Salı, Ağustos 09, 2011

İlk vesikalık fotoğraf



Bazen inanamıyorum 32 yaşında ,evli ve en önemlisi bir çocuk annesi olduğuma.Sanki uzun bir rüyadayım. Rüyada kırgınlıklar,mutluluklar,sevinçler,kızgınlıklar,umutlar evet bazen pişmanlıklar, terrible twoslar, inatlaşmalar, laf anlamamalar yani ömür törpüsü olabilecek her şey var.
 
Bir el gelip her zaman ki gibi dürtecek hadi 10.30 oldu hanımiğnesi kahvaltı hazır seni bekliyorum diyecek, sonra yataktan kalkacak ve aynaya bakacak off uzun, yorucu ama güzel rüyaydı be diyecek gibi hissediyorum.

Ama gerçek yaşadığım her şey rüya olamayacak kadar gerçek.Bana bugün bunları düşündüren tontalağımın dün çektirdiği vesikalık fotoğrafı. Fotoğrafa bakıp bakıp duruyorum kendimi alıkoyamıyorum bazen tebessüm ediyorum bazen gözlerim doluyor. Şu kadarcık bir fotoğraf beni mutlu etmeye,üzerine yazılar yazdırmaya yetiyor.Arabadayken sürekli fotoğrafı gösterip sordum eşime ‘bizim oğlumuz di mi’ diye sonra bastım kahkahayı her seferinde.

Evet klişe olacak zaman ne kadar hızlı akıyor di mi?Hızlı akıp gittiğine inanamayacak kadar hem de

NOT:Dün babasıyla okula kayıt yaptırmak içini fotoğraf çektirmeye gitti.Fotoğrafçıda hiç durmamış, bu zamana kadar dilini bir kere bile çıkardığını görmemişimdir oğlumun ama fotoğrafçıda sürekli dil çıkarmış, sürekli hareket etmiş. Fotoğraflar çok kötü çıkmış.

Fotoğrafçı bilgisayarın başına geçmiş, tontalak da yanında.Bak demiş fotoğrafçı ne kadar kötü çıkmış gördün mü? Uslu durmadın ki gel demiş anlaşma yapalım bir kere daha çekelim ama bu sefer uslu dur tamam mı? Bizim ki de nanam(tamam) demiş üstüne de sö (söz) vermiş.Allah için tam 1 dakika evet evet tam koca 1 dakika uslu durmuş fotoğrafçı da şipşak ancak bunları çekebilmiş.Kim demiş tontalak laftan, sözden anlamaz diye....

Hani üniversite sınavlarında sorarlar ya en uzun gece ,en uzun gündüz hangi gün yaşanır diye. Cevap hakkımı kullanıyorum 09/08/2011 diye cevaplıyorum. 23,00 geçiyordu yattık, 02.50 de kalktık sonra hiç yatmadık kuzenleri 04,30 da havaalanına götürdük ,06,30 da işteydim ve hala gün devam ediyor



22 yorum:

Nil dedi ki...

Oy aylam bugün zaman geçmek bilmez senin için.
Biz Ece ile iki sene önce (yok yaw geçen seneydi sanırım) stüdyoya gitmiştik bayramdı. Kreş için de bir fotoğrafından renkli fotokopi yapmıştım. Yani sadece Eray için geçerli değil hareketli olup poz vermemesi. Bence ece stüdyoyu birbirine katardı. Çok yakışıklı çıkmış paşam ya. Ayy bi de gömlek giymiş resmi makama verilecek ya.

Ebru dedi ki...

Ben de ilk vesikalıkta aynı olmuştum. Cüzdanımda taşıyorum maşallah çok yakışıklı çıkmış.

Ayla dedi ki...

Nilhan Allahtan uykuyu sevmeyen bir çocuğum vardı da antremanlıyım:)))

Nilhan sen beni bir bilsen dün küstüm Erol'a kayıdı aceleye getiriyorsun fotoğrafları haftasonu çekelim de çocuğuma kravat alayım dedim:))Yok artık dedi bana.Valla şaka değildi.Dediğin gibi resmi makam bu boru değil ya:)))Birde polaraid mi diyorlar bilemedim şimdi şipşak oldu fotoğraflar ben daha iyi birşeyler istiyordum sonra Erol dedi ki malzeme güzel sonuçta güzel çıkar inan bana dedi maşallah kuzuma çok yakışıklı di mi:))Şimdi sırada stüdyo çekimi var biraz büyüsün istedik rahat çekim olsun diye ama mızıkçı Erol'a göre henüz hazır değilmiş:)))neye hazırlanacaksa

Ayla dedi ki...

Nehir çok teşekkür ediyorum , altı üstü bir vesikalık fotoğraf diyorlar ama bana yaşattıklarını yaşamayan anlayamaz.Bende ayırdım iki tana yanımda her daim taşımak için inan kapış kapış gitti ailede kendime zor ayırdım:))

sevgi dedi ki...

vesikalık fotoğraf çekilmeye geldi mi sıra artık bıdıklar büyümüş oluyor.. onların büyüdüğünü görmek, hele hele sağlıkla büyüdüğünü görmek inanılmaz gurur verici..

otuzundansonra dedi ki...

canım Maşallah;koca adam olmuşEray'cık,vakit 30 dan sonra 4 er 5 er geçiyor

abide dedi ki...

Ayy maşallah eraycıma çok yakışıklı çıkmış.Bu vesikalık fotoda birşey var daha büyümüş gibi geldi gözüme :)Allah ilk-orta -lise-üniversite fotolarınıda paylaşmayı kısmet etsin.

Sibelbek dedi ki...

Sen yaramaz diye diye çocuğu yaramaz yapmışın bence, bak anlatılınca nasıl da laf dinlemiş :P çok tatlı çıkmış ama yahuuu! :))))

Ayla dedi ki...

Sevgi gözle kaş arası vesikalık çektirmeye sıra gelmiş.Ben çok söylenirim ne zaman büyüyecek diye adam büyümüş de okullara fotoğraf çektirir olmuş, gerçekten çok gurur verici bir olay:)))

Ayla dedi ki...

Otuzundan sonra malesef dediğin gibi oluyor yaşarak görüyorum.Eskiden sanki zaman daha ağır akardı.Şimdi akmasını istemiyorum belkide bu koşturmada nasıl geçiyor zaman anlamıyorum bile.Ablası koca adam olmuş hem de koskoca:)))

Ayla dedi ki...

Abide di mi bana da öyle geldi, kocaman çıkmış sanki:))Bak hemen hayal kurdum ki ben bu fotoğraf üzerine .Kepli fotoğraflarını yayınlıyormuşum düşün o kadar uzun yazıyormuşum Kısmet tabii

Ayla dedi ki...

Sibel ablası teşekkür ederizz. ben anlatmayı bilemiyorum demek baksana elin fotoğrafçısı bir dakika da söz geçirtmiş tontalağa:)Annem anlatıyor halini bir görsen diyor fotoğrafçı ne kadar çirkin çıkmış fotoğrafın bak dedikçe baktı dedi.Sonra uslu durmayı nanam diyerek kabul etmiş.

hypo dedi ki...

heyt maşallah yakışıklı koçum benim.
aslanlar gibi çıkmış.

Ayla dedi ki...

Amcası di mi çok yakışıklı çok. Ama anlaşalım aslan diyince çok başka şeyler çağrıştırdı bende KANARYAlar gibi çıkmış diyelim mi...

Emine dedi ki...

her gün daha ne ilkler yaşanacak hayatınızda daha şaşırtıcı daha sevindirici, çocuğunun gözünün önünde büyümesi insanı inanılmaz mutlu ediyor, dönüp arkaya baktığındaysa bir masal gibi, rüya gibi Ayla..ki senin ki tam masal açıp bloğundan resimli hikaye tadında okursun :)
tontalağınıda sana da sevgiler..

Ayla dedi ki...

Emine bir bilsen yorumun beni ne kadar çok mutlu etti.

Evet bazen yaşadıklarımı algılasam da inanamıyorum, yok yok gerçek değil diyorum ben yani hanımiğnesi 3 yaşında ve hızlı büyüyen bir çocuğun annesi...Garip bir duygu hele de ilkler yok mu.Galiba bazı insanlar için bu heyecan hiç bitmiyor
Sevgiler bizden...

Nil dedi ki...

kanarya gibi denir mi hiç ayla allah aşkına. abartma istersen. aslanlar gibi işte.

yakışıklı tabi. istersen kızımı vermek için bile listeye ekleyebilirim tontalak ı :)

Ayla dedi ki...

Peki Nilhan seni mi kıracağım aslanlar da bizim kardeşimiz sayılır.Yaşasın futbol kardeşliği:))

Nilhan bizden iyi dünür mü bulacaksın ekle tabii:))Ayrıca erkek tarafı olarak bizim için şeref olur.

annesiningülü dedi ki...

Gayet güzel çıkmış tontalağımız canım :) koca adam gibi, maşallah. Sen bizim kızın ilk vesikalığını görsen anammm bu kız bu kız mı? dersin ;)

Ayla dedi ki...

Bahar ilk vesikalık için gömlek -kravat tasarlamıştım aklımda:))ama babamız sabırsızzz çok hemen halletmek istedi. Bir görsen beni telefonda yetiştim onlara şu gömleği giydir saçı şu yana tarayın vs vs.Fotoğrafçı da akıl etmiş iyi anne dedi ki maymun gibi ağız dil dışarıda alıyorduk fotoğrafları bilgisayarda göstermiş ikna olacağı tutmuş işte bugün çok farklı bir fotoğraf ekleyebilirdim neyse güzel çıkmış bencede:)))

didem dedi ki...

Canim cok da masum. Allah nazardan saklasin. Benim oglum ilk vesikalikta asi olur gibi aglamisti:))

Ayla dedi ki...

Didem amin inşallah belki yanında ben olsam durmazdı çünkü beni görünce çok şımarıyor aslında birşey de yapmıyorum ama:))