Cuma, Ocak 28, 2011

Nabza göre şerbet

metro

En sonunda Eray bey metroya bindi, içeri girer girmez ,şaşkın gözlerle inceledi, bir ara kalkıp gezmek istedi, çok hoşuna gitti. Bir ara kafasını koltuğa çarpınca 23-24 yaşlarında iki genç abi Eraya güldü, hatta epey bir güldü.Eray düşünce kendisine gülünmesinden hiç hoşlanmaz , çok rahatsız olur. Abilerde gülmeye başlayınca metroda önce bana sarıldı,sonra elleriyle gözlerini kapadı, ellerinin arasını açıp abilere baktı yine gülüyorlar, dudakları büzdü sonra anne diyerek bana sarıldı,ağladı. Kendisiyle dalga geçilmeyi hiç hazmedemiyor tontalak, hem kim hazmeder ki.

Ben oğlumu bilirim, oğlum da beni.Yürümeyeceğini adım gibi biliyordum ,o yüzden babasının taktiğini uyguladım.Eray ben gidiyorum ister gel ister gelme dedim arkamı döndüm yürümeye başladım 6-7 adım attım, anne diye beni çağırıyor ,dayanamadım baktım arkaya çocuk durduğu yerde duruyor çünkü annesinin dönüp onu alacağını bal gibide biliyor.Babasına bunu yapamıyor mesela. Baba sen bilirsin diyor, arkasına hiç bakmıyor ,bir süre sonra paşa paşa arkasından gidiyor çünkü babasını da tanıyor,onun arkasını bakmayacağını,dönüp almayacağını çok iyi biliyor. Eray annaneyi, babaanneyi, dedeleride çok iyi tanıyor. Kimden ne isteceğini çok iyi biliyor, nabze göre şerbet verip hain planlarını uyguluyor:)

Bugünkü kelimemiz babi(mavi)

5 yorum:

annelili dedi ki...

Zaaflarımızı çok iyi biliyorlar değil mi?

Ayla dedi ki...

Bilmezler mi hemde nasıl aslında çocuklar çok iyi bir gözlemci.Herkesin sınırlarını keşfediyorlar kısa sürede:)

Deli Anne dedi ki...

annelilim'in dediği gibi pek iyi biliyorlar zaaflarımızı.. benim zaanımca beni benden daha çok çözmüş Selim... boşuna hırpalıyorum kendimi, şöyle mi yapsam yoksa böyle mi diyerek..

abide dedi ki...

Bu bücürler bizi parmaklarında çeviriyorlar.Benim kızda bize ayrı davranıyor, dede ve anneannesine ayrı davranıyor :)

Ayla dedi ki...

Evet kimden ne alacaklarını çok iyi biliyorlar mesela eray benden abur cubur istemez, dedesinden para ister yani herkese ayrı muamele anlayacagın::)