Çarşamba, Ocak 26, 2011

gecikmiş bir yazı binlerce özür

ablam

Herşeyi kafamda tasarlamıştım. O gün çok önceden hazırlanan bir plan olması sebebiyle bir gün önceden ablaya doğum günü süprizi hazırlanacak, ertesi gün ise blogumda ablama yer verecektim. Fotoğrafları bile ayarlamıştım.Ama kader ağlarını ördü, makus talihim devreye girerek ablama yapacağım küçük bir doğum günü süprizini bile bana çok gördü:)Tüm planlar suya düştü, yataktan kalkamadığım için sadece telefonda kutlayabildim doğum gününü.(ablam özel günlere çok önem verdiği için kendimi kötü hissettim) O nedenle biraz geçikmeli olsa bile buradan doğum gününü kutlamak istedim ablamın.

1,100 gr doğmuş ablam ve hayatta kalmak için çok mücadele etmiş, hastalıklar atlatmış. O zamanlar yurtdışından gelen özel bir mama varmış onunla beslenirse çabucak toparlar demiş doktor.Babamın bir maaşı ile ancak 1,5 paket geliyormuş yani iki paket bile değil. Annemler ne yapıp ne edip o mamadan almaya çalışmışlar.Uzun bir mücadeleden sonra herşey yoluna girmiş. Abla dediğime bakmayın aslında 20 ay var aramızda.O yüzden abla ve kardeş karışır ara sıra. Daha çok ben ona ablalık yapmışımdır karakterim gereği.

Ben ve ablam hem fiziksel hem de ruhen tamamen zıt karakterliyizdir.O anı yaşar,tadını çıkarmaya bakar, ileriye dönük planlar yapmaz, hırslıdır,işinde başarılıdır ben ise plansız tek bir işim bile yoktur.O özgür ruhludur, benim ise anaç ruhum devreye girer her daim.O kalıplara sığımaz ,giremez ben ise kalıplara sıkışıp kalırım.Annem bile aramızdaki farkı vurgulamak isterken aslında ikinizide ben doğurdum ama der cümleyi bitermez, bitiremez.

ablam1

Fiziksel olarak annesi kılıklım, ruhen babası modellim, tontalağımın biricik zezesi,özgür ruhum,şıkır şıkır kokoşum,canımın içi can yoldaşım iyi ki varsın ,iyi ki doğdun doğum günün kutlu olsun.

 Anneye not: Anacağım hiç o kalın çorabın altına açık ayakkabı giyilir miydi hiç.Tüm moda kurallarını alt üst ettin beni de cümle aleme kıro diye lanse ettin aşkolsun diyorum sadece:)

5 yorum:

abide dedi ki...

Ablanızın doğum günü kutlu olsun.Nice yaşlar :)

Ayla dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

nohut oda dedi ki...

ahh eskıden yokmus oyle moda kuralları bence..

ne guzel degılmı ınsanın kız kardesı olması..bende ablayım 2 tane kız kardesım var..

ablanızın yenı yası kutlu olsun

Ayla dedi ki...

Kesinlikle bir insanın kardeşi olmalı derim ben,zor gününde destek iyi gününde birlikte gülebileceği bir can yoldaşı.Kardeşlerine Allah uzun ömürler versin ,Allah eksikliklerini hiç hissettirmesin

Moda konusuna gelince kesin ben tutturmuşumdur o ayakkabayı giyeceğim diye:)

Adsız dedi ki...

Bu gece geçmişe yolculuk yapayım dedim ve birden hayatımda aldığım en güzel doğum gunu hediyesini tekrar tekrar okumak ve görmek istedim. yolun yarısına gelmiş biri olarak bu canım kardeşimin verdiği en pahalı hediyelerden kıymetli ve değerlidir. cok cok teşekkür ederim. sevgiler - tosunun zezesi