Perşembe, Mart 04, 2010

Yoğurtlu Patatesli Havuç

patatesli havuç

Annemin on beş günde bir günü var ve her gittiğinde değişik bir tarif gördüğünde hemen tarifini sor,yapalım derim. Son gittiği günde patatesli havucu yediğinde çok beğenmiş ve bana da anlattı, bir türlü fırsat bulup deneyemedik. Dün akşam misafirlerimiz geleceği için anneme bu yoğurtlu patatesi yapalım dedim . O gün herzaman ki gibi herşey üst üste geldi zaten gelmeliydi kural bozulurdu yoksa.

İlk önce eşim Ayla benim acil toplantım çıktı 22,00 geleceğim dedi, ama misafirler dediğimde uzun süre telefonda sessiz kaldı çünkü unutmuş. Sorunlu bir konu var toplantıyı iptal edemem ama erken çıkmaya çalışacağım sen eve tek gitmen gerekiyor dedi.(araba eşimde kaldı)

Tüm planlarım bozuldu, Erol erayla ilgilenir annem de bana yardım eder çarçabuk hazırlanırım demiştim oysa. Herzaman ki saatimden geç gittim eve ,Eray herzamankinden yavaş yedi yemeğini evde de epey oyalandık, ben stres topu haliyle. Allahtan bir akşam önce geç yatıp çoğu şeyi hazırlamıştım sadece bu tarif kalmıştı.

Derin bir nefes alıp annemle girdik mutfağa, çünkü Eray peşimi bırakmıyor, annem erayla ilgileniyor ,ancak erayın çığlıkları eşliğinde sadece patatesleri yoğurabildim, sen çocuğunla ilgilen ben yaparım dedi. Eray da haklı haliyle annesini görmemiş tüm gün, başka şeyle ilgilenmesine tahammül edebilir mi hiç.

Aldım kucağıma uzun bir süre ana-oğul sarıldık, öpüştük, koklaştık hasret giderdik. Allah razı olsun annemden patatesli havuçu hazır etti, börekler pişti,dolmayı zaten daha önceden annem pişirmişti, tatlıda hazır ama ben hazır değilim.Mutfağı toplayıp bir koşu bende giyindim ki zil çaldı, eşimde misafirler gelmeden tam 5 dakika önce eve gelmişti. Yüzümüzde kocaman gülümseme misafilerimizi ağırladık.En çok da Eray sevindi çünkü kendisine oyun arkadaşı geldi, arkadaşını görür görmez ayyy bebek dedi. Arkadaşı 13 aylık Eray 18 aylık ya kendince delikanlı oldu, arkadaşı ise bebek :)Evet fotoğraf daha güzel olabilirdi daha güzel bir sunum yapılabilirdi, inşallah bir dahaki sefer. Fotoğrafı bile misafirlerimizden izin isteyip çektim ,biraz şaşırdılar ama blog için olduğunu anlatınca anladılar.Lafı çok uzattım gelelim tarifimize

3 adet büyük boy patates
3 adet havuç
1 bağ dereotu
1 adet soğan
Sarımsak Yoğurt Sıvıyağ tuz, kırmızı biber

1. Patatesler haşlanır, rendelenir ,dereotu(ben bir bağın hepsini kullanmadım) ince ince kıyılır.
2. Patates, dereotu, tuz ve biraz kırmızı biber (çünkü üstüne de kırmızı biber atılacak) hep birlikte yoğurulur. 3.Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağ ile pempeleşinceye kadar kavrulur.
4.Havuçlar rendelenerek, tavada kavrulur.
5. Patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak yapılır. Yuvarlakların içi çanak şeklinde açılır ve biraz havuç konur.
6. Sarımsaklı yoğurt hazırlanıp patateslerin üstüne dökülür.Üzerine yağlı kırmızı biber gezidirilir.

 Afiyet olsun.

4 yorum:

nohut oda dedi ki...

oluyor böyle aksilikler neyse ki çok zorlanmamışsınız..elinize sağlık çok hoş gözüküyor.daha minik minik de yapılabiliyor bunlar..

Ayla dedi ki...

Teşekkür ederim,beğenmenize sevindim.Aslında anneme ooo kocaman ama bunlar minik yuvarlaklar yaparsak daha güzel olur dedim, yok ama ben böyle gördüm dediği için tarif de ona ait olduğu için karışmak istemedim. En nihayetinde anneler en iyisini bilir:)

Özlem dedi ki...

:)) misafirlerin yanında fotoğraf çekerken hayalimde canlandırdım birden, onların şaşkın bakışları altında resim çekmenin ne demek olduğunu ben de bilirim :) çok garip geliyor onlara, ama dediğin gibi anlatınca o zaman anlar gibi oluyorlar. Ama fotoğrafını iyi ki çekip bizimle paylaşmışsın, çok lezzetli bir görünümü var. Bu kadar işin arasında hazırlamışsın, ellerine sağlık, tabii anneciğinin de...

Sevgiler

Ayla dedi ki...

Çok teşekkür ederim, beğenmene sevindim,dün blogunda biraz gezinme fırsatı buldum, çok güzel tariflerin var,çok beğendim.