ki...

Kopekli evlere girmekten ben de biraz korkarim tirsarim. Kapi acildigi anda nereye atlayacaklari belli degil. Iyi bari karsilasma cok zorlu olmamis. Birbirlerine bayagi isinmislar oglusunla:))

Ayla dedi ki...

Didem normalde başka eve gitsek ben belkide giremem o kadar korkarım köpeklerden hele de küçük köpekler bütük köpeklerden daha fena havlıyor . Çarli tanıdık artık bir de normalde o kadar sakin ki Eray çocuk olduğu ve çocukları sevdiği için hemen zıplamış biz girer girmez yoksa gayet kendi halinde biri:))