Pazartesi, Ağustos 22, 2011

Oğlum seni annen nerede doğurdu-İlk Sinema


Yapılacaklar listesine bir çizik atmak için kollar sıvandı.Tabii daha öncesinde ön bir hazırlık yapıldı.Eray evde arabaları hiç seyretmedi,bilmiyordu.Seyredip seyretmeyeceğine emin(!)olabilmek için cuma akşamı koştura koştura eve gittik, yemekten sonra dvd ye Arabalar 1 koyduk, ışıkları kapadık ve seyretmeye başladık. Eray karanlıktan pek hoşlanmadı bambayı aç dedi durdu,biz açmayınca kalkıp kendi açtı. Uzun bir müddet seyretti sesi çıkmadan sonra legoları aldı yere oturdu hem lego oynadı hem seyretti. Hımmm seyredecek galiba,sorun çıkarmayacak izlemini uyandı bende nereden uyandıysa.

Babamız baştan beri karşı sinemaya gitmemize.Eray durmaz Ayla daha zamanı var dedi durdu.Benim çocuğum 6 ay önce müzikal izlemiş( http://hanimignesi.blogspot.com/2011/02/ilk-tiyatro-ilk-muzikal-ve-besiktastan.html) çocuk,sinemadan mı hoşlanmayacak dedim,kimseyi dinlemedim Allahıma bin şükür.Cumartesi 13.00 seansına gidecektik plan bozuldu annemlerin bizim tarafta işi vardı ,biraz geç gittik.Girdik İstinye parka Eray o kadar huysuzdu ki o gün biletleri alırken bile dikkat etmemişim 3D aldığımdan girdik efendim salona, kurulduk koltuklarımıza.Hiçbir sorun yok,mısırını aldı başladı reklamları seyretmeye yuh diyecektim çocuğum yanımda olduğu için diyemedim tam 20 dakika reklam,fragman daral geldi bana sürekli soluma bakıyorum  bizimkinde ses yok çok cool bir biçimde oturuyor (Şekil 3-5-15 de görüldüğü gibi)Ben tabii seyredecek diyorum da çocuk bu ne yapacağı belli olur mu diken üstünde oturuyorum bir yandan da.

Film hızlı başladı, silahlar ,action vs o nedenle pür dikkat seyretti korkar zannettim hiççç korkmadı. Ben tabii tontalak seyrettikçe o aralar hayallerdeyim bloga nasıl bir başlık atsam derdindeyim oğlum seni anan sinemalarda mı doğurdu en uygun başlık öyle düşünüyorum.Film başladıktan 20 dakika sonra herşey tersine döndü babam nerede dedi,baban gelecek birazdan dedim, bambayı aç anne dedi, birazdan açılacak oğlum dedim sonra kalktı yerinden merdivende oturdu, koltuğa dünya para ver biz merdivende oturduk bir süre. Artık araya az kaldı elindeki mısırları çocuklara atıp kahkaha atmaya başlayınca kaptığım gibi dışarıya çıktık.Çok ağladı seyretmek, tekrar girebilmek için ama belli oldu çevreye rahatsızlık verilecekti. Erol söylendi, ben zaten hayal kırıklığına uğramışım suratımı astıkça astım Eray'ın umrunda mı o kendine başka eğlence çoktan buldu.Bu arada çocuğumu da korumaktan geri durmuyorum.Bir kere çok reklam vardı geç girseydik sonuna kadar seyrederdi dikkati dağıldı bla bla bla.

Şekil 3-5-15

Arabalar 1 ben çok beğenmiştim, bari Erol ben tekrar gireyim seyredeyim sonunu merak ettim dedim:)Yok artık daha neler dedi sonunu bile seyrettirmedi bana.Hayal kırıklığımla ben çıktık alışveriş merkezinden....

Not:Çocukları kullanma kılavuzu gibi birşey olsa keşke.Kendi çocuğum da dahil olmak üzere anlamıyorum ben çocukları. Bir sorunla karşılaştığımda ımmmmm sayfa 30 da yazıyor der sayfa 30 u hatmeder sorunu çözer gül gibi geçinir giderdik hayat gerçekten herkese bayram olurdu.Bu haftasonu yine huysuzluğumuz yerindeydi sadece Allah dedim başka birşey de demedim.

Pazar günü tontalak anne bırn bırna (Arabalar)gidelim dedi durdu. Yok sen beni üzdün gidemeyiz dedikçe anne söz anne söz anne dedi(yaramazlık yapmamak için söz veriyor) balık hafızalı annesi babaya baktı,baba bu bakışı çok iyi tanıyordu yok artık Ayla kesinlikle olmaz ikinci defa getirmem dedi, anne de bu sefer üstelemedi evcağızında oğluşuyla birlikte oturdu

İlk sinema-ilk hüsran=Arabalar 2  20/08/2011 İstinye park

Bu arada filmin sonunda ne oldu bileniniz var mı?

16 yorum:

Sibelbek dedi ki...

bizim de niyetimiz vardı bu hafta sonu ama hızlı plan değişiklikleriyle Kumbağ'a gittik. haftaya Allah Kerim. bakalım bizim maceramız nasıl geçecek? :)))

hypo dedi ki...

filmin sonunu senin seyredememene çok üzüldüm:)))

Ayla dedi ki...

Sibel inşallah çok iyi geçer, Tibet çok güzel seyreder.Eğer şimdiki aklım olsaydı reklamlardan sonra girerdim ki çabuk sıkılmasın diye artık bir daha ki sefere:))

Ayla dedi ki...

Cüneyt evet gerçekten çok üzülmüşsün ağzın kulaklarında:))

ayak izleri-sevgi dedi ki...

oy yavrum yine baya bir durmuş ama annesi.. arabalar 1 i bende çok sevmiştim.. eminim 2 de çok güzeldir.. biz de eşimle kızımızla sinema tiyatro hayali kuruyorduk.. anlaşılan epey bi erteleyeceğiz..

Ayla dedi ki...

Sevgi yine aynı söyleyeceğim ama reklamlar uzun olmasaydı seyrederdı benim yavrummm:))Yok annesi çok ertelemeyin çocuğundan çocuğuna değişir.Mesela erayla belki yaşıt belki çok az küçük çocuk vardı o çok güzel seyretti.Hep ayaktaydı ama olsun sesi çıkmadan seyretti. Ahh şu hayaller yok mu daha nice hayallarim var ama beklemeyi öğrenmem lazım

Nil dedi ki...

bence ilk deneyim için 20 dk reklam+20 dk film başlangıcı iyi süre.
çocuğu suçlamanın alemi yok diyin Erol beye pliizzzz.

Ayla dedi ki...

Dedim dedim Nilhan ben çocuğumu nasıl koruyacağımı bilemedim 20 dakika reklam-fragman sonrada araya 5 dakika vardı film başladıktan sonra 20 dakika sonra dikkati dağıldı yani hemen çıkmadık:)))Galiba bazen çok büyük beklentiler içine girebiliyoruz.

elif-kayra dedi ki...

şirinlerdeydik bizde bu hafta
haftaya arabalar'a gidecez.
ama bizler gibi olmuyorlar nekadar sevselerde bir süre sonra sıkılabiliyorlar

Ayla dedi ki...

Elif şirinlere getirseydim durur muydu acaba:)) Kayra sevdi mi şirinleri.Eğer arabalar 2 den başarılı bir şekilde geçseydi bende şirinlere götürecektim kısmet değilmiş bizimkine...

abide dedi ki...

Çocuk haklı ama aylacım 20 dk reklamdan sonra seyretmesi bile çok iyi.Bizler bile bazen sıkılıyoruz

annesiningülü dedi ki...

bizimkine Arabalar-1'i seyrettirdik korktu :( varmı böyle birşey ya. neler izliyor korkmuyor :( bizim araba sevdamız başlamadan bitti, Şirinler diyorum ben :D

Ayla dedi ki...

Abide haklısın,aslında Eray seyretmek istememezlik yapmadı,Eray evdeymiş gibi seyretmek istedi, gezecek koltuk aralarında, mısırları millete atıp şakalaşacak:))yani kısaca milleti rahatsız edecek. Yoksa çıakrtıyorsunuz beni diye çok ağladı çok neyse sonra yatıştı.Artık ikinci sefere daha iyi olur inşallah.

Ayla dedi ki...

Bahar işte her çocuk farklı farklı, bir yerinden hoşlanmadı demek.Ben emindim rahatsızlık vermeyeceğine konu Arabalar olunca.Şirinlere gidelim dersem Erol'un tepkisini biliyorum:)) O yüzden biraz daha büyüsün kışın tekrar deneyeceğim inşallah

didem dedi ki...

Koltuga dunya para ver, git merdivene otur demissin ya koptum:))) Canim yazik

Ayla dedi ki...

Didem sorma acıdım resmen verdiğim paraya yok bileydim merdivende oturacağımızı gişede derdim biz köseden seyredeceğiz valla bize ona göre bir bilet kes derdim de çocuğumu henüz tanıyamamışım:))