Salı, Ağustos 02, 2011

Minik ergen Taksim'e inerse


Pazar günü planlarımın çoğu suya düştü.Önce maaile Yıldız’a kahvaltıya gidecektik sonra ben kuzenleri alıp Arkeoloji müzesini gidip akşama doğru Taksim’e geçecektik. Kahvaltıyı cumartesiye aldılar yani beni sattılar. Bensiz nasıl boğazlarından geçti bilmem ama geçmiş işte.
 
Sonra babam aradı bizim orada bir ev vardı beğenmişlerdi müteahhitle o evin pazarlığını yapmaya geldi ee Erol’u da yanına aldı görüşme uzun sürdü.Prensipte anlamışlar da emlakçının istediği para dudağımı uçuklattı.Yahu para kazanmak bu kadar kolay mı? Büyük ihtimalle annemler o evi alacak ben çok sevindim söylene söylene yakınımdan ev aldırdım ya valla bu büyük bir başarı.Şimdilik oturmayacaklar ben ise bir süreliğine sesimi kestim yavaş yavaş hepsi birden olmaz .Bir sene sonra başlarım ben, çocuğumu karşılayacak kimsemiz yok, biz çok yapayalnızız,bizim sevenimiz yok, bize değer veren yok.Yakında annemleri de kendime komşu yaparsam oldu bu iş:)



Anneme bırakacaktık tontalağı Taksim’e giderken ama annemin de işi çıktı. Çocuklara da o gün söz verdim getireceğim diye. Zaten planın çoğu yalan oldu e dedim benim minik ergenimin diğer ergenlerden ne eksiği var.Hep beraber gittik.O gün çok huysuz olduğu için canımızı okudu ama biz alıştık yine de oranın tadını çıkarmaya baktık.Buyrun birlikte gezelim. 



Bir gün bir programda pedagogu dinlerken iki ergenlik dönemi vardır diyordu.Erayın tam da bulunduğu yaşı minik ergenlik dönemi diye adlandırıyordu.İnternette araştırma yapınca gördüm.Minik ergenlik döneminin özellikleri hoşuma gitmese de ismi çok hoşuma gitti:) Ha iki dönem demiştik. Egosantrik (benmerkezci) dönem (3-6) ve Ergenlik dönemi (11- 20).
 
İki dönem arasında ki benzerlik çok.Her iki dönemde de hakim duygusu ben duygusu ve hakim ifade ben ifadesi. 3-6 yaş çocuğu benim evim ,benim oyuncağım derken ergen' benim düşüncem' ve 'benim fikrim' dermiş.İnatçılık her iki dönemde de görülürmüş.Farklı duyguları yaşama hali, yani duyguda karmaşa her iki dönemde de görülebilirmiş.Yani Taksim'e toplam da üç ergenle çıktık. Allah için büyük ergenlerin hiç huysuzluğunu görmedik de minik ergen oyyy oyyy diyorum başka da birşey demiyorum.

Minik ergen boyuna posuna bakmadan abileri gibi tramvayın arkasına takılmak tabiki istedi:)


İstiklal her zaman ki gibi her telden çalıyordu




Ha bu arada Eray ilk defa otobüse bindi o gün. Ne zamandır istiyordu binmek.Bizim arabayı beğenmiyor tontalak. Çöp kamyonu,kamyon, otobüs daha güzelmiş ondan almamızı istiyor bu aralar. Söz vermedim ama kısmet tabii bu işler:)

İlk otobüs DT2 Ortaköy-Taksim hattı:) 31/07/2011



Bir daha tontalak ile otobüse binmek mi, tövbe olsun:) Şoförün direksiyon sallamasını beğenmedi minik ergen yol boyu men men dedi durdu.

22 yorum:

Sibelbek dedi ki...

yerim o kamyon şöförünü ben! beğenmez tabii, kimbilir nasıl kullanıyordu? o hattın şöförlerini bilirim ben, haklı çocuk :))))

Ayla dedi ki...

Sibel bencede haklı.Birde özel halk otobüsüydü ayakta duranlara Allah kolaylık versin dedim, ne aceleleri vardır bilmem.Bu aralar bizim araba ile seyahat etmek istemiyor tontalak kamyon almamız konusunda ısrarcı:) Düşenemiyorum bile kamyonla işe gelip gittiğimizi haa birde park sorunu var:))

Deli Anne dedi ki...

ahaha yerim ben o minik ergeni:)

annesiningülü dedi ki...

annen sana kıyamaz eminim hemencecik taşına verirler :) umarım yani. kendim için biz onların yakınına gittik umarım sende tersi olur canım :))
Ayrıca tontalak beğenmediyse bir sebebi vardır kesin, ergenlik deyip geçmeyin :))

Ayla dedi ki...

Deli annem ergen etiketini de halediyor son günlerde:))

Ayla dedi ki...

Bahar en iyisini siz yapmışsınız da gel de bunu Error beye anlat.Nuh diyorda Peygamber demiyor Göktürkten ben ayrılmam diyor.Aslında benimle birlikte o da yoruluyor ama işte ikna edemedim. Bugün dese hadi kalk gidek dese inan dakika düşünmem annemin oturduğu semte giderim, tontalağımda helak olmaz yollarda.Annemler uzun süre taşınamazlar gibi görünüyor onlara da kıyamıyorum ablamın işi Ulusta babamın ki Ortaköyde işleri çok yakın.Eray ilkokula başlasın valla ağlamaya bir sene öncesinden başlayacağım kimsem yok diye ne yapayım ünlü üstad Orhan Gencebayın dediği gibi bence bende çok haklıyım(hain hanımiğnesi)

otuzundansonra dedi ki...

Aylacım ben bu minik tontalagı yemek istiyorum nasılda dikkatle şöföre bakmış,çok şeker yaa,bayıldım

Ayla dedi ki...

Ablası buyrun yiyebilirsin:))Çok meraklı çok herşeyi o kadar dikkatli inceledi ki otobüste.Şoförü izledi nasıl yapıyor baktı sonra direksiyonu doğru çevirmediğine karar verip anne men anne men dedi durdu.

Filiz dedi ki...

maşallah yakışıklıya, büyümüşte söfor beğenmiyor :)) aklınla yaşa inşallah :))

Ayla dedi ki...

Filiz teşekkür ederiz,şoför de beğenmiyor benim yaptıklarımı da beğenmiyor. Geçen bir melodi söylüyordum anne ı ıhhh dedi öyle değilmiş kendi söyledi böyle söyle dedi bende peki dedim ne diyeyim:))Şu an hep onun yaptıkları doğru..

hypo dedi ki...

kıskandım vallahi.
uzun zaman oldu istiklalin havasını koklamadığım.

Ayla dedi ki...

Cüneyt üzüldüm bak şimdi:(İnşallah gelirsin birgün oğlunla,o da minik ergenlik döneminde başına ne gelir bilmem ama en azından havasını içine çekersin

elif-kayra dedi ki...

negüzel bir gün olmuş
istiklal cad çok güzel

Ayla dedi ki...

Elif aklımdaki planı uygulayabilseydim çok daha güzel olacaktı olsun şükür yinede.

Bencede çok güzel ama akşam başka bir güzel oluyor oralar.1,5 yıl her akşam gelip gittim o yolu takardım kulağıma müziğimi sonra otobüs duraklarına kadar hiç acele etmeden kar soğuk demeden yürürdüm:) Bak şimdi aklıma geldi o yıllar...

didem dedi ki...

Istiklal Taksim...Ne guzel olmus. Afacanin kuslari kovalarkenki fotosuna bayildim.

Ayla dedi ki...

Didem tüm havyanları çok seviyor tontalak ve inanılmazda duyarlı tamam biraz peşlerinden koşup rahatsız ediyoruz ama sevdiğinden:)

o fotografı bende sevdim

pelince dedi ki...

Çocuklar tek olunca anneye bırakmnak kolay,ikinici olursa bu işler çok daha zor oluyor :)) benden söylemesi.. yakışıklıyı öpüyorum..

Ayla dedi ki...

Pelin evet insan kendi annesi de olsa kıyamıyor, yorulacak diye.Birde haftaiçi baktığı için yüzüm olmuyor haftasonuda işim olunca bak demeye o yüzden her yere bizimle geliyor.Herhalde iki tane olsaydı hiç söyleyemezdık:)

Nil dedi ki...

Ayla seninle aynı şehirde hatta mümkünse aynı mahallede yaşamak isterdim. her insanın sahip olması gereken bir arkadaşsın.

helal olsun annenleri kandırdın ya. ne baskın bir karaktermiş içindeki küçük emrah :)

Ayla dedi ki...

Nilhan bak bu yorumun beni gülümsetti iyi geldi hatta,sevindim. Keşke öyle birşey olabilseydi. Her bir huyum vardır bak ama arkadaş söz konusu olunca arkadaşlarıma çok değer veriririm, emek harcarım.Alırdım pasta börek denemelerimden bir tabak huu kız Nilhanben geliyorum aç kapıyı derdim:))

Hele dur ilk perdesini henüz sahneledim şu an beklemedeyim hain planlar öyle hızlı sahnelenmeye gelmez yavaş yavaş:)))İkinci perdeyi de beni izlemeye devam edin yazarım

Yunkabu dedi ki...

Fotograflar cok guzel. Tramvaysiz bir Taksim fotografi olmazdi elbet. Muzisyenler, dondurmaci, hepsi cok guzel. Eray'in babasinin elinden tutmus bir sekilde Beyoglu'na giris fotografi hos.

Ayla dedi ki...

Fulyacığım sen güzel dedinse inanırım sana beğenmene inan çok sevindim.Beyoğluna girerken koluna baksama adamın rahatlıgına:)))